X

Ο γιος του καραβομάγειρα που έμαθε τους Έλληνες να τρώνε καλό ψάρι: Γιατί είναι τόσο σημαντικός ο Λευτέρης Λαζάρου και το Βαρούλκο

Τα στοιχεία αλλά και οι λόγοι που καθιστούν το εστιατόριο του Λευτέρη Λαζάρου, ναυαρχίδα της ντόπιας γευστικής κουλτούρας που άπτεται της θάλασσας.

Γράφει: TheToc team

Όπως πιθανότατα κάπου πήρε το μάτι σου, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας -στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων, του σημαντικότερου γαστρονομικού θεσμού της χώρας από το 'αθηνόραμα'- απονεμήθηκαν σε 88 εξαιρετικά εστιατόρια για το 2025, το βράδυ της 2ας Απριλίου, στην καθιερωμένη πια τελετή της Θεσσαλονίκης, στο Makedonia Palace. Στην κορυφή όλων, το Βαρούλκο.

Το εμβληματικό Varoulko Seaside στον Πειραιά διατήρησε για μια ακόμα χρονιά τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας της χώρας, με βαθμολογία 16/20. Και υπάρχουν πάντοτε σημαντικοί λόγοι γι' αυτό.

Γαστρονομικό τοπόσημο για Αθηναίους και επισκέπτες της πρωτεύουσας, φάρος στην εξέλιξη της θαλασσινής ελληνικής κουζίνας και πεδίο διαρκούς ιωδιούχας γεύσης, το εστιατόριο του 'καπετάνιου' Λευτέρη Λαζάρου έκανε -και μάλιστα έπιασε λιμάνι ακριβώς στην ώρα του- το δρομολόγιο Διστόμου/Δεληγιώργη/Πειραιώς/Μικρολίμανο βγάζοντας ψάρια από τη θάλασσα και την αφάνεια, κεντώντας με υψηλές τεχνικές που συνάντησαν ιδέες πηγαίας νοστιμιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr