
Στη γειτονιά του "Six D.O.G.S." και το κέντρο της πόλης παίζει πλέον και ένα "Dogpound", ένα ακομπλεξάριστο ολοήμερο σποτ όπου ο καθένας μπορεί να βρει κάθε αφορά αυτό που επιθυμεί: Ένα μέρος με εξαιρετικό καφέ, φροντισμένα ποτά και νόστιμη πίτσα - ένα μέρος χαλάρωσης και διασκέδασης δίχως δεσμεύσεις και χωροταξικούς περιορισμούς. Βλέπεις, εδώ δεν υπάρχουν τραπέζια, παρά μόνο τα σκαμπό του μπαρ, καναπέδες που περικυκλώνουν τις κολώνες και σκαλάκια.



Ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο ο Βασίλης Στεφανάκης ("Lost Athens", "Worldx11") και το κατάφερε, με ενδιαφέρουσα θεωρία σχετικά με το σημείο της πόλης που εμφανίστηκε πριν λίγες μόλις ημέρες το νέο του 'παιδί': "Δε διαλέγω ποτέ γειτονιά. Οραματίζομαι ένα project, βρίσκω τον χώρο και απλά προσπαθώ -μαζί με τους συνεργάτες μου πάντα- να το κάνω".
Τι τρώμε και τι πίνουμε εδώ
Ιθύνων νους εδώ είναι ο Βασίλης Νικήτας, που φροντίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια όσον αφορά τον καφέ και το ποτό, παραμένοντας αρκετά δημιουργικός. Στην πρώτη συνθήκη έχει σερβίρει ένα δικό του blend, μιξάροντας δύο χαρμάνια της Taf (Βραζιλία και Αιθιοπία, η οποία υπερτερεί).
Συνδυάζει έτσι τον σοκολατένιο χαρακτήρα του ενός με τον τροπικό και φρουτένιο του άλλου - μίξη που λειτουργεί όμορφα και ισορροπημένα σε ζεστά και σε κρύα ροφήματα, τα οποία σε custom made αρτιζάνικες κούπες, αποκλειστικά κατασκευασμένες για το "Dogpound Athens" (από την Ildico Ceramic). Επιλογή-έκπληξη το affogato με homemade παγωτό καρύδα (100% με φυτικά προϊόντα) ή αν είσαι fan του espresso-tonic, θα σε κερδίσει το πολύ ενδιαφέρον ρόφημα καφέ με ανθρακικό.

Το βράδυ το "Dogpound" αποκτά το χαρακτήρα μπαρ. Φιλοδοξεί να γίνει προορισμός για παρέες αλλά και για μοναχικούς τύπους - για όλους υπάρχει χώρος εδώ, είτε επιθυμεί κανείς socializing και networking, είτε είναι ένα σόλο ποτό στην μπάρα. Lager και IPA από το μικροζυθοποιείο Βαβέλ, στην Κερατέα καλύπτουν το πεδίο του ζύθου εδώ. Υπάρχει μάλιστα και το οψιόν η μπίρα σου να σερβίρεται στα 200 ml.


'Έπειτα, τρεις επιλογές σε on tap cocktails: Ένα twisted Negroni με προσθήκη ροζέ κρασιού Προβηγκίας, γεγονός που του προσδίδει φρούτο και φρεσκάδα δίχως να αντικρούει τις πικράδες που επιδιώκεις κάθε φορά που παραγγέλνεις το μάλλον πιο δημοφιλές ποτό της εποχής μας, το Caribbean Scotch & Tonic (μία καλή αφορμή για να πιεις κάτι με ουίσκι το καλοκαίρι, με ουίσκι που παλαιώνει σε βαρέλια ρουμιού, αρωματισμένο με δίκταμο και top up με Aegean tonic, συν πίκλα από πορτοκάλι) και το Freez Fly ένα long drink σε λογική gin-σόδα, με το αρκευθούχο απόσταγμα να αρωματίζεται με φινόκιο και να συνυπάρχει με πράσινο τσάι με ροδάκινο σε cordial και σόδα από γιασεμί και λίγα αιθέρια έλαια μέντας, σε ένα μάλλον φρουτώδες, με γλυκά χαρακτηριστικά και αίσθηση φρεσκάδας αποτέλεσμα.
Η συνέχεια στο Athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr