
Από υψηλή ψαροφαγία μέχρι κοπές πολλών καρατίων κι από δημιουργική κουζίνα παγκόσμιας κλάσης μέχρι γαλλικό κλασικισμό στην πιο μοντέρνα του μορφή, τα ακριβά εστιατόρια της Αθήνας προσφέρουν γαστρονομικές εμπειρίες αιχμής για όποιον είναι διατεθειμένος να επενδύσει στις κουζίνες τους. Εμπειρίες, φυσικά, που δεν περιορίζονται σε όσα σερβίρονται στο πιάτο (δηλαδή εξαιρετικές πρώτες ύλες, άριστα διαχειρισμένες), αλλά αντανακλώνται και σε πτυχές όπως η κοφτερή αισθητική της σάλας, η προσεκτικά σχεδιασμένη ατμόσφαιρα, η μελετημένη χορογραφία του σέρβις υψηλού επιπέδου, καθώς και η πρόσβαση σε εκλεκτές, σπάνιες ντελικατέτσες, ή οι ευκαιρίες οινικών αναζητήσεων σε terroir και chaateus που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να προσεγγίσει εκτός εστιατορικού πλαισίου.
Ποια είναι όμως τα ακριβότερα εστιατόρια της πόλης και τι προσφέρει το καθένα για την υψηλή τιμή που ζητά; Ξεχωρίσαμε αυτά όπου το δείπνο σας θα κοστίσει πάνω από 150 ευρώ ανά άτομο (χωρίς το κρασί), και περάσαμε τα τραπέζια τους από γαστρονομική ακτινογραφία, για να είστε βέβαιοι ότι επένδυσή σας θα πιάσει τόπο…
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr