Καρπός αγάπης του Τήνιου Νικόλα Κοκολάκη και της σεφ Βιβής Λαμπροπούλου για το απλό και τίμιο φαγητό, αλλά και συνδεδεμένος με τις ρίζες του πρώτου (κρατά από την Τήνο, από οικογένεια ψαράδων, με γενεαλογικό δέντρο που έχει και το όνομα του Μαρίνου Σουράνη της πολυβραβευμένης "Μαραθιάς" σε ένα από τα κλαδιά, παρεμπιπτόντως) ο "Πελεκάνος" είναι όσο πιο κλασικό, αλλά και όσο πιο σύγχρονο μπορεί να είναι ένα τυπικό θαλασσινό ουζερί της Αθήνας.
Έφερε το ουζερί στον 21ο αιώνα: Γιατί όλοι πάνε σε αυτό το στέκι του Κεραμεικού
Έχει μια γοητεία αδιαπραγμάτευτη αυτό το ουζερί κι η γλύκα του δικαιολογεί τις όλο και μεγαλύτερες πιένες που γνωρίζει, στον ένα και κάτι χρόνο λειτουργίας του.