Ήξερες πως το πρώτο παγωτό στην Αθήνα (και στην Ελλάδα, γενικότερα) φτιάχτηκε -σύμφωνα με τις επίσημες πηγές- το 1835, όταν η σύζυγος του Βαυαρού αντιβασιλέα Ιωσήφ Λουδοβίκου Κόμη του Άρμανσπεργκ, ανέθεσε σε ένα ζαχαροπλάστη που λεγόταν Κάλβος να φτιάξει κάποιο γλύκισμα για τους καλεσμένους μιας δεξίωσής της; Προφανώς και όχι. Και δεν έχει και σημασία. Από τότε μέχρι σήμερα, το παγωτό στη χώρα μας έχει εξελιχθεί, έχει ακολουθήσει αλλά και δημιουργήσει τάσεις, έχει γίνει ποιοτικό και πεντανόστιμο. Και ακριβώς αυτό θα αντιληφθείς αν προτιμήσεις κάποιο ή κάποια από τα μέρη της παρακάτω λίστας.
Όταν η παγωμένη κρέμα γίνεται τέχνη: Πού θα φας κορυφαίο παγωτό
Η λίστα του 'α' με εκείνα τα μέρη που κάνουν τέχνη με παγωμένη κρέμα και θα μας συντροφεύσουν τις επόμενες εβδομάδες.