X

Γνωρίστε τους κορυφαίους σεφ που θα μαγειρέψουν στους Χρυσούς Σκουφους 2025

Ζευγάρι στη ζωή αλλά και στην κουζίνα της "Gucci Osteria da Massimo Bottura" στη Φλωρεντία, η Karime Lopez και ο Takahiko Kondo μοιράζονται μαζί μας χαρακτηριστικά ενσταντανέ της συναρπαστικής τους πορείας λίγο προτού βρεθούν στην Ελλάδα για να δημιουργήσουν και μαγειρέψουν το diner de gala της φετινής απονομής των Χρυσών Σκούφων στις 10/3 στο "Domus" της Γλυφάδας.

Γράφει: TheToc team

Πότε συνειδητοποιήσατε πως η μαγειρική είναι το πάθος σας;
K.L.: Προέρχομαι από μια οικογένεια που ανέκαθεν διατηρούσε εστιατόρια στο Μεξικό όμως όλα ξεκίνησαν για εμένα όταν σε ηλικία 18 ετών πήγα στο Παρίσι για να σπουδάσω γλυπτική στην L’école des Beaux-arts. Ερχόμενη σε επαφή με την εστιατορική σκηνή της γαλλικής πρωτεύουσας και ειδικά με τα ζαχαροπλαστεία φημισμένων pastry chef όπως ο Philippe Conticini, συνειδητοποίησα πως η μαγειρική θα μου επέτρεπε να συνδυάσω τις δύο μεγαλύτερες αγάπες της ζωής μου που είναι το φαγητό και η τέχνη.

Τ.Κ.: Εγώ το συνειδητοποίησα μάλλον στην πράξη, όταν ξεκίνησα σε νεαρή ηλικία να εργάζομαι σε ένα φημισμένο ιταλικό εστιατόριο στο Τόκιο προκειμένου να υποστηρίξω οικονομικά την οικογένεια μου. Ο σεφ και ιδιοκτήτης του είχε ζήσει προηγουμένως για αρκετά χρόνια στη Φλωρεντία και οι πολλές συζητήσεις μας με ενέπνευσαν να κυνηγήσω το όνειρο μου και να πάω στην Ιταλία για να εμβαθύνω σε αυτό που αγαπούσα να κάνω.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr