Κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζεις πως η Αθήνα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου του σύμπαντος των μπαρ και οι λόγοι είναι λίγο-πολύ γνωστοί. Τρία σποτ στη λίστα των The World's 50 Best Bars και άλλα δύο στην κατάταξη 51-100 του ίδιου, πολύ σημαντικού θεσμού, μαρτυρούν του λόγου το ασφαλές, δίχως αυτό να σημαίνει πως η ελληνική πρωτεύουσα δε διαθέτει και πολλά άλλα αξιόλογα σημεία, που έχουν χτίσει και διαμορφώνουν το πεδίο του ευ πίνειν αλλά, κυρίως, τον χαρακτήρα της σαν μπαρ σκηνή. Στη δεύτερη συνθήκη, το "The Bar in Front of the Bar" έκανε πριν λίγους μήνες την παρθενική του εμφάνιση.
Είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του λίγο πιο πριν -συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2021- με τους Αλέξανδρο Τσελεπή, Κωνσταντίνο Θεοδωρακόπουλο και Συμεών Παπανικολάου να είναι εκείνοι που μετουσίωσαν σε πράξη την ιδέα που γεννήθηκε όταν οι δύο πρώτοι έφτιαχναν cocktails to go κατά την περίοδο της καραντίνας, σε ένα μαγαζί στα χαμηλά της Ερμού.

"Είναι αλήθεια πως κάποιες σκέψεις για τη γενικότερη ιδέα μας μπήκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν με τον Αλέξανδρο δίναμε ποτά μόνο για έξω και διαπιστώσαμε πόσο μεγάλη ανταπόκριση είχε αυτό. Αλλά δεν ήταν ο μόνος λόγος. Στην πραγματικότητα μας έλειπε ένα μπαρ του δρόμου, τουλάχιστον έτσι όπως το είχαμε στο μυαλό μας. Αρχικά θέλαμε να φτιάξουμε κάτι σαν pop-up, ένα μπαρ με street χαρακτήρα που όμως θα σερβίρει νόστιμα ποτά με σωστό τρόπο" μου λέει ο εκ των ιδιοκτητών Κωνσταντίνος Θεοδωρακόπουλος.
Αλλά το project τους έπιασε αμέσως. Καβάλησε το κύμα και ίσως έδωσε ώθηση στην τάση των street bars που είχαμε δει να γεννούν σημεία όπως το "Baba Au Rum" ή το "Ipitou", λίγα χρόνια πριν. Αυτό που πέτυχε όμως το "The Bar in Front of the Bar" είναι ξεχωριστό: Η Πετράκη απέκτησε πνοή και υπόσταση σαν γειτονιά, έγινε πιάτσα. Συνήθως -πια- με μπόλικο κόσμο να διασκεδάζει εκεί, με ένα ποτήρι στο χέρι.

Ένα χρόνο μετά το εξωτερικό μπαρ, μπήκε στις ζωές μας και το "Rumble in the Jungle". Το 'μέσα μπαρ', αν προτιμάς, για να ολοκληρώσει το πακέτο - τουλάχιστον σε αυτό που το κοινό εισπράττει καθώς τα παιδιά -με τους Νίκο Θεοδωρακόπουλο και Παναγιώτη Μαρκοζάνη να είναι πολύ σημαντικά μέλη της ομάδας πια- έχουν και ένα δικό τους εργαστήριο (και) με άδεια ποτοποιίας, κάτι που τους ανοίγει πάρα πολλές δυνατότητες.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr