
"Είμαστε ήδη όχι στο 100%, αλλά στο 200%", μου λέει βράδυ Παρασκευής με το "Iώdio" κατάμεστο, όταν τη ρωτώ αν έχει δώσει όλα τα γκάζια στην κουζίνα. Την παρακολουθώ όλο το βράδυ να ανεβοκατεβαίνει απ’ την κουζίνα στη σάλα, να χαιρετάει τα τραπέζια, να παρουσιάζει τα πιάτα, να φεγγοβολάει απ’ τη χαρά της για το ολοκαίνουριο εστιατόριο, την κοσμοσυρροή του, τα σχόλια απ’ τα τραπέζια μέσα κι έξω απ’ τον φωτογενή, εξωστρεφή και κεφάτο χώρο. "Πρέπει να δοκιμάσεις φρέσκο ψάρι ψητό, τα φέρνουμε από τη Χαλκίδα και όσοι έχουν φάει απόψε έχουν πάθει πλάκα", μου λέει περήφανα, στρέφοντας το βλέμμα μου προς το display με τους μεγάλους ροφούς και τις σφυρίδες, πλάι σε καλοκαθαρισμένα στρείδια και κασετίνες με χαβιάρι – "τα θαλασσινά ντελικατέσεν μας", όπως τα χαρακτηρίζει η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη.

Δεν έχει κλείσει εβδομάδα ακόμη, κι όμως το Ιώdio, ένα "μοντέρνο ψαρομάγαζο", όπως το περιγράφει, στο οποίο η πολυβραβευμένη σεφ κρατά το ρόλο όχι μόνο της head chef, αλλά και της συνιδιοκτήτριας, έχει ήδη κάνει το γκελ του, έχει βρει τον κόσμο του, έχει αρχίσει να χτίζει σταθερούς θαμώνες: πετύχαμε περιπτώσεις ανθρώπων που, φεύγοντας, έκαναν προκράτηση όχι για την επόμενη, αλλά για τις επόμενες (πληθυντικός) επισκέψεις τους, μαρκάροντας, μάλιστα, και το τραπέζι στο οποίο ήθελαν να καθίσουν. Και γιατί όχι; Ο χώρος είναι ultra φιλόξενος, ανοιχτόκαρδος και φωτεινός, το λευκό μωσαϊκό λάμπει στη μέσα σάλα, οι μεγάλες τζαμαρίες προσφέρουν ωραίο χάζι στα τραπέζια έξω στο υπερυψωμένο πεζοδρόμιο, ο φωτισμός δίνει ατμόσφαιρα και μυστήριο, οι σικάτες λεπτομέρειες και τα προσεγμένα φινιρίσματα, από τα μαρμάρινα τραπέζια περιμετρικά της σάλας μέχρι τα εντυπωσιακά φωτιστικά πάνω απ’ τις μεγάλες ροτόντες στα σεπαρέ των μετόπισθεν, προσθέτουν λάμψη και πολυτέλεια σε έναν χώρο όπου επικρατεί ατμόσφαιρα γιορτής.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr