
Σε αυτά τα εστιατόρια θα δοκιμάσεις έξοχη ιταλική κουζίνα στην Αθήνα.
"Brera": Γεύση από Μιλάνο με απρόβλεπτα twists

Πραγματικά oλόφρεσκια και ενδιαφέρουσα άφιξη στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το "Brera" φιλοδοξεί να γίνει ένα στέκι για όσους αγαπούν την ιταλική κουζίνα με μια ανατρεπτική ματιά. Από την καλλιτεχνική και συνάμα κοσμοπολίτικη γειτονιά Brera του Μιλάνου δανείζεται το όνομα αλλά και τη φιλοσοφία του, καθότι το στιλάτο all-day της πλατείας Αγίας Ειρήνης υπηρετεί μια ιταλική θεματικήμε αναπάντεχες fusion πινελιές.
Στην κουζίνα, ο περιζήτητος σεφ Pino Saccheri συναντά τη σεφ Μάρθα Παρασκευοπούλου και τον gastronomy nomad Τάσο Χέλμη, που έχουν ταξιδέψει και επιμεληθεί μαζί το μενού. Το αποτέλεσμα είναι μια γαστρονομική σύνθεση όπουη φαντασία, ο κοσμοπολιτισμός και η τεχνική συναντώνται σε κάθε πιάτο: φρέσκια πάστα και πίτσα, fish and chips με ταραμά μελιτζάνας και pico de gallo, ανοιχτό αραντσίνι με ταρτάρ σολομού και χειροποίητα ζυμαρικά με ευφάνταστα υλικά όπως cacio e pepe με φιστίκι Αιγίνης. Η προσεγμένη κάβα με περισσότερες από 40 ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, όπωςκαι τα signature cocktails διατηρούν ακριβές το pairing με ορθά twists του μενού. Και δεν σταματά εδώ: για τον Νοέμβριο, το "Brera" έχει ήδη κλείσει συνεργασία με τον σεφ Λευτέρη Τσούγκα από το μισελενάτο "Delta", δημιουργώντας ένα pop-up menu αφιερωμένο στο brunch, αποκλειστικά για τις Κυριακές του Νοεμβρίου και με περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr