Follow us

Παγωτο-κρουασάν, παγωτό vegan ή κολασμένες γεύσεις; 8 παγωτατζίδικα στην Αθήνα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε

Φυσικό παγωτό σε πρωτότυπους συνδυασμούς, προσοχή στα υλικά και άφθονο μεράκι και φαντασία ανεβάζουν επίπεδο στα παγωτατζίδικα της πόλης.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
παγωτατζίδικα

Το παγωτό έχει γίνει πλέον και στην Αθήνα σοβαρή υπόθεση με γνωστά brands και μικρές προσωπικές εταιρείες να ψάχνουν τα υλικά και τις παρασκευές τους και να επιστρατεύουν όλη τη γνώση και τη δημιουργικότητά τους με στόχο να μας προσφέρουν υπέροχο, φυσικό παγωτό σε αγαπημένους και πρωτότυπους συνδυασμούς. Με επώνυμο γάλα, vegan, με φρέσκα φρούτα και ψαγμένα υλικά από εκλεκτούς παραγωγούς, σε χώρους μικρούς ή μεγάλους που ακτινοβολούν μεράκι, φροντίδα και ευαισθησία, τα παγωτατζίδικα και οι διευθύνσεις για καλό παγωτό που ακολουθούν μας κρατούν την πλέον δροσερή παρέα το φετινό καλοκαίρι - και όχι μόνο!

Στον "Άραξο" το παγωτό από φρέσκο γάλα ημέρας είναι μια κατηγορία από μόνο του

Παγωτο-κρουασάν, παγωτό vegan ή κολασμένες γεύσεις; 8 παγωτατζίδικα στην Αθήνα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε

Ένα λαχταριστό παγωτό πάντα ήταν, και θα είναι, η καλύτερη παρέα για το καλοκαίρι. Ωστόσο πριν και πάνω από όλα έρχεται το γάλα. Κάτι που γνωρίζει και τιμά η ταλαντούχα ομάδα του "Άραξος", μιας οικογενειακής επιχείρησης που ξεκίνησε το 1987 στον Άραξο Αχαΐας και αποφάσισε το 2011 να στραφεί στο γιαούρτι και τα επιδόρπια, εξυπηρετώντας ξενοδοχειακές μονάδες και καταστήματα εστίασης. Δεύτερης γενιάς γαλακτοκόµος, ο Νίκος Πετρόπουλος αποφάσισε να εξελίξει την παραγωγή γαλακτοκομίας και να ανοίξει ένα κατάστημα στα Εξάρχεια, αλλά και ένα ακόμα που ανοίγει τώρα στα Βριλήσσια. Στο σταυροδρόμι της παράδοσης με το σήμερα, απέδειξε πως χωράνε οι τσαντίλες που κρέμονται στο ψυγείο αλλά και οι απίθανες γεύσεις παγωτού από ολοφρεσκο γάλα ημέρας.

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά στον Αραξο εδώ.

Δωδώνη: Ένας γλυκός πειρασμός που "παγώνει το χρόνο"

Δωδώνη παγωτά Αθήνα

Έχοντας κυκλοφορήσει πάνω από 200 γεύσεις από το 1967 έως σήμερα, η Δωδώνη συνεχίζει να καινοτομεί, παράγοντας το πιο νόστιμο παγωτό φτιαγμένο από πιστοποιημένο 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, όπως φρέσκια κρέμα γάλακτος, φρέσκους κρόκους αβγού, αληθινά φρούτα και ολόκληρους ξηρούς καρπούς, κακάο και γνήσια σοκολάτα ανώτερης ποιότητας. Μια παράδοση που περνά από γενιά σε γενιά, αυτή του να μετράμε παγωτά κάθε καλοκαίρι ώστε να αξιολογήσουμε την επιτυχία του, βρίσκεται στην καρδιά των παγωτών Δωδώνη. Δεν μας δροσίζουν απλώς, αλλά μας συνδέουν με τις μνήμες από την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου και με κάθε κουταλιά ξαναφέρνουν στο νου τη γεύση της ανάπαυλας πλάι στο κύμα, μετά από μία μεγάλη μέρα στην παραλία.

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά Δωδώνη εδώ.

Στα "Zuccherino" απολαμβάνουμε ολόφρεσκο χειροποίητο gelato που ετοιμάζεται καθημερινά

ZUCCHERINO Παγωτά στην Αθήνα

Με πάνω από 100 γεύσεις ολόφρεσκου χειροποίητου gelato που ετοιμάζεται καθημερινά στα εργαστήρια των καταστημάτων, φτιαγμένο από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα και με τις πιο αγνές πρώτες ύλες, τα ζαχαροπλαστεία "Zuccherino" σίγουρα θα μας κάνουν και φέτος το καλοκαίρι να κοντοσταθούμε έξω από τις λαχταριστές βιτρίνες τους και δεν θα το μετανιώσουμε! Εδώ βρίσκουμε ότι γεύση παγωτό έχουμε φανταστεί. Cookies, bueno, death by chocolate, cherrymania, τσιχλόφουσκα, salted caramel, pistacchio Casanova και πολλές ακόμα.

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά "Zuccherino" εδώ.

Kayak: Premium γεύσεις για τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του παγωτού

Kayak

Εδώ και τρεις δεκαετίες, η Kayak, η ελληνική εταιρεία premium παγωτών και γλυκών, προσφέρει τους πιο ξεχωριστούς γαστρονομικούς συνδυασμούς, χρησιμοποιώντας εκλεκτές πρώτες ύλες: ξηρούς καρπούς αλεσμένους από το προσωπικό της, ολόφρεσκα φρούτα, 100% ελληνικό γάλα και κρέμα γάλακτος, καθώς και τις μοναδικές σοκολάτες Valrhona και Callebaut, με τη χαμηλότερη διόγκωση για ακόμα πλουσιότερη γεύση. Μετρώντας πάνω από εκατό γεύσεις παγωτού και πάντα με στόχο την πρωτοπορία, φέτος η Kayak προσθέτει στο μενού της τρεις ολοκαίνουργιες γεύσεις που θα κάνουν το καλοκαίρι σας πιο απολαυστικό! Εμπνευσμένο από το ιταλικό ομώνυμο κοκτέιλ, το βελούδινο παγωτό Bellini με λευκό ροδάκινο και αφρώδη οίνο ξεχωρίζει, καθώς είναι ό,τι πρέπει για τους πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους.

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά Kayak εδώ.

"Μαραμπού": Οι φιλόσοφοι του παγωτού!

Μαραμπού Παγωτό στην Αθήνα

Στο ταξιδιάρικο παγωτατζίδικο της Αρχελάου, η Βίκυ και ο Ιγκόρ δημιουργούν καθημερινά μικρής παραγωγής εμπνευσμένο παγωτό και μεταδίδουν τη χαρά της υγιεινής και νόστιμης φυσικής πλευράς του αγαπημένου εδέσματος. Όσοι έχετε δοκιμάσει το παγωτό του "Μαραμπού" στην Αρχελάου στο Παγκράτι έχετε σίγουρα υποψιαστεί ότι μια ξεχωριστή ιστορία και κυρίως ξεχωριστοί άνθρωποι κρύβονται από πίσω από τη φυσική νοστιμιά, τα εκλεκτά υλικά και τους ψαγμένους εποχικούς συνδυασμούς. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε και που ενώνει τα κομμάτια του παζλ είναι ότι το όνομά του ήρθε από τη ποιητική συλλογή του Νίκου Καββαδία, για τον οποίο η θάλασσα και τα ταξίδια αποτελούσαν πηγή έμπνευσης. Το μικρό Μαραμπού έχει σίγουρα κάτι ταξιδιάρικο. Αλλά και κάτι ελληνικό, νοσταλγικό, σύγχρονο.

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά "Μαραμπού" εδώ.

Τα Overoll μάς συστήνουν τα cronies, το απόλυτο καλοκαιρινό κρουασάν-παγωτό

overoll Παγωτό στην Αθήνα

Οι εποχές που για να δοκιμάσεις ένα αυθεντικό κρουασάν στην Αθήνα έπρεπε να στηθείς στην ουρά (που πάντα προχωράει γρήγορα!) του Overoll στην οδό Πραξιτέλους έχουν περάσει αφού το brand που έκανε viral το αγαπημένο γαλλοτραφές έδεσμα για όλους τους σωστούς λόγους μετράει πλέον καταστήματα σε διαφορετικές γωνιές της Αθήνας (Πραξιτέλους, Ν. Σμύρνη, Χαλάνδρι, Αιγάλεω και, τώρα και στην Πανόρμου), στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην Κύπρο. Διατηρώντας, στο έπακρο, την ποιότητα, τη φρεσκάδα και τους ανοιχτούς ορίζοντες που το έκαναν διάσημο στους sweet tooth αλλά και σε όσους αγαπούν τις αλμυρές γεύσεις!

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά Overoll εδώ.

Στο "Πορτατίφ" της Σίνα το παγωτό έχει την ίδια προσωπική φροντίδα που διακρίνει κάθε λεπτομέρεια του cosy γλυκοπωλείου

Πορτατίφ Παγωτό στην Αθήνα

Ήδη από το νοσταλγικό όνομά του και το ατμοσφαιρικό σκηνικό με τις vintage style καρέκλες, τις βιτρίνες γεμάτες τάρτες και γλυκά κομψοτεχνήματα, τις μυρωδιές ζυμαριού και μπαχαρικών, που παραπέμπει σε γαλλικές ταινίες, το "Πορτατίφ" δεν άργησε να μπει στις ρομαντικές και γκουρμέ καρδιές της πόλης. Με τον ζαχαροπλάστη Τάσο Λύτρα να επιβλέπει κάθε πτυχή του χώρου, όταν δεν τον πετυχαίνουμε νωρίς το πρωί να φτιάχνει μείγματα, να πλάθει ζύμες και να σιροπιάζει γλυκά μπροστά μας, το "Πορτατίφ" ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για τον σεβασμό και το μεράκι που επιδεικνύει στο concept "καφές και γλυκό". Το παγωτό έχει βέβαια τη δική του ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις τάρτες, τα κρουασάν, τα cinnamon rolls, τα cheesecake και τα γλυκά του κουταλιού - καρπούζι έχετε δοκιμάσει;

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά του "Πορτατίφ" εδώ.

Τα Γαλακτοπωλεία Στάμου γνωρίζουν τα μυστικά του απολαυστικού παγωτού

Στάμου Παγωτό στην Αθήνα

Μικροί μετρούσαμε τα παγωτά και τα μπάνια, μια στατιστική απόλυτα συνυφασμένη με τη χαρά, την ξεγνοιασιά και το καλοκαίρι. Με αντίστοιχη λαχτάρα, ενίοτε και υπολογίζοντας- παραδινόμαστε στα αγαπημένα γλυκίσματα της εποχής, παρότι μεγαλώσαμε (λίγο). Τα παγωτά Στάμου γνωρίζουν καλά πως να φέρουν αυτή την παιδική ευφορία στον ουρανίσκο, χάρη στις απίθανες γεύσεις που παρασκευάζονται με τα πιο αγνά υλικά και με τις πιο αυθεντικές συνταγές εδώ και 60 χρόνια. Με πίστη στην παράδοση και την απαράμιλλη ποιότητα, τα Γαλακτοπωλεία Στάμου δίνουν στο παγωτό όλη την προσοχή που χρειάζεται για να έχει αληθινή πλούσια γεύση και μαστιχωτή υφή. Τo παγωτό Στάμου παρασκευάζεται με φρέσκο ελληνικό πρόβειο γάλα, αγνά υλικά και με τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής που έχει μένει αναλλοίωτος όλα αυτά τα χρόνια.

Δείτε περισσότερα για τα παγωτά Στάμου εδώ.

Πηγή: athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

30 Οκτ 2025 | 06:00

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

29 Οκτ 2025 | 09:00

Θέατρο, η νέα εμμονή: Πώς και γιατί έχουμε τόσες πολλές sold out παραστάσεις στην Αθήνα

Ανιχνεύουμε τους λόγους πίσω από το φαινόμενο και τι αποκαλύπτουν για την ταυτότητα της θεατρικής Αθήνας και τις ανάγκες του κοινού της.

28 Οκτ 2025 | 09:00

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

27 Οκτ 2025 | 09:00

Όλοι πάνε Ρέντη: Μουσική, φαγητό, ποτό και τέχνη, στο νέο, απροσδόκητο σημείο της Στέγης

Εικαστικές περιηγήσεις, μουσική, φαγητό και ποτό σε ένα νεοσύστατο χώρο από το Ίδρυμα Ωνάση στην καρδιά του Ρέντη.

26 Οκτ 2025 | 09:00
25 Οκτ 2025 | 09:00

Δωρεάν στην Αθήνα: Όλα όσα θα κάνεις τις επόμενες ημέρες δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Φεστιβάλ ασιατικού φαγητού, προβολή μιας θρυλικής ταινίας, μουσεία για την 28η Οκτωβρίου, events για το Χάλογουιν και μερικά ακόμη πραγματάκια με ελεύθερη είσοδο.

24 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα event που δε χάνεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Εκεί θα βρεις σύντομα μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

23 Οκτ 2025 | 06:00

Λένε πως αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι οι καλύτεροι στην Αθήνα

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

22 Οκτ 2025 | 00:02

Όλοι (θα) πάνε Πανόρμου: Το νέο χοτ μπαρ της Αθήνας μόλις άνοιξε στους Αμπελόκηπους

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

21 Οκτ 2025 | 06:00

Πίτσα, πάστα, νοστιμιά: Σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας τρως την καλύτερη ιταλική κουζίνα

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

20 Οκτ 2025 | 09:00

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

19 Οκτ 2025 | 09:00

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

18 Οκτ 2025 | 09:00

Σαν να βγήκαν από το Instagram και τα περιοδικά του design: Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νέα burgerάδικα της Αθήνας;

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

17 Οκτ 2025 | 06:00

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

16 Οκτ 2025 | 09:00

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Δημήτρης Παπανικολάου δίνουν νέα ζωή στο "Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει για πρώτη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

15 Οκτ 2025 | 09:00

Οι πρωταγωνιστές των ελληνικών σειρών πατάνε σανίδι: Σε ποιες παραστάσεις και θέατρα θα τους δεις φέτος

Φέτος η θεατρική και τηλεοπτική σκηνή γεμίζει με αγαπημένους πρωταγωνιστές: ανακαλύπτουμε ποιοι λάμπουν σε νέες παραστάσεις και ταυτόχρονα ξεχωρίζουν σε τέσσερα σίριαλ. Θέατρο & TV, οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές σε δύο ρόλους.

14 Οκτ 2025 | 09:00

Λένε πως αυτό είναι το ομορφότερο μπαρ της Αθήνας

Στον πρώτο όροφο ενός πολύ καλού ταϊλανδέζικου εστιατορίου, συναντάς ένα αισθητικά αψεγάδιαστο μπαρ.

13 Οκτ 2025 | 09:00

Τι βλέπουμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ στα προσεχώς

Χρυσός Φοίνικας, Λούκα Γκουαντανίνο, Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

12 Οκτ 2025 | 09:00

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Λίγες μερες έμειναν για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

11 Οκτ 2025 | 09:00

Murmuration στο Ηρώδειο: είδαμε τα σώματα να γίνονται ποίηση

Πενήντα σώματα, ένα συγχρονισμός, αέρας γεμάτος κίνηση. Το Murmuration ταξίδεψε χτες το βράδυ το Ηρώδειο σ' έναν ονειρικό κόσμο ακρίβειας, φωτός και μαγείας.

10 Οκτ 2025 | 09:00

Ποια είναι τα κορυφαία θρίλερ της δεκαετίας; Τα μυστήρια και οι ανατροπές που δεν θα ξεχάσουμε

Μια αναδρομή στις πιο αγωνιώδεις ταινίες των τελευταίων δέκα ετών.

09 Νοε 2025 | 09:00

Λένε πως αυτά είναι τα πιο μερακλίδικα παϊδάκια σε ολόκληρη την Αθήνα

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

08 Νοε 2025 | 09:00

Η Κατερίνα Διδασκάλου και "Η πόρνη από πάνω": 14 χρόνια το ίδιο ρίγος

"Η πόρνη από πάνω" μετρά δεκατέσσερα χρόνια αλήθειας και συγκίνησης, μέσα στην άνθηση του ελληνικού θεάτρου. Ένα έργο-ορόσημο που εξακολουθεί να συγκλονίζει, με μια πρωταγωνίστρια που δίνει κάθε φορά την ψυχή της. Αν δεν έχετε δει ακόμη την Κατερίνα Διδασκάλου σε αυτόν τον ρόλο, μην τη χάσετε στον Νέο Ακάδημο.

03 Νοε 2025 | 09:00

Η μεγάλη γιορτή σταρ μπαρ της Αθήνας: Όλα όσα δε χάνονται αυτή την εβδομάδα

Η Athens Bar Week είναι εδώ και μερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν με guests τις αθηναϊκές μπάρες. Τι θα παίξει, πότε και πού.

02 Νοε 2025 | 09:00

The Mamagers Family Fun Day στο Ellinikon Experience Park: Μια Κυριακή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και φαντασία

Το TheMamagers.gr διοργανώνει μια μεγάλη, ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στις οικογένειες, με ελεύθερη είσοδο, γεμάτη παιχνίδι, διασκέδαση και live concert από τους The Burger Project.

30 Οκτ 2025 | 06:00

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

29 Οκτ 2025 | 09:00

Θέατρο, η νέα εμμονή: Πώς και γιατί έχουμε τόσες πολλές sold out παραστάσεις στην Αθήνα

Ανιχνεύουμε τους λόγους πίσω από το φαινόμενο και τι αποκαλύπτουν για την ταυτότητα της θεατρικής Αθήνας και τις ανάγκες του κοινού της.

28 Οκτ 2025 | 09:00

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

27 Οκτ 2025 | 09:00

Όλοι πάνε Ρέντη: Μουσική, φαγητό, ποτό και τέχνη, στο νέο, απροσδόκητο σημείο της Στέγης

Εικαστικές περιηγήσεις, μουσική, φαγητό και ποτό σε ένα νεοσύστατο χώρο από το Ίδρυμα Ωνάση στην καρδιά του Ρέντη.

26 Οκτ 2025 | 09:00
25 Οκτ 2025 | 09:00

Δωρεάν στην Αθήνα: Όλα όσα θα κάνεις τις επόμενες ημέρες δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Φεστιβάλ ασιατικού φαγητού, προβολή μιας θρυλικής ταινίας, μουσεία για την 28η Οκτωβρίου, events για το Χάλογουιν και μερικά ακόμη πραγματάκια με ελεύθερη είσοδο.

24 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα event που δε χάνεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Εκεί θα βρεις σύντομα μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

23 Οκτ 2025 | 06:00

Λένε πως αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι οι καλύτεροι στην Αθήνα

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

22 Οκτ 2025 | 00:02

Όλοι (θα) πάνε Πανόρμου: Το νέο χοτ μπαρ της Αθήνας μόλις άνοιξε στους Αμπελόκηπους

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

21 Οκτ 2025 | 06:00

Πίτσα, πάστα, νοστιμιά: Σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας τρως την καλύτερη ιταλική κουζίνα

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

20 Οκτ 2025 | 09:00

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

19 Οκτ 2025 | 09:00

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

18 Οκτ 2025 | 09:00

Σαν να βγήκαν από το Instagram και τα περιοδικά του design: Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νέα burgerάδικα της Αθήνας;

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

17 Οκτ 2025 | 06:00

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

16 Οκτ 2025 | 09:00

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Δημήτρης Παπανικολάου δίνουν νέα ζωή στο "Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει για πρώτη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

15 Οκτ 2025 | 09:00

Οι πρωταγωνιστές των ελληνικών σειρών πατάνε σανίδι: Σε ποιες παραστάσεις και θέατρα θα τους δεις φέτος

Φέτος η θεατρική και τηλεοπτική σκηνή γεμίζει με αγαπημένους πρωταγωνιστές: ανακαλύπτουμε ποιοι λάμπουν σε νέες παραστάσεις και ταυτόχρονα ξεχωρίζουν σε τέσσερα σίριαλ. Θέατρο & TV, οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές σε δύο ρόλους.

14 Οκτ 2025 | 09:00

Λένε πως αυτό είναι το ομορφότερο μπαρ της Αθήνας

Στον πρώτο όροφο ενός πολύ καλού ταϊλανδέζικου εστιατορίου, συναντάς ένα αισθητικά αψεγάδιαστο μπαρ.

13 Οκτ 2025 | 09:00

Τι βλέπουμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ στα προσεχώς

Χρυσός Φοίνικας, Λούκα Γκουαντανίνο, Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

12 Οκτ 2025 | 09:00

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας: Λίγες μερες έμειναν για να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμή

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

11 Οκτ 2025 | 09:00

Murmuration στο Ηρώδειο: είδαμε τα σώματα να γίνονται ποίηση

Πενήντα σώματα, ένα συγχρονισμός, αέρας γεμάτος κίνηση. Το Murmuration ταξίδεψε χτες το βράδυ το Ηρώδειο σ' έναν ονειρικό κόσμο ακρίβειας, φωτός και μαγείας.

10 Οκτ 2025 | 09:00

Ποια είναι τα κορυφαία θρίλερ της δεκαετίας; Τα μυστήρια και οι ανατροπές που δεν θα ξεχάσουμε

Μια αναδρομή στις πιο αγωνιώδεις ταινίες των τελευταίων δέκα ετών.