
Μπορεί το πρώτο κύμα νέων αφίξεων αμέσως μετά το καλοκαίρι να πόνταρε όπως φάνηκε στη ζεστασιά της παράδοσης, αυτό όμως που ετοιμάζεται να σηκωθεί ενόψει των γιορτών στην πόλη ανοίγεται και προς άλλες κατευθύνσεις. Εμβληματικοί χώροι παρουσιάζουν το νέο τους πρόσωπο, βραβευμένοι σεφ επιστρέφουν στα γευστικά μας πράγματα για να αναλάβουν νέα πόστα ή να δημιουργήσουν καινούργια και μέσα σε όλα αυτά ψάρι, κι άλλο ψάρι, όχι κοντά στο φυσικό του περιβάλλον αλλά στο κέντρο και τα βόρεια προάστια. Συνυπολογίστε ακόμα πως το φετινό χειμώνα το παραλιακό μέτωπο δεν έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, συνεχίζοντας να καλωσορίζει λαμπερά και φιλόδοξα πρότζεκτ, και ιδού λοιπόν ένα πολύχρωμο γαϊτανάκι γεύσης που τυλίγει ολόκληρη την πόλη και ντύνει την ωραιότερη εποχή του χρόνου με την αύρα του καινούργιου που της ταιριάζει πολύ.
Τα "μόλις άνοιξαν"
Ας ξεκινήσουμε δικαιωματικά από το στολισμένο κέντρο και τη Στοά Μπολάνη, όπου συνεχίζει εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα το ταξίδι της η "Psaropoula" της Καλλιθέας. Ο μεγάλος χώρος του παλιού "42" ανακαινίστηκε εκ βάθρων, οι τοίχοι ντύθηκαν με πέτρα σε μοντέρνο κυκλαδίτικο ύφος και η ταμπέλα που κρεμάστηκε γράφει πάνω Psaropoula εν Αθήναις. Ο νέος executive chef Νικήτας Κυρίτσης διατηρεί τον μοντέρνο ψαροφαγικό χαρακτήρα του μενού (καπνιστή ταραμοσαλάτα, αθηναϊκή, στρείδια, μακαρονάδες θαλασσινών), διανθισμένο με ορισμένες ασιατικές επιρροές, ενώ συνεχίζονται τα κεφάτα γλέντια κάθε Κυριακή που δεν αποκλείεται μάλιστα να επεκταθούν και σε άλλες μέρες της εβδομάδας.
Προτίμηση στη θάλασσα δείχνει επίσης το ολοκαίνουργιο Bacanal που μόλις πήρε τη θέση του παλιού "Doors" στο εμπορικό κέντρο Λαιμού στο Κολωνάκι. Χώρος κομψός και προσεγμένος, και στα τραπέζια μια διευρυμένη κουλτούρα ψαροφαγίας (ωμά, μαγειρευτά, ψητά) με head to tail διάθεση που δεν αρνείται και ορισμένα στοιχεία από τη στεριά.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr