X

Λένε πως αυτό είναι το πιο μερακλίδικο μαγαζί της Αθήνας: Για κεμπάπ, μπαμπαγκανούς και κοντοσουβλάκι στο Γκάζι

Στη λιγότερo φασαριόζικη πλευρά του Γκαζιού, τρεις μάστορες της γεύσης επανεφευρίσκουν το σπιρτόζικο street food και την έννοια του μεζέ.

Γράφει: TheToc team

Ο Αντρέας Κιλτσικσής δεν είναι άγνωστο πρόσωπο στην ευ τρώγειν σκηνή της πόλης και η αιτία είναι, φυσικά, το δημοφιλέστατο Feyrouz. Μερακλής τύπος και με έξοχη αίσθηση της νοστιμιάς, συνάντησε δυο ακόμη τέτοιους τύπους -τους Βασίλη Χαμάμ και Αντρέα Νικολόπουλο- για να παρουσιάσουν παρέα το Mirlo.

Το μικρό και φροντισμένο εστιατόριό τους (που θυμίζει καντίνα αλλά δεν είναι) πιάνει εδώ και λίγο καιρό πόστο στο Γκάζι και την πιο... οικιστική ζώνη της γειτονιάς, με την πινέζα να τοποθετείται στην πλατεία της οδού Ελασιδών και το μέρος που είναι επίσης γνωστό ως Περιβολάκια. Το εν λόγω καλοφαγικό σημείο ονοματίζεται από τον Ziryab έναν σπουδαίο μουσικό, ποιητή και γαστρονόμο που έζησε τον 9ο αιώνα στην Ισλαμική Ισπανία και του είχε αποδοθεί το προσωνύμιο Mirlo, δηλαδή ο μαυροκότσιφας ή το μαυροπούλι στα ισπανικά.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr