Follow us

Μίνως Μάτσας: "Τα ρεμπέτικα είναι στο κύτταρό μου"

Ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου και άλλοι εκπρόσωποι του ρεμπέτικου επιβιβάζονται σε ένα φανταστικό ταξίδι από τις όχθες του Μισισιπή, στη Λισαβόνα και στo Μπουένος Άιρες παρέα με τον Robert Johnson, την Amalia Rodrigues και τον Carlos Gardel, χάρη στον Μίνωα Μάτσα. Ο συνθέτης τούς ενώνει με αφορμή τη συναυλία του στις 2 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, μια βραδιά-«προσωπική υπόθεση». Από τη Μικαέλα Θεοφίλου

Ο Βαμβακάρης, ο Τσιτσάνης, ο Παπαϊωάννου και άλλοι εκπρόσωποι του ρεμπέτικου επιβιβάζονται σε ένα φανταστικό ταξίδι από τις όχθες του Μισισιπή, στη Λισαβόνα και στo Μπουένος 'Αιρες παρέα με τον Robert Johnson, την Amalia Rodrigues και τον Carlos Gardel, χάρη στον Μίνωα Μάτσα. Ο συνθέτης τούς ενώνει με αφορμή τη συναυλία του στις 2 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, μια βραδιά-"προσωπική υπόθεση". Από τη Μικαέλα Θεοφίλου

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Καθώς πήγαινα για τη συνέντευξη με τον Μίνωα Μάτσα στο στούντιό του, σκεφτόμουν ότι η συναυλία του στις 2 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, με τίτλο "Τα Ρεμπέτικα + Fado, Tango & Blues - Τραγούδια των αγνών και πληγωμένων ψυχών" θα μπορούσε να είναι ένα συμπυκνωμένο σεμινάριο μιας ώρας και 45 λεπτών συγκριτικής μουσικής κουλτούρας πανεπιστημιακού επιπέδου. "Μακάρι έστω και ένας να γυρίσει μετά τη συναυλία σπίτι του και να αρχίσει να ψάχνει αυτά τα τραγούδια και όσα τα γέννησαν. Για μένα θα είναι τεράστια ικανοποίηση", εξηγεί ο Μίνως Μάτσας και συνεχίζει: "Όμως οι λόγοι που αποφάσισα να κάνω αυτήν τη συναυλία είναι άλλοι. Καταρχάς, θεωρώ όλες αυτές τις μουσικές μία, καθώς τα συγκεκριμένα είδη έχουν γεννηθεί κάτω από τις ίδιες συνθήκες: από την ανάγκη των ανθρώπων να ξεφύγουν από τη σκληρή ή δύσκολη πραγματικότητά τους και να εκφράσουν τους έρωτές τους, την επιθυμία τους, την προσμονή τους, το παράπονο". Και η αλήθεια είναι ότι τόσο το ρεμπέτικο όσο και το fado της Πορτογαλίας, το tango της Αργεντινής και το blues της Αμερικής έχουν ρίζες στις κοινωνικές, πολιτικές και πολιτισμικές εμπειρίες των περιθωριοποιημένων λαών και αναδείχθηκαν ως μέσο έκφρασης προκειμένου οι άνθρωποι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής. Από την αναζήτηση της αγάπης και το βίωμα της απώλειας μέχρι την αντίσταση έναντι της κοινωνικής αδικίας και την έκφραση της πνευματικής αναζήτησης, αυτά τα μουσικά είδη μοιράζονται μια κοινή παράδοση, αυτήν της αυθεντικότητας και της επαναστατικότητας, και εκφράζουν διαχρονικές αξίες που εμπνέουν και συγκινούν τους ακροατές τους ανά τον κόσμο.


Η ιδέα του συνθέτη ξεκίνησε ως εξής: "Αρχικά σκεφτόμουν να κάνω ένα αφιέρωμα στα ρεμπέτικα και τις διασκευές επάνω σ’ αυτά επειδή το 2017 το ρεμπέτικο μπήκε στον κατάλογο της πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, η οποία μάλιστα μας έδωσε την αιγίδα της. Δεν μου αρκούσε όμως να παίξω τις διασκευές μου, ούτε να παίξω μερικά ρεμπέτικα με τον κανονικό τους τρόπο. Η εκλεκτική συγγένεια που έχουν τα fado με τα ρεμπέτικά αρχικά μου έδωσε την έμπνευση ώστε να το προχωρήσω. Άλλωστε από πιτσιρικάς ανακάτευα αυτά τα είδη. Οι κασέτες μου είχαν Μπαχ, Παπαϊωάννου, Τσιτσάνη, fado και μετά μπλουζ".

Μίνως Μάτσας: "Τα ρεμπέτικα είναι στο κύτταρό μου"

Όμως υπάρχει και κάτι ακόμα πιο προσωπικό και συγκινητικό στη συναυλία αυτή που δημιούργησε ο Μίνως Μάτσας: η σύνδεσή του με τον παππού του. "Ήμουν στο πατρικό μου σπίτι πιτσιρίκας και βρήκα σε ένα μεγάλο βιβλίο ένα χειρόγραφο με ένα στιχάκι του παππού μου. Έτσι άρχισα να ψάχνω και να ανακαλύπτω τους στίχους του και να μαθαίνω ιστορίες για την εποχή που ο παππούς μου ηχογράφησε τον Μάρκο Βαμβακάρη, όταν οι περισσότεροι συνθέτες ήταν επηρεασμένοι από τα ευρωπαϊκά ρεύματα της μουσικής. Τότε του έλεγαν όλοι ότι "αυτό είναι υποκουλτούρα” και ο παππούς μου ως διευθυντής της Odeon-Parlophone δεν αποθαρρύνθηκε ούτε λεπτό λέγοντάς τους "εσείς κάντε τη δουλειά σας και θα κάνω και εγώ τη δική μου”. Για εμένα, λοιπόν, αυτά τα τραγούδια είναι στο κύτταρό μου, γι’ αυτό με συγκινούν τόσο πολύ. Επιπλέον, έχουν τόση αλήθεια και δύναμη· είναι σαν τα βουνά που, ενώ εμείς θα αποχωρήσουμε, εκείνα θα στέκουν δυνατά για αιώνες. Φυσικά υπάρχει και το δημοτικό τραγούδι, όμως εγώ έχω μεγαλώσει στην πόλη και με συγκινεί το αστικό, το ρεμπέτικο για το οποίο μιλάει στην περιβόητη διάλεξή του ο Χατζιδάκις".

Ποιο είναι το σημείο από εκείνη τη διάλεξη που είχε οργανώσει το Θέατρο Τέχνης στις 31 Ιανουαρίου 1949, που τον δονεί περισσότερο; "Υπάρχει μια παράγραφος που έχω προσθέσει στο πρόγραμμα από εκείνη την ομιλία που ουσιαστικά λέει ότι το ρεμπέτικο υπήρξε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και επιτέλεσε έναν συγκεκριμένο ρόλο, δηλαδή οι δημιουργοί τους ήταν οι άνθρωποι που ήθελαν να εκφράσουν την ερωτική τους επιθυμία και να ξεφύγουν από την πραγματικότητα και δεν μπορούσαν, και έτσι γράφτηκαν ογδόντα ρεμπέτικα τραγούδια και τίποτα άλλο. Τα υπόλοιπα είναι γραφικά, είναι σαν τις ζωγραφιές του Θεόφιλου. Λέει ο Μάνος αφοριστικά ότι το ρεμπέτικο τέλειωσε και δεν υπάρχει πια. Είναι αλήθεια αυτό. Το ρεμπέτικο γεννήθηκε και πέθανε. Μας άφησε ογδόντα τραγούδια, εξέφρασε μια συγκεκριμένη εποχή και εκφράστηκε από αυτούς τους τεράστιους ογκολίθους όπως ο Βαμβακάρης, ο Παπαϊωάννου και ο Τσιτσάνης. Μετά ήρθε το λαϊκό τραγούδι και τελείωσε το ρεμπέτικο".

Μίνως Μάτσας: "Τα ρεμπέτικα είναι στο κύτταρό μου" - εικόνα 2

Όμως ο Μίνως Μάτσας δεν ήθελε να κάνει μια συναυλία φολκλόρ. Έτσι, διάλεξε κάποια από τα αγαπημένα του ρεμπέτικα τραγούδια, δίνοντάς τους τον δικό του χαρακτήρα, τα αποδόμησε και τα ανασυνέθεσε προσθέτοντας συχνά μουσικά μέρη που γεννιούνται από αυτά. Βασικός όρος, ότι κράτησε αυτό που αισθάνθηκε ως ουσία, όπως λέει "αυτό που με συγκίνησε την πρώτη φορά που άρχισα να τα ακούω και τα έπαιξα μετά μόνο στο πιάνο".

Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη. "Στο πρώτο μέρος έχω τις δέκα διασκευές και στο δεύτερο μέρος παίζω ρεμπέτικα μαζί με fado, tango και blues, με τους τραγουδιστές που έχω καλέσει από τις αντίστοιχες χώρες και έναν σολίστα τους –ένα μπαντονεόν, μια πορτογαλέζικη κιθάρα και έναν κιθαρίστα που παίζει μπλουζ– μαζί με τους δικούς μου μουσικούς. Μου πήρε μήνες να φτιάξω το setlist της βραδιάς, το οποίο ήθελα καταρχήν να είναι απολαυστικό για εμάς που θα είμαστε στη σκηνή, αλλά και για τον κόσμο, και να καταδεικνύει τη συγγένεια των διαφορετικών ειδών και νομίζω ότι το καταφέραμε. Είναι σαν όλα αυτά τα 30 χρόνια να έγραφα μουσική για να φτάσω εδώ, σ’ αυτήν τη συναυλία".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

10 Νοε 2025 | 09:00

Ήταν όλοι τους εκεί: Οι σημαντικότερες εμφανίσεις στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του αθηνοράματος

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 από το "αθηνόραμα" απονεμήθηκαν για 27η χρονιά την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 09 Νοε 2025 | 19:18

Πρώτες αντιδράσεις για τη συνέντευξη Σαμαρά: Δεν ακούσαμε όραμα - πρόταση - Δεν έφυγε για να επιστρέψει

Μακάριος Λαζαρίδης και Στράτος Σιμόπουλος τοποθετήθηκαν για τη συνέντευξη Σαμαρά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 06 Νοε 2025 | 09:51

Συνέντευξη Σαμαρά εφ' όλης της ύλης στον ΑΝΤ1 - Μιλάει πρώτη φορά για την απώλεια της κόρης του

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στις 15:00, ο Αντώνης Σαμαράς καταθέτει την πολιτική του σκέψη επί όλων των θεμάτων της επικαιρότητας, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.

ΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ 05 Νοε 2025 | 11:28

Ο Πέτρος Κωστόπουλος για όλα: Το διαζύγιο με Μπαλατσινού, ο έρωτας και η αναφορά στον Βασίλη Κικίλια

Ο πρώην εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη μιλάει για όλα

03 Νοε 2025 | 09:00

Η μεγάλη γιορτή σταρ μπαρ της Αθήνας: Όλα όσα δε χάνονται αυτή την εβδομάδα

Η Athens Bar Week είναι εδώ και μερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν με guests τις αθηναϊκές μπάρες. Τι θα παίξει, πότε και πού.

02 Νοε 2025 | 09:00

The Mamagers Family Fun Day στο Ellinikon Experience Park: Μια Κυριακή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και φαντασία

Το TheMamagers.gr διοργανώνει μια μεγάλη, ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στις οικογένειες, με ελεύθερη είσοδο, γεμάτη παιχνίδι, διασκέδαση και live concert από τους The Burger Project.

30 Οκτ 2025 | 06:00

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

29 Οκτ 2025 | 09:00

Θέατρο, η νέα εμμονή: Πώς και γιατί έχουμε τόσες πολλές sold out παραστάσεις στην Αθήνα

Ανιχνεύουμε τους λόγους πίσω από το φαινόμενο και τι αποκαλύπτουν για την ταυτότητα της θεατρικής Αθήνας και τις ανάγκες του κοινού της.

28 Οκτ 2025 | 09:00

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

27 Οκτ 2025 | 09:00

Όλοι πάνε Ρέντη: Μουσική, φαγητό, ποτό και τέχνη, στο νέο, απροσδόκητο σημείο της Στέγης

Εικαστικές περιηγήσεις, μουσική, φαγητό και ποτό σε ένα νεοσύστατο χώρο από το Ίδρυμα Ωνάση στην καρδιά του Ρέντη.

26 Οκτ 2025 | 09:00
25 Οκτ 2025 | 09:00

Δωρεάν στην Αθήνα: Όλα όσα θα κάνεις τις επόμενες ημέρες δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Φεστιβάλ ασιατικού φαγητού, προβολή μιας θρυλικής ταινίας, μουσεία για την 28η Οκτωβρίου, events για το Χάλογουιν και μερικά ακόμη πραγματάκια με ελεύθερη είσοδο.

24 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα event που δε χάνεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Εκεί θα βρεις σύντομα μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

23 Οκτ 2025 | 06:00

Λένε πως αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι οι καλύτεροι στην Αθήνα

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

22 Οκτ 2025 | 00:02

Όλοι (θα) πάνε Πανόρμου: Το νέο χοτ μπαρ της Αθήνας μόλις άνοιξε στους Αμπελόκηπους

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Η ΝΕΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ 21 Οκτ 2025 | 13:38

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου στο TheTOC: "Θέλω να τραγουδώ κομμάτια που εκφράζουν τις ανησυχίες μου"

Η νεαρή ερμηνεύτρια Βασιλική Μιχαλοπούλου μιλάει για το πώς βιώνει την εμπειρία μίας live εμφάνισης

21 Οκτ 2025 | 06:00

Πίτσα, πάστα, νοστιμιά: Σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας τρως την καλύτερη ιταλική κουζίνα

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

20 Οκτ 2025 | 09:00

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

19 Οκτ 2025 | 09:00

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

18 Οκτ 2025 | 09:00

Σαν να βγήκαν από το Instagram και τα περιοδικά του design: Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νέα burgerάδικα της Αθήνας;

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

17 Οκτ 2025 | 06:00

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

16 Οκτ 2025 | 09:00

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Δημήτρης Παπανικολάου δίνουν νέα ζωή στο "Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει για πρώτη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

15 Οκτ 2025 | 09:00

Οι πρωταγωνιστές των ελληνικών σειρών πατάνε σανίδι: Σε ποιες παραστάσεις και θέατρα θα τους δεις φέτος

Φέτος η θεατρική και τηλεοπτική σκηνή γεμίζει με αγαπημένους πρωταγωνιστές: ανακαλύπτουμε ποιοι λάμπουν σε νέες παραστάσεις και ταυτόχρονα ξεχωρίζουν σε τέσσερα σίριαλ. Θέατρο & TV, οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές σε δύο ρόλους.

14 Οκτ 2025 | 09:00

Λένε πως αυτό είναι το ομορφότερο μπαρ της Αθήνας

Στον πρώτο όροφο ενός πολύ καλού ταϊλανδέζικου εστιατορίου, συναντάς ένα αισθητικά αψεγάδιαστο μπαρ.

13 Οκτ 2025 | 09:00

Τι βλέπουμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ στα προσεχώς

Χρυσός Φοίνικας, Λούκα Γκουαντανίνο, Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

12 Οκτ 2025 | 09:00

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Λίγες μερες έμειναν για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΥ 12 Οκτ 2025 | 08:31

Δημήτρης Μαύρος (MRB) στο TheTOC: "Θα είναι τεράστια ζημιά για τον Τσίπρα η τρίτη θέση"

Ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Mαύρος μιλάει στο TheTΟC για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού.

11 Οκτ 2025 | 09:00

Murmuration στο Ηρώδειο: είδαμε τα σώματα να γίνονται ποίηση

Πενήντα σώματα, ένα συγχρονισμός, αέρας γεμάτος κίνηση. Το Murmuration ταξίδεψε χτες το βράδυ το Ηρώδειο σ' έναν ονειρικό κόσμο ακρίβειας, φωτός και μαγείας.

10 Οκτ 2025 | 09:00

Ποια είναι τα κορυφαία θρίλερ της δεκαετίας; Τα μυστήρια και οι ανατροπές που δεν θα ξεχάσουμε

Μια αναδρομή στις πιο αγωνιώδεις ταινίες των τελευταίων δέκα ετών.

09 Οκτ 2025 | 09:00

30 Οκτωβρίου μην κανονίσετε - έχει Γιορτή του Σινεμά με είσοδο 2€

Για μία μέρα και μόνο οι κινηματογράφοι έχουν κοινό ελάχιστο εισιτήριο στο πλαίσιο της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης που επιστρέφει.

08 Οκτ 2025 | 06:00

H νέα άφιξη που θα σε φέρει στην Ηλιούπουλη

Το νέο εστιατόριο στη ζωηρή γειτονιά των ΝΠ έκανε μόλις ντεμπούτο, με τολμηρό φαγητό, αγάπη για το κρασί και ψαγμένες μουσικές.

07 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

06 Οκτ 2025 | 09:00

Κι όμως, μπορείς να δεις πρώτος από όλους την ταινία που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες

Ο σπουδαίος Ιρανός σκηνοθέτης Τζαφάρ Παναχί παρουσιάζει το νέο του φιλμ "Ένα απλό ατύχημα", που θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 16 Οκτωβρίου.

05 Οκτ 2025 | 09:00

Best Chef Awards: Οι 5 Έλληνες σεφ που βραβεύτηκαν στα Όσκαρ των μαγείρων

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

04 Οκτ 2025 | 08:00

Λένε πως στην Ιπποκράτους υπάρχει ένα από τα πιο ιδιαίτερα μανάβικα της Αθήνας

Και το αντίθετο: Εκεί λοιπόν θα πας για βιολογικά φρούτα και λαχανικά, καθώς και για τον -πολύ καλό- καφέ σου.

03 Οκτ 2025 | 06:00

Τι γεύση έχει άραγε μια πίτσα με αστέρι Michelin και πού θα τη φας στην Αθήνα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

02 Οκτ 2025 | 07:00

Μια από τις πιο ιστορικές ελληνικές βιοτεχνίες ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό με νέα έκθεση

Η εικαστικός Νικομάχη Καρακωστάνογλου παρουσιάζει έργα τέχνης σε μία από τις παλαιότερες υφαντουργίες χαλιών.

01 Οκτ 2025 | 09:00

Το Art Explora Festival φέρνει ένα δεκαήμερο γεμάτο τέχνη στο λιμάνι του Πειραιά

Το πρώτο πλωτό μουσείο στον κόσμο κάνει στάση στον Πειραιά και παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα.

ΔΡΑΜΑΤΑ 30 Σεπ 2025 | 13:49

Στα δικαστήρια Κεφαλογιάννη - Μάτσας για την επιμέλεια των παιδιών- Οι θερμοί διάλογοι για το διαζύγιο και το τρίτο πρόσωπο

Η Ολγα Κεφαλογιάννη ζητάει την επιμέλεια των παιδιών της και κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της ότι τους δημιουργεί ένταση

30 Σεπ 2025 | 06:00

5 άχαστες γευστικές στάσεις στον Πειραιά: Φαγητό, ποτό και εμπειρίες που δεν χάνεις

Ο Πειραιάς δεν μιλάει μόνο ελληνικά, αλλά εντάσσει και άλλες κουζίνες στο γαστρονομικό του χάρτη. Να που θα φάμε και θα πιούμε στην επόμενη έξοδό μας.

29 Σεπ 2025 | 06:00

Ένα από τα πιο τίμια σουβλάκια της Αθήνας: Γιατί όλοι τρώνε σε αυτό το μέρος στο Κουκάκι

Ένα κλασικού τύπου, παραδοσιακό σουβλατζίδικο στην οδό Πετμεζά κάνει εσχάτως σουξέ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 28 Σεπ 2025 | 13:41

Ο Monsieur Minimal στο TheTOC: "Ζούμε στη χώρα του σουρεάλ"

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Monsieur Minimal είναι άμεσος, μιλάει χωρίς δεύτερες σκέψεις και περιστροφές και, άμα χρειαστεί, με ονόματα...

28 Σεπ 2025 | 09:00

Η ταινία που βλέπουν όλοι στους κινηματογράφους έχει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και έναν πωρωμένο σκηνοθέτη

Στην πανηγυρική επιστροφή του, ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης σκαρφίζεται τα πιο αστείρευτα κινηματογραφικά μπάχαλα.

27 Σεπ 2025 | 09:00

Αυτή είναι η μόνη λίστα που χρειάζεστε για τις φθινοπωρινές αποδράσεις σας

Ξενώνες, ξενοδοχεία, βίλες και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα που μας καλούν για αποδράσεις με άρωμα φθινοπώρου ή αποκαλόκαιρου.

ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 26 Σεπ 2025 | 15:25
25 Σεπ 2025 | 06:00

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ BUONGIORNO 24 Σεπ 2025 | 13:20

Η Όλγα Κεφαλογιάννη για το διαζύγιό της: Δεν ένιωσα απογοήτευση, ένιωσα προδοσία - Το πιο σημαντικό είναι ότι είμαι μαμά

Η υπουργός Τουρισμού μίλησε ανοιχτά για τη μητρότητα, για τα συναισθήματα που της προκάλεσε το διαζύγιο της για τη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και το ρεκόρ που σημείωσε ο ελληνικός τουρισμός

24 Σεπ 2025 | 06:00

Πώς θα φας στα νοστιμότερα αθηναϊκά σαλόνια και μάλιστα με τιμές-έκπληξη

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, κι αυτή είναι η ιδανική μας αφορμή για dinner σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά γαστρονομικά σαλόνια της πόλης.

23 Σεπ 2025 | 07:00

Ψύχωση με το γλυκόπικρο cocktail της εποχής: Γιατί όλοι πια πίνουν Negroni;

Μερικές σκέψεις για το βαθυκόκκινο κλασικό cocktail με αφορμή την έναρξη της Negroni Week.

22 Σεπ 2025 | 09:00
21 Σεπ 2025 | 09:00

Η σαρωτική παράσταση που επιστρέφει στο Εθνικό Θέατρο

Μια παράσταση για την αναζήτηση μιας "Μόσχας" που βρίσκεται πάντοτε εκεί, όπου δεν είμαστε εμείς, είναι η σκηνική πρόταση της Μαρίας Μαγκανάρη πάνω στο σπουδαίο έργο του Τσέχοφ.

20 Σεπ 2025 | 09:00

Η καρέκλα που απασχολεί όλη την Αθήνα: Τι ακριβώς παίζει στην Art Athena

Ένα από τα πιο εμβληματικά έργα design φιλοξενείται φέτος στη φουάρ.

19 Σεπ 2025 | 07:00

Μία από τις πιο εμβληματικές μπάντες όλων των εποχών έρχεται στην Αθήνα

Με ένα set list που αντλεί από όλα τα εμβληματικά άλμπουμ των πρώτων δεκαετιών της πορείας τους και παρουσιάζοντας το πιο θεαματικό τους show μέχρι σήμερα.

18 Σεπ 2025 | 07:00

Μάθε την Ιστορία των Εξαρχείων μέσα από την ιστορία ενός κτιρίου

Μη χάσεις τη δωρεάν περιήγηση σε ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια του κέντρου.

ΠΥΡΑ 17 Σεπ 2025 | 22:51

ΠΑΣΟΚ για συνέντευξη Μητσοτάκη: Όσο περισσότερο μένει στη διακυβέρνηση κάνει ζημιά, μονόδρομος οι εκλογές

"Στην αποψινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πόσο μακριά είναι από τα προβλήματα της κοινωνίας. Χωρίς όραμα για τη χώρα και γεμάτος αλαζονεία, με μοναδική αγωνία την εξουσία του", αναφέρει χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

17 Σεπ 2025 | 08:00

Γίνε κι εσύ μέλος του Κέντρου Τεχνών Πλάκα

Παράδοση, καινοτομία και προσωπική καθοδήγηση σε ένα από τα πιο σύγχρονα κέντρα εκπαίδευσης της Αθήνας.

16 Σεπ 2025 | 09:00

Εκεί θα τρώμε φέτος: Όλα τα νέα εστιατόρια που έρχονται στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ THETOC 16 Σεπ 2025 | 06:39

Η Αδαμαντία Λιόλιου έχει το "μικρόβιο" της δημοσιογραφίας - Από τη Νομική στην καρδιά των μεγάλων γεγονότων

Η δημοσιογράφος Αδαμαντία Λιόλιου -που βρίσκεται στο τιμόνι του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΕΡΤnews κάθε Σαβ/κο- μιλά για την ευθύνη του να ενημερώνεις τους πολίτες, για τις προκλήσεις της νέας τηλεοπτικής εποχής και τις στιγμές που τη συγκλόνισαν.

15 Σεπ 2025 | 09:00

Ένα από τα πιο θρυλικά μπαρ της Αθήνας ανοίγει ξανά

Restart σε νέο πόστο και με πιο 'μπαρίστικο' attitude για το ιδιαίτερα δημοφιλές bar brand του αθηναϊκού κέντρου.

14 Σεπ 2025 | 09:00

Για πίτσα-πάρτι στον Κεραμεικό: Τι θα συμβεί σύντομα στον πεζόδρομο της οδού Σαλαμίνος

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

13 Σεπ 2025 | 09:00

Δωρεάν θερινό σινεμά και στην Κυψέλη: Η Δημοτική Αγορά ξεκινά προβολές με ελεύθερη είσοδο

Η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και μεταμορφώνεται σε θερινό σινεμά.

12 Σεπ 2025 | 07:00

Γιώργος Λάνθιμος, Γιάννης Αγγελάκας και Τίλντα Σουίντον σε αθηναϊκό ραντεβού: Τι θα παίξει φέτος στη Στέγη

Η Στέγη ξεκινά τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα που γιορτάζει την οικογένεια και τη διεθνή πολιτιστική συνεργασία, συνδυάζοντας θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο και εικαστικές τέχνες σε νέους και υπάρχοντες χώρους της.

11 Σεπ 2025 | 09:00
10 Σεπ 2025 | 09:00

Αστυνομικές κωμωδίες, δράματα και νεοελληνική λογοτεχνία: Οι ελληνικές σειρές που έρχονται το φθινόπωρο

Με την έναρξη της νέας σεζόν, συγκεντρώσαμε τις σειρές που έρχονται και αξίζουν την προσοχή μας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 09 Σεπ 2025 | 15:00

Η Cilia Katrali είναι η καλλιτέχνις που ακούμε στο repeat: "Δεν ξέρω ακόμα αν εκπροσωπώ τη γενιά μου", δηλώνει στο TheToc.gr

Φορώντας τα "Πατίνια στο Φεγγάρι" όπως είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς της, η Σίλια Κατράλη μας ξεναγεί στο μουσικό σύμπαν της και όχι μόνο.

09 Σεπ 2025 | 09:00

Κωμωδίες, ελληνικά και ξένα έργα, σύγχρονο και κλασικό ρεπερτόριο: Όλα όσα θα δούμε στο θέατρο τον Σεπτέμβριο

Υποδεχόμαστε το φθινόπωρο με παραστάσεις που ανυπομονούμε να δούμε σε κάθε γωνιά της πόλης. Και μην ξεχνάτε πως μπορείτε να φτάσετε εύκολα και με ασφάλεια σε όλες, καλώντας απλώς ένα UberTaxi.

08 Σεπ 2025 | 09:00

Horror, arthouse δράματα και must επανεκδόσεις στις νέες ταινίας της εβδομάδας

Δείτε τις ταινίες που παίζουν τα σινεμά τις επόμενες μέρες.

ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 07 Σεπ 2025 | 12:00

Ολη η συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: "Δεν με πήραν και τα χρόνια, θα ήθελα και τρίτη θητεία"

Η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" για την 89η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

07 Σεπ 2025 | 09:00

Πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου και το "ματωμένο φεγγάρι" στην Αθήνα

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (7/9), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

06 Σεπ 2025 | 09:00

Έτοιμοι για το πρώτο συναυλιακό ΣΚ του Σεπτέμβρη;

Το πρώτο σαβαβτοκύριακο πίσω στην πόλη, η ολική έκλειψη της Σελήνης και δύο μεγάλες φεστιβαλικές διοργανώσης δίνουν το στίγμα της νέας σεζόν.

04 Σεπ 2025 | 08:00

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

03 Σεπ 2025 | 09:00

Τι ακριβώς τρως στο Ίλιον: Όλοι κάνουν λόγο για ένα...ιερό σουβλάκι

Post-διακοπών προσαρμογή στο κλεινόν άστυ, με το μέρος όπου το σουβλάκι δεν είναι πρόχειρο φαγητό, αλλά αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς και φροντίδας.

02 Σεπ 2025 | 08:00

Σεπτέμβριος στην Αθήνα: Ο απόλυτος οδηγός εμπειριών

Burger Fest, Ludovico Einaudi για πρώτη φορά στο Καλλιμάρμαρο, θεατρικές παραστάστεις, Primer Music Festival και ό,τι αξίζει να ζήσεις τις επόμενες εβδομάδες στην πόλη.

01 Σεπ 2025 | 09:00

Ένα εμβληματικό μεταπολεμικό μυθιστόρημα γίνεται για πρώτη φορά παράσταση

Μπορούμε να ζήσουμε έξω από την Ιστορία; Το εμβληματικό τελευταίο μυθιστόρημα του σημαντικού πεζογράφου της μεταπολεμικής γενιάς μεταφέρεται πρώτη φορά στη σκηνή από δύο καλλιτεχνικές φωνές της νεότερης γενιάς.

31 Αυγ 2025 | 09:00

Θυμάστε την υπόθεση ομηρίας από τον Σορίν Ματέι; Γίνεται ταινία με τον Ορφέα Αυγουστίδη

Είδαμε από κοντά την ετοιμασία της νέας πολυαναμενόμενης παραγωγής που αντλεί έμπνευση από την πολύκροτη υπόθεση ομηρίας που είχε καθηλώσει όλη τη χώρα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 30 Αυγ 2025 | 22:39

Σπάνιο βίντεο-ντοκουμέντο με τον γιο του Αριστοτέλη Ωνάση, Αλέξανδρο, να μιλά για τον πατέρα του: "Είναι τρομερά έξυπνος"

"Θα προσπαθώ πάντα να μην πληγώσω τα αισθήματά του..." - Πενήντα δύο χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό του, βλέπουμε τον Αλέξανδρο Ωνάση να μιλά για τον πανίσχυρο πατέρα του

30 Αυγ 2025 | 09:00

Η Μαρίνα Σπανού πάει Επίδαυρο και μιλά από καρδιάς

Μιλήσαμε με τη νεαρή τραγουδοποιό με αφορμή τη μουσικοθεατρική παράσταση "Ο μικρός εαυτός" που θα αφήσει το στίγμα της στη Μικρή Επίδαυρο στις 30 Αυγούστου.

29 Αυγ 2025 | 09:00

Ο Γιώργος Λάνθιμος κερδίζει ξανά τις εντυπώσεις με τη νέα ταινία του

Με μια θεόπικρη sci-fi σάτιρα της ανθρώπινης αυτοκαταστροφής, ο Έλληνας σκηνοθέτης κέρδισε για ακόμα μια φορά τις εντυπώσεις μιας απαιτητικής Μπιενάλε.

28 Αυγ 2025 | 08:00

Η ανατριχιαστική αληθινή ιστορία πίσω από το πρωτοκλασάτο "Νησί"

Το θρίλερ επιβίωσης του οσκαρικού Ρον Χάουαρντ, στο οποίο πρωταγωνιστεί μια all-star διανομή ηθοποιών, βασίζεται στα ασύλληπτα -πλην πραγματικά- γεγονότα που συνέβησαν πριν από σχεδόν έναν αιώνα.

27 Αυγ 2025 | 09:00

H θεατρική Αθήνα επιστρέφει δυναμικά με 6 παραστάσεις!

Παράλληλα με τις περιοδείες που κορυφώνονται τον Σεπτέμβριο στα ανοιχτά θέατρα των δήμων της Αττικής, τις πόρτες τους ανοίγουν ξανά μετά από ένα μικρό διάλειμμα τα σταθερά θεατρικά στέκια του καλοκαιριού.

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ 26 Αυγ 2025 | 14:28

Τεράστια γκάφα του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς: Νόμιζε ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε... με διαπραγματεύσεις

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανός στις εκλογές του 2028 φαίνεται πως έχει σημαντικά κενά στο μάθημα της Ιστορίας.

26 Αυγ 2025 | 09:00

Τεχνόφιλοι σπεύστε! Αυτές οι εκθέσεις κατεβαίνουν σύντομα και δεν πρέπει να τις χάσετε

Ο Αύγουστος φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του, μαζί με τέσσερις ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσεις.

7 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ 21 Αυγ 2025 | 21:58

Αλέξης Τσίπρας στη Le Monde: "Ήρθε η ώρα να αποκαλύψω την αλήθεια" - Τι λέει 7 χρόνια μετά την έξοδο από τα μνημόνια

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Monde, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε γιατί η Ελλάδα οδηγήθηκε στην κρίση.

21 Αυγ 2025 | 09:00

Οι νέοι χώροι τέχνης που πρέπει να μπεις πρώτος

Μια λίστα με τους χώρους τέχνης που πρόσφατα άνοιξαν τις πόρτες τους και θα μας κεντρίσουν το ενδιαφέρον την επερχόμενη σεζόν.

20 Αυγ 2025 | 09:00

Ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες της χρονιάς (ως τώρα);

Ο κριτικός του "α" επιλέγει τα σπουδαιότερα φιλμ της σεζόν 2024-2025.

19 Αυγ 2025 | 09:00

Πες μου πού είσαι διακοπές να σου πω ποια θεατρική παράσταση να δεις

Διαβάζεις αυτές τις γραμμές κάτω από την ομπρέλα σου στην Πάρο; Είσαι αγκαλιά με τον backpack σου στο Δίον ή απολαμβάνεις φρέσκο ψάρι στα Χανιά; Όπου κι αν βρίσκεσαι, θα βρεις μια παράσταση για σένα από 17 έως 27 Αυγούστου.

18 Αυγ 2025 | 09:00

6 ελληνικά coloring books για να χαλαρώσεις στις φετινές διακοπές

Το παγκόσμιο trend έχει φτάσει και στην χώρα μας και ιδού έξι Έλληνες δημιουργοί που δίνουν τις δικές τους προτάσεις.

17 Αυγ 2025 | 09:00

Εσύ πόσα ξέρεις πραγματικά για τους Motorhead;

Μπορεί να διαλύθηκαν μετά τον θάνατο του Lemmy, όμως τα κατορθώματά τους παραμένουν δαφνοστεφανωμένα, εξακολουθώντας, μάλιστα, να ενώνουν μουσικόφιλους από διάφορους χώρους, οι οποίοι συνήθως δεν τέμνονται. Τώρα, λοιπόν, η στρογγυλή επέτειος από την ίδρυσή τους παρέχει μια καλή ευκαιρία ώστε να ξαναθυμηθούμε τα πιο θεμελιώδη ανάμεσά τους.

16 Αυγ 2025 | 09:00

Τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης που άνοιξαν μέσα στους πρώτους 7 μήνες του 2025

Από ταβερνοειδή και fusion σημεία μέχρι πρωτότυπα concepts και ηχηρά ανοίγματα, ένα πρώτο recap για τις νέες αθηναϊκές αφίξεις του τρέχοντος έτους.

15 Αυγ 2025 | 09:00

Τι μένει αν ανασυνθέσεις τον Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα;

Τι απομένει και τι χρειάζεται για να ξαναφτιάξεις την πόλη ως εμπειρία ζωής και σύνδεσης, αλλά και ως ταξιδιωτικό προϊόν.

14 Αυγ 2025 | 09:00

Τζέιμς Μποντ, ένα περιπετειώδες θρίλερ και κλασικά έργα από σήμερα στα σινεμά

Ο πρώτος Τζέιμς Μποντ, ένα περιπετειώδες θρίλερ και δύο ακόμα κλασικές επανεκδόσεις προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

13 Αυγ 2025 | 13:10

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.

13 Αυγ 2025 | 09:00

Love is in the θερινό: Ταινίες για ...πολύ ερωτευμένους

Κομεντί, δράματα, παλιά και νέα φιλμ με επίκεντρο την αγάπη που βρίσκονται στις μαρκίζες.

12 Αυγ 2025 | 09:00

Ποιος είπε ότι τον Αύγουστο δεν έχει τίποτα να κάνεις στην Αθήνα; Το θέατρο διαφωνεί

Το καλοκαίρι στην Αθήνα κλείνει με γεμάτο θεατρικό πρόγραμμα, από το κέντρο της πόλης μέχρι τα ανοιχτά θέατρα της Αττικής και την Επίδαυρο.

11 Αυγ 2025 | 09:00

Φύγαμε για βουτιές στο "κρυφό νησί της Αττικής"

Αν αναζητάτε μια παραλία κοντά στην Αθήνα με πεντακάθαρα νερά και ατμόσφαιρα ελληνικού νησιού, η Αλθέα είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σας.

10 Αυγ 2025 | 09:00

Σερβίρει θέα και θάλασσα: Λένε πως αυτό είναι το πιο κλασάτο ουζερί της Αθήνας

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά της παραλιακής Αθήνας απολαμβάνουμε μία αυθεντική α λα γκρεκ εμπειρία.

09 Αυγ 2025 | 09:00

Όλα όσα μας μαθαίνει για τις σχέσεις το "Ταιριάζουμε", η πιο χοτ ταινία της εβδομάδας

Η σκηνοθέτρια των σπαρακτικών "Περασμένων Ζωών" επιστρέφει με μια ιστορία που βρίσκει τους Ντακότα Τζόνσον, Πέδρο Πασκάλ και Κρις Έβανς σε ένα ιδιότυπο ερωτικό τρίγωνο.

08 Αυγ 2025 | 09:00

Η Αθήνα στη μαγεία του ολόγιομου φεγγαριού: Οι δωρεάν εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο

Στις 9/8, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργανώνει events με ελεύθερη είσοδο, σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της περιφέρειας.