
Στο χωριό μας δεν είχαμε Ημέρα των Νεκρών (ή Día de los Muertos αν προτιμάς τα ισπανικά) αλλά σίγουρα αυτή είναι μία καλή αφορμή για να περάσουμε μία βόλτα μέχρι το αγαπημένο μας σποτ που τιμά τη γευστική παράδοση της χώρας της κεντρικής Αμερικής, για λίγα ή περισσότερα Tex-Mex εδέσματα, συνοδεία των απαραίτητων Margaritas & Palomas. Τρώμε και πίνουμε λοιπόν στα παρακάτω μεξικάνικα εστιατόρια της πόλης.
"Señor Picante"
Προσγειώθηκε πριν λίγο καιρό στο Κουκάκι και μας συστήνεται ως η πρώτη birrieria όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και γενικότερα στη χώρα. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πώς εδώ θα απολαύσεις τα απόλυτα tacos birria με σιγομαγειρεμένο (κυρίως μοσχαρίσιο) κρέας που προετοιμάζεται για αρκετές ώρες σε πυκνό ζωμό, προτού αναπαυθεί μαζί με άλλα συνοδευτικά σε θαυμάσιες τορτίγιες. Street food φιλοσοφία και μερικές ακόμη εκπλήξεις σε περιμένουν εδώ.
"Atole"
Το εστιατόριο του σεφ-πατρόν Δημήτρη Αφεντάκη μεταφέρει κάτι από την κουζίνα της Οαχάκα στη Γριβαίων, ερμηνεύοντας τη μεξικάνικη κουζίνα υπό το πρίσμα της ποιοτικής πρώτης ύλης. Μαζεμένο και ουσιαστικό μενού, που σταδιακά ανεβαίνει επίπεδο και εντάσεις και παίζει μαζί με προσεκτικά διαλεγμένες επιλογές σε τεκίλες και μεσκάλ ή ακόμη και σε pairings με κρασί. Για το διήμερο (1 & 2 Νοεμβρίου 2024) της φετινής συνθήκης μάλιστα, το "Atole" δημιουργεί μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα της Ημέρας των Νεκρών, όπως mole negro, tamales και, προφανώς, atole.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr