Follow us

Πού θα δεις την Πανσέληνο; Τα καλύτερα μπαρ και εστιατόρια με θέα και ανοιχτό ουρανό

Ανάμεσα σε πολύχρωμες αυλές, δροσερούς κήπους και κομψές ταράτσες, θα βρείτε τα καλύτερα μπαρ και εστιατόρια που προσφέρουν εξαιρετική θέα και, φυσικά, την ευκαιρία να απολαύσετε την πανσέληνο κάτω από τον ανοιχτό ουρανό.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
μπαρ και εστιατόρια

Μπορεί οι θερμοκρασίες να παραμένουν αδυσώπητες, αλλά τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία της πόλης έχουν φροντίσει να τις κρατούν σε χαμηλά επίπεδα. Πολύχρωμες αυλές, φροντισμένοι κήποι, κομψές ταράτσες και φινετσάτα ντεκ ετοιμάζονται και φέτος να μας υποδεχτούν με νόστιμες γευστικές προτάσεις σε φαγητό και ποτό, ώστε να κάνουν τους μήνες που ακολουθούν κάτι παραπάνω από απολαυ- στικούς. Συγκεντρώσαμε όσες προτάσεις για κάθε γούστο, μπάτζετ και ενέργεια πρέπει απαραίτητα να συμπεριλάβετε στις καλοκαιρινές σας εξόδους!

"The Zillers": Γαστρονομική φινέτσα κάτω απ’ τα άστρα

Πού θα δεις την Πανσέληνο; Τα καλύτερα μπαρ και εστιατόρια με θέα και ανοιχτό ουρανό

Tις υψηλές γαστρονομικές του πτήσεις συνεχίζει το βραβευμένο "The Zillers" (1 Χρυσός Σκούφος & 1* Michelin 2024), που με νέο επικεφαλής της ολοκαίνουργιας κουζίνας του τον ταλαντούχο Βασίλη Ρούσσο παραμένει στις κορυφές των εστιατορικών μας προτιμήσεων. Με την ασυναγώνιστη θέα στον Ιερό Βράχο να δίνει άλλη λάμψη στα βράδια του αθηναϊκού καλοκαιριού μας, αλλά και την ατμοσφαιρικά φωτισμένη Μητρόπολη να συμπληρώνει το σαγηνευτικό κάδρο που απολαμβάνει η ανανεωμένη σάλα στη βεράντα του, το "The Zillers" διατηρεί την πρώτη ύλη στο προσκήνιο της γαστρονομικής του πρότασης, έχοντας την εποχικότητα και τα προϊόντα από μικρούς παραγωγούς (ορισμένα μάλιστα από τη φάρμα του εστιατορίου στην Παιανία) ως σταθερούς άξονες των ειδικών μενού γευσιγνωσίας. Έτσι, ο νεαρός σεφ ξεδιπλώνει τη fine dining πρότασή του μέσα από δύο ειδικά μενού γευσιγνωσίας – τη "Συνεκδοχή" και τη "Σύνθεση", με 9 και 12 στάδια αντίστοιχα, όπου πιάτα όπως η Κοιλάδα της Γαρίδας, με κόκκινη γαρίδα, ντομάτα, περγαμόντο και κουμκουάτ, ή το Χοτ Ντογκ Στιφάδο, με κόκορα, κρεμμύδι στιφάδο και φουαγκρά, αποτυπώνουν τη γεύση της Ελλάδας με τρόπο συναρπαστικό.

Tip: Ξεχωριστό κεφάλαιο παραμένουν τα signature cocktails, ενώ τα επιδόρπια του σπουδαίου pastry chef Γιώργου Πλατινού (Chef Pâtissier της χρονιάς 2023 από τους Χρυσούς Σκούφους) ολοκληρώνουν γλυκά την εμπειρία.

Μητροπόλεως 54, Σύνταγμα, 2103222277, thezillersroofgarden.gr, FB: The Zillers, IG: @the_zillers

"Noah": Θερινή φιέστα στον κήπο

Noah

Έχει μια μαγική ικανότητα το "Noah", με το που ανοίγει τις πόρτες του και τη feelgood έκτασή του στο κοινό, να σηματοδοτεί όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστό κάθε καλοκαίρι στην Αθήνα. Βλέπεις, το εξαιρετικά δημοφιλές σποτ –στην 5η πια χρονιά της ύπαρξής του– έχει καθιερωθεί ως μία open air σταθερή κι αγαπημένη επιλογή για όλους τους σωστούς λόγους. Αρχικά, με το που περνάς τη θολωτή πέργκολα με το γλυπτό-σύμβολο, διαπιστώνεις ότι βρίσκεσαι σε μια αληθινή αστική όαση και σε έναν από τους ομορφότερους κήπους της πρωτεύουσας, όπου καθετί έχει τη σημασία και τη γοητεία του. Πιάνεις θέση είτε στο χώρο του μπαρ είτε σε εκείνον του dining και απλώς αφήνεσαι. Για τα της γεύσης συμβάντα εδώ μεριμνά ο βραβευμένος Σπύρος Μαυροειδής, που συνεχίζει το πεντανόστιμο κόνσεπτ του country μενού, στη λογική to share, με μεσογειακό χαρακτήρα και πινελιές που φτάνουν γεωγραφικά μέχρι τη Λατινική Αμερική, με φαγητό που έχει πολλά να πει και μένει ανεξίτηλο στη μνήμη. Το συνοδεύεις με κάποια ετικέτα από την έξοχη οινική λίστα που επιμελείται ο Νίκος Λουκάκης ή με τα φροντισμένα cocktails της Εύας Φράγκου.

Tip: "Noah" δίχως πάρτι και άψογες μουσικές γίνεται; Δεν γίνεται. Γι’ αυτό μείνε updated για το κάθε φορά δρώμενο.

Πάρκο Ελευθερίας, Μέγαρο Μουσικής, Αθήνα, 2107233419, www.noah-athens.gr, FB: Noah, IG: noah.athens

"Thea Terrace Bar & Restaurant": Με το βλέμμα στην Ακρόπολη

Thea Terrace Bar & Restaurant

Mια ταράτσα με θέα Ακρόπολη, σε απόσταση που σχεδόν την αγγίζεις! Τι άλλο να ζητήσει κανείς από το καλοκαίρι στην πόλη; Αυτό πάντως βρίσκουμε στο "Thea Terrace Bar & Restaurant", στον έβδομο όροφο του "Central Hotel": μια όαση στο κέντρο της πολύβουης Αθήνας. Σε αυτή την ατμόσφαιρα, που μας παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο, θα γευτούμε τις κοσμοπολίτικες δημιουργίες του σεφ Μάριου Σταματάκη, οι οποίες βασίζονται στην παραδοσιακή μεσογειακή μαγειρική και εμπλουτίζονται με φαντασία και σύγχρονες πινελιές, ενώ οι φρέσκες πρώτες ύλες αδιαπραγμάτευτης ποιότητας κάνουν τη διαφορά. Έτσι, πιάτα όπως o πειραγμένος μουσακάς σε ψημένα ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο ραγού, ή τα φρέσκα ζυμαρικά από παντζάρι, γεμισμένα με ρεβίθι και λαχανικά, με πλούσια σάλτσα από ταχίνι και σος πορτοκάλι, δίνουν στο καλοκαίρι μας γεύση ελληνική, που κάνει τα βράδια κάτω απ’ τα άστρα να αποκτούν άλλη λάμψη.

Tip: Η cocktail list που συνθέτει ο ταλαντούχος Ζάχος Κυρίτσης, παρέα με την προσεγμένη λίστα των spirits, κάνουν τις βραδιές μας απέναντι από τον φεγγαρόλουστο Παρθενώνα να διαρκούν ακόμη περισσότερο.

Ξεν. "Central Hotel", Απόλλωνος 21, κέντρο, 2103234350, www.centralhotel.gr

"Villa Grigio": Aperitivo αγάπη μου!

Villa Grigio

Κλασικά ή με twist, τα aperitivo είναι συνήθεια αγαπημένη και στο "Villa Grigio" φροντίζουν να την τιμούν, οδηγώντας τις fine drinking θερινές μας εξόδους προς τα νότια. Στην μπάρα πρωταγωνιστές είναι πρωτότυπα perfect serves με φόντο μια καταπράσινη αυλή, κεντρικό κομμάτι ενός θελκτικού σεναρίου που φροντισμένα μάς μεταφέρει νοητά στις ιταλικές ακτές. Η εξαιρετικά δημοφιλής εμπειρία της κουλτούρας του aperitivo εδώ ανθεί με γνωστές εκδοχές, αλλά και πιο δημιουργικές ιδέες, που ιντριγκάρουν στο άκουσμα και μόνο των συνδυασμών τους, όπως το fantastico Spritz με περγαμόντο, σέρι, λεμόνι και Aegean tonic, η "ζωηρή" αφρώδης Μαστίχα με μαστίχα, prosecco, λάιμ και Aegean tonic ή η δροσερή λευκή σαγκρία με ρούμι, βανίλια και κόκκινα μούρα. Αντίστοιχο ενδιαφέρον έχουν και οι προτάσεις των κλασικών κοκτέιλ "σαν της (bartender) μαμάς" με τέσσερα επιλεγμένα specials, όμως η άχαστη επιλογή του Negroni είναι μάλλον η αγαπημένη τους, αφού τη μιξάρουν σε τέσσερις εκδοχές εκτός της γνωστής: με καφέ, με μπανάνα και καρύδα, καπνιστό και Sbagliato. Από τα θερινά twists θα λατρέψετε το Mai Tai, το Zombie με ένα ωραίο blend από ρούμια, τη Fizzy Colada με ρούμι καρύδας και το προκλητικό Sex on the Beach.

Tip: Αν προτιμάτε τα mocktails, ένα Virgin Porn Star με γεύσεις όπως βανίλια, λάιμ και passion fruit θα σας καλύψει πλήρως. Από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα, θα σας υποδεχτούν με after office aperitivo και finger food, σε τιμές κάτι παραπάνω από προνομιακές.

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο, 2109812080, FB: Villa Grigio 46, IG: villagrigio46

"La Pasteria": Viva Italia!

La Pasteria

Aπό το Κολωνάκι μέχρι και το Φάληρο, η ποιότητα και η γευστική προσωπικότητα των πιάτων στα "La Pasteria" έχουν κερδίσει τις καρδιές και τους ουρανίσκους κάθε γενιάς που αγαπά τις αυθεντικές γεύσεις της Μπότας, το χαλαρό περιβάλλον και τις ωραίες μουσικές. Απολαυστικά πιάτα και κοκτέιλ παρέα με κλασικές ή φρεσκαρισμένες ιταλικές ρετσέτες μάς υποδέχονται σε χώρους όμορφα διαμορφωμένους και φροντισμένες δροσερές αυλές, με τα ζυμαρικά να αποτελούν πάντα το δυνατότερο σημείο αναφοράς. Το Ravioli alla Fiorentina γεμιστό µε ρικότα και σπανάκι, σάλτσα από κρέμα γάλακτος και τρούφα και η σιτσιλιάνικη μαρινάρα είναι στα highlights. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις πίτσες με τη νέα ζύμη ωρίμασης 72 ωρών και τα καλοφτιαγμένα πιάτα από το "Carne e pesce" μενού, τα οποία θα ταιριάξετε με μια μεγάλη γκάμα κρασιών.

Tip: Ανακαλύψτε και τις εμπνευσμένες από διάφορες περιοχές της Ιταλίας επιλογές στο μενού "Giro d’ Italia" και φυσικά τα dolci, με κορυφαίο το tiramisu, ένα
από τα καλύτερα της πόλης.

www.lapasteria.gr, FB: La Pasteria, IG: lapasteria

"Pasithea Rooftop Bar Restaurant": Μια Νηρηίδα κοιτάει από ψηλά την πόλη

Pasithea Rooftop Bar Restaurant

Ένα νέο all-day εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του στα ψηλά του ξενοδοχείου "The Athenaeum" και εμπνέεται από τη Νηρηίδα Πασιθέα για το γοητευτικό setting στο οποίο μας υποδέχεται. Όπως εκείνη, σύμφωνα με τη μυθολογία, είχε θέα από παντού καθώς ζούσε στα νερά του ποταμού Ιλισού (που μάλιστα η κοίτη του περνούσε από το σημείο), έτσι και το "Pasithea" προσφέρει στους επισκέπτες του ανεμπόδιστη θέα στα σημαντικότερα αξιοθέατα του κέντρου, χάρη στις floor to ceiling περιμετρικές τζαμαρίες του. Σε αυτό τον μοντέρνο χώρο, ο έμπειρος σεφ Ευάγγελος Νίκας υπογράφει μια προσεγμένη ελληνική και μεσογειακή fine elegant κουζίνα, βασισμένη σε εγχώρια προϊόντα και με no food waste ευαισθησίες. Ενδεικτικά, θα απολαύσετε βαθιά ελληνική γεύση στη χοιρινή tagliata με φάβα, καραμελωμένα κρεμμύδια, μπάμιες και σάλτσα βουτύρου με μυρωδικά, αλλά και στις ζουμερές ταλιατέλες με τηγανητά κολοκύθια, λεμόνι, μυρωδικά και μαλακό τυρί Άνδρου.

Tip: Βάλτε στο πρόγραμμα οπωσδήποτε τα εμπνευσμένα κοκτέιλ, αλλά και τα καλοφτιαγμένα, ιδιαίτερα, μα πάντα με ελληνικό πρόσημο επιδόρπια.

Λεωφόρος Βουλιαγμένης 4 & Καλλιρρόης, κέντρο, 2121071808, www.pasithearestaurant.com.gr, FB: @pasithearestaurant,
IG: theathenaeumluxuryhotel

"Il Trovatore": Ο γκουρμέ τροβαδούρος

Il Trovatore

Σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο στο Παλαιό Φάληρο, που το καλοκαίρι φημίζεται για τον δροσερό καταπράσινο κήπο του με το φωτισμένο σιντριβάνι, ο μεγάλος τροβαδούρος Andrea Bocelli έχει την τιμητική του, ενώ οι σεφ Pino Saccheri και Τάσος Κεφαλάς στην υψηλή εποπτεία της κουζίνας φροντίζουν για τις σωστές αρμονίες. Με αφετηρία την ανοιχτή κουζίνα, που έχει στον πυρήνα της το comfort στοιχείο, στα τραπέζια φτάνουν πιάτα όπως οι ταλιατέλες με ναπολιτάνικο μοσχάρι ραγού σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί και τα λινγκουίνι alla marinara με ποικιλία θαλασσινών και pasta δικής τους παραγωγής. Το σιτσιλιάνικο κοτόπουλο με μανιτάρια και γλυκό κρασί Μarsala και η ελαφρώς καπνισμένη μοσχαρίσια ταλιάτα με πατάτες βουτύρου είναι μια μικρή ωδή στη γευστική υπεροχή της Μπότας, ενώ οι θεϊκές πίτσες με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης είναι ένα δυνατό κεφάλαιο από το οποίο ξεχωρίζει η "Il Trovatore", με καπνιστό προβολόνε, ραγού από παραδοσιακό λουκάνικο Ιταλίας, ρόκα και καπνιστά ντοματίνια.

Tip: Για τους καρνιβόρους, η μοσχαρίσια μπριζόλα με κρέμα πατάτας είναι από τα πολύ αξιόλογα πιάτα για δύο, που πρέπει να δοκιμάσετε.

Γοργοποτάμου 14 και Αχαιών, Παλαιό Φάληρο, 2109370238, FB: Il Trovatore, IG: @iltrovatore.resto

"Nobilis Restaurant": Το ωραιότερο rooftop της Κηφισιάς

Nobilis Restaurant

Φέτος ανεβείτε στα ψηλά των βορείων προαστίων και ανακαλύψτε μια διαφορετική όψη της πόλης. Από την κορυφή του "Say Hotel", το εστιατόριο "Nobilis" κοιτάζει ένα καταπράσινο τοπίο που χαρίζει όχι μόνο ηρεμία στο μάτι, αλλά και την επιθυμητή δροσιά. Είτε το επιλέξετε για δείπνο είτε για cocktails and bites, θα απολαύσετε τόσο το ειδυλλιακό σκηνικό όσο και μια νόστιμη εμπειρία, βασισμένη αποκλειστικά σε εγχώριες πρώτες ύλες. Η βραδιά ξεκινά με μια καλοφτιαγμένη συλλογή κλασικών κοκτέιλ, όπως Cosmopolitan ή Bloody Mary, καθώς και με μια σειρά από sparkling επιλογές, τα οποία θα συνδυάσετε με το μενού "Finger Platters", αποτελούμενο από μια μοναδική ποικιλία mini bites. Μην παραλείψετε τα δροσερά mini tacos με ψητές γαρίδες, mayo lime και κόλιανδρο, αλλά και το ιντριγκαδόρικο ταρτάρ σολομού με μαστίχα και wasabi σε χειροποίητα blini.

Tip: Από τα σημαντικότερα ατού του "Nobilis", το νέο καλοκαιρινό dinner menu του, βασισμένο στη διάσημη μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα του, αλλά και το εξαιρετικό, ενημερωμένο σέρβις.

Χαριλάου Τρικούπη 67, Κηφισιά, 2102201700, www.nobilis.gr, IG: nobilis.gr

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΡΙΘΗΚΕ ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΥΓΗΣ 09 Ιαν 2026 | 17:28

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ της φονικής πυρκαγιάς με τους 40 νεκρούς

Ο ιδιοκτήτης του μπαρ Ζακ Μορέτι συνελήφθη μετά από εντολή Ελβετών εισαγγελέων

09 Ιαν 2026 | 06:00

Δύο Ξένοι, Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη και άλλα: Όλες οι φορές που οι Ρήγας-Αποστόλου έγραψαν τηλεοπτική ιστορία

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας "Τι Ψυχή Θα Παραδώσεις, Μωρή;" στους κινηματογράφους, θυμόμαστε τους πιο σημαντικούς τηλεοπτικούς σταθμούς στην καριέρα του διάσημου δίδυμου.

08 Ιαν 2026 | 09:00

Φούρνος το πρωί, εστιατόριο το βράδυ: Γιατί το More Φίλings στο Κουκάκι αξίζει την προσοχή σου

Η νέα άφιξη στην κουλ αθηναϊκή γειτονιά έχει άποψη, διπλό προφίλ και νοστιμιά σε κάθε της έκφραση.

07 Ιαν 2026 | 09:00

Θαλασσινοί μεζέδες και αβίαστο κέφι: Τι ακριβώς παίζει στο Sea You, στο Κολωνάκι

Το Sea You έχει στα ατού της το μπλέξιμο της κεφάτης του διάθεσης με τη σπαρταριστή του πρώτη ύλη από τη Χαλκίδα, χρειάζεται όμως κάποια πραγματάκια ακόμη.

06 Ιαν 2026 | 09:00

Γι' αυτό το μπιφτέκι πρόβατο θα μιλά σύντομα όλη η Αθήνα: Ποιος το φτιάχνει και πού το τρως

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

06 Ιαν 2026 | 07:00

Οι σειρές που θα κάνουν πάταγο το 2026

Από την αναβίωση του Baywatch και του "Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" μέχρι prequel αγαπημένων σειρών, συγκεντρώσαμε όλα όσα θα βλέπουν άπαντες, προσεχώς.

05 Ιαν 2026 | 09:00

Ξέρουμε τι, πώς και πού θα τρως το 2026: Όλες οι τάσεις σε εστιατόρια και φαγητό για τη νέα χρονιά

Τάσεις, γεγονότα, υλικά, συνήθειες και όλα όσα θα κάνουν (μάλλον) την εμφάνισή τους στο ευ τρώγειν γίγνεσθαι, τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΜΠΑΡ 04 Ιαν 2026 | 23:02

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκε επίσημα η σορός της 15χρονης Αλίκης Καλλέργη - Ανείπωτη θλίψη

Ο αδερφός της άτυχης κοπέλας, ανήρτησε σχετικό βίντεο, στα social media, στο οποίο παρουσιάζονται στιγμές από τα παιδικά τους χρόνια

ΑΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ 04 Ιαν 2026 | 10:11

Κραν Μοντανά: Συγκλονίζει ο αδελφός της 15χρονης Ελληνίδας που αγνοείται - "Προσευχηθείτε για την Αλίκη"

Η Αλίκη Καλλέργη παραμένει αγνοούμενη για περισσότερο από δύο 24ωρα και όλοι ελπίζουν σε ένα θαύμα.

04 Ιαν 2026 | 09:00

Όλα όσα δε χάνονται σε μουσεία και γκαλερί της Αθήνας το 2026

Δύο γνωστοί χώροι πολιτισμού επιστρέφουν δυναμικά τη νέα χρονιά με ένα πολυσυλλεκτικό εικαστικό πρόγραμμα.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 03 Ιαν 2026 | 23:36

Κραν Μοντανά: Ποινική έρευνα κατά των ιδιοκτητών του μπαρ - Το ηχομονωτικό υλικό στην οροφή και οι κατηγορίες

Ελβετοί εισαγγελείς θέτουν υπό έρευνα τους ιδιοκτήτες του μπαρ μετά από τη φονική πυρκαγιά

ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 03 Ιαν 2026 | 14:17

Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν τα πρώτα τέσσερα θύματα - Μόλις 16 ετών οι δυο εξ αυτών - Αγωνία για τη 15χρονη Ελληνίδα

Ο πρώτος κύκλος ταυτοποιήσεων από τη φονική πυρκαγιά στο μπαρ "Le Constellation" στο Κραν Μοντανά έφερε στο φως τα πρώτα τέσσερα θύματα

ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΡΥ ΠΕΝΘΟΣ 03 Ιαν 2026 | 11:07

Κραν Μοντανά: Συγκλονιστική μαρτυρία του άνδρα που αγνόησε τις φλόγες και έσωσε 10 νέους - Αγωνία για τους αγνοούμενους

Απόγνωση και βαρύ πένθος στις οικογένειες των ανθρώπων που παγιδεύτηκαν μέσα στο φλεγόμενο μπαρ "Le Constellation"

03 Ιαν 2026 | 09:00

Τι είναι πάλι αυτή η γαστρο-πίτσα που θα φτιάχνουν στη Βούλα;

Τι ακριβώς συμβαίνει στα ζυμαρένια δρώμενα του Etien Pizza Bar και γιατί αξίζει να δοκιμάσεις την περίφημη gastropizza του.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ 03 Ιαν 2026 | 08:06

Κραν Μοντανά: Πώς αποφύγαμε παρόμοια τραγωδία στο Παγκράτι - Συγκλονίζει βίντεο ντοκουμέντο της 24ης Νοεμβρίου του 2024

Ήταν 24 Νοεμβρίου του 2024, όταν στο Παγκράτι παραλίγο να σημειωθεί τραγωδία ανάλογη του Κραν Μοντανά.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 03 Ιαν 2026 | 08:06

Κραν Μοντανά: Η λίστα με τους αγνοούμενους από την φονική έκρηξη - Έκκληση από συγγενείς και φίλους

Γονείς παιδιών που αγνοούνται απευθύνουν απεγνωσμένες εκκλήσεις για πληροφορίες στα social media

ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 02 Ιαν 2026 | 21:54

Ελβετία: Βίντεο σοκ από το μπαρ στο Κραν Μοντανά - Η στιγμή που ξεκινά η φωτιά αλλά όλοι συνεχίζουν να διασκεδάζουν

Λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά, μια σερβιτόρα φαινόταν να χορεύει και να κουνάει σπινθήρες πάνω σε φιάλες σαμπάνιας κάτω από πάνελ ηχομόνωσης από αφρό, τα οποία πήραν φωτιά

02 Ιαν 2026 | 09:00

Πριν τον Καποδίστρια, αυτές οι ελληνικές ταινίες έσπασαν τα ταμεία:

Από το Safe Sex μέχρι την Υπολοχαγό Νατάσσα, οι ταινίες που έσπασαν ταμεία, έκαναν εισπρακτική επιτυχία και σχημάτισαν ουρές στα ελληνικά σινεμά.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ 02 Ιαν 2026 | 08:57

Θεσσαλονίκη: 43χρονος παρενόχλησε 20χρονη μέσα σε μπαρ και αυτή τον έδειρε μαζί με τον σύντροφό της

Σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΑΡΓΕΙ Η ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ 01 Ιαν 2026 | 23:29

Τραγωδία στην Ελβετία: Χαμηλοτάβανοι χώροι, εύφλεκτα υλικά, μία έξοδος - "Σαν ταινία τρόμου" - Φωτογραφία-ντοκουμέντο

Τι έφταιξε και ένα μπαρ στο Κραν Μοντανά μετατράπηκε σε τάφο για δεκάδες ανθρώπους - Με δυσκολία η ταυτοποίηση των νεκρών καθώς πολλά πτώματα είναι απανθρακωμένα

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ 01 Ιαν 2026 | 19:05

Πρωτοχρονιάτικη τραγωδία στην Ελβετία με 47 νεκρούς: Η στιγμή που το ταβάνι πιάνει φωτιά από "βεγγαλικό" σε μπουκάλι σαμπάνιας

Συγκλονιστική περιγραφή δύο νεαρών Γαλλίδων για το "κεράκι-βεγγαλικό" στο μπουκάλι σαμπάνιας: "Έτσι άρπαξε φωτιά το ταβάνι"

31 Δεκ 2025 | 09:00

Πώς θα γιορτάσει η Αθήνα τον ερχομό του 2026

Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή του χρόνου στην πρωτεύουσα, η οποία θα κινηθεί σε εορταστικούς ρυθμούς με δωρεάν εκδηλώσεις και events για μικρούς και μεγάλους.

30 Δεκ 2025 | 09:00

Όλοι βλέπουν Καποδίστρια: Πόσα εισιτήρια έκοψε τις πρώτες ημέρες η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Σε ένα γιορτινό τετραήμερο με γεμάτες αίθουσες, το βιογραφικό δράμα του Γιάννη Σμαραγδή αναδείχθηκε σε εθνική κινηματογραφική υπόθεση και έσπασε κάθε ρεκόρ προσέλευσης.

29 Δεκ 2025 | 06:00

Τι ανεβάζει ο Βασίλης Μπισμπίκης τη νέα χρονιά;

Μετά τα συνεχόμενα sold out του "Άνθρωποι και ποντίκια" και τις ανθρώπινες ιστορίες στα όρια, ο Βασίλης Μπισμπίκης ετοιμάζει νέα πρεμιέρα. Τον Ιανουάριο ανεβάζει στο Cartel τον "Σωσμένο" του Μποντ, ένα έργο που απαγορεύτηκε αρχικά από τις βρετανικές θεατρικές αρχές.

28 Δεκ 2025 | 09:00

Tα γιορτινά γλυκά της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις

Μελομακάρονα, κουραμπιέδες και βασιλόπιτες σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

27 Δεκ 2025 | 09:00

Αυτές είναι οι ταινίες που δεν χάνονται

Αυτές είναι οι "μεγαλύτερες" ταινίες που μπορείτε να δείτε τώρα ή σύντομα στις κινηματογραφικές αίθουσες, οργανώνοντας τη διαδρομή σας με την υπηρεσία Multiple Stops του Uber Taxi.

26 Δεκ 2025 | 09:00

Παράδοση, φρεσκάδα και αθηναϊκός ουρανός στο πιάτο: Ένα πανέμορφο εστιατόριο που βλέπει την πόλη από ψηλά

Υπάρχουν γεύματα που τα θυμάσαι για τη γεύση τους, κι άλλα που τα θυμάσαι για τη μαγευτική τους ατμόσφαιρα. Εδώ, υπάρχουν και τα δύο.

25 Δεκ 2025 | 09:00

Δείτε τις πριν κατέβουν: Παραστάσεις με τόλμη και χαρακτήρα στα αθηναϊκά θέατρα

Τελευταίες παραστάσεις στις αρχές του 2026 για τα "Ράφτης Κυριών", "Τα σκυλιά", "Ευγένιος", "Οι ερωτευμένοι", "Η μέρα της φούστας", "Merde!".

22 Δεκ 2025 | 09:00

"Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου" είναι μια παράσταση χωρίς φίλτρα που αναμένουμε ανυπόμονα

"Γελάμε λίγο πριν μας πάρει από κάτω" φαίνεται να μας λεει η Φωτεινή Αθερίδου στο νέο της έργο "Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου", που ανεβαίνει στο Θέατρο Ιλίσια Βολανάκης, σε σκηνοθεσία Προμηθέα Αλειφερόπουλου, από 24 Ιανουαρίου, με Χειλά-Φαμέλη, Τιτόπουλο και μουσική Σκιαδαρέσες.

21 Δεκ 2025 | 08:00

Όλοι πάνε για ποτό στο πλάι της Μιχαλακοπούλου: Γιατί το Quinn's έχει τέτοιο σουξέ

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.

20 Δεκ 2025 | 08:00

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στην Αθήνα και όλα όσα θα ζήσουμε σε αυτήν

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, για ένα ολόκληρο βράδυ, οι δρόμοι και οι πλατείες της πόλης γεμίζουν μουσική, χαμόγελα και κίνηση.

19 Δεκ 2025 | 09:00

Τελικά, αξίζει να δούμε το νέο "Avatar: Φωτιά και Στάχτη";

Με αφορμή την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του μπλε franchise επιστημονικής φαντασίας, εξερευνούμε τον αντι-αποικιοκρατικό (;) κόσμο του Τζέιμς Κάμερον.

18 Δεκ 2025 | 06:00

Μια υπέροχη χριστουγεννιάτικη αγορά δίπλα στο κύμα: Τι έφτιαξαν πάλι στη Βουλιαγμένη;

Ice skating δίπλα στη θάλασσα, γιορτινές γεύσεις, pop-up stores ελληνικών brands, δημιουργικά workshops και live μουσική συναντούν τους κορυφαίους οίκους μόδας που υπογράφουν την πολυτέλεια των ημερών.

17 Δεκ 2025 | 09:00

Αυτό είναι το πρώτο εστιατόριο του The Ilisian και φέρνει κάτι που δεν έχει ξαναδεί η Αθήνα

Με επικεφαλής τον βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο σεφ, Σταμάτη Σκριάπα, το εν λόγω σποτ παρουσιάζει μία sui generis ιαπωνική κουζίνα, γαρνιρισμένη με μυστήριο και κοσμοπολιτισμό.

16 Δεκ 2025 | 09:00

Ο πιο viral DJ του πλανήτη καταφθάνει στην Αθήνα: Ποιος είναι ο Τούρκος που "ακούνε όλοι"

Έρχεται το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου στο Tae Kwon Do, σε μια εμφάνιση που περιμένουν πώς και πώς οι λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής.

15 Δεκ 2025 | 06:00

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την πιο πολυσυζητημένη παράσταση της χρονιάς στην Αθήνα

Ο "Οιδίποδας" του Ρόμπερτ Αικ στη Στέγη συνεχίζει με επιπλέον παραστάσεις έως 1 Φεβρουαρίου 2026, δίνοντας την ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν να κλείσουν εισιτήριο να ζήσουν αυτή την εκρηκτική παράσταση.

14 Δεκ 2025 | 09:00

Απευθείας από την Ιαπωνία: Το Ichigo Ichie είναι το νέο μπαρ του κέντρου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προστίθεται στην αθηναϊκή μπαρογραφία και έχει γεύση και άποψη Άπω Ανατολής.

13 Δεκ 2025 | 09:00

Μα ποια είναι επιτέλους αυτή η ταβέρνα Ζιγκοάλα, για την οποία μιλά όλη η Αθήνα;

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

11 Δεκ 2025 | 06:00

Τι ετοιμάζει ο Γιάννης Μπέζος στο θέατρο Άνεσις;

Αγαπάμε τον Άντον Τσέχοφ! Παραμένει διαχρονικός, με χιούμορ λεπτό και ανθρώπινο, που φωτίζει τις αδυναμίες μας. Αυτή την οξυδερκή ματιά αγαπά και ο Γιάννης Μπέζος, παρουσιάζοντας μια απολαυστική συνάντηση με τον κωμικό του κόσμο στην νέα παράσταση στο θέατρο Άνεσις.

10 Δεκ 2025 | 05:00

Γι' αυτήν τη γουρουνοπούλα πάνε όλοι στον Χολαργό

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

09 Δεκ 2025 | 12:09

Λάρισα: Στο νοσοκομείο 17χρονη που μέθυσε σε μπαρ - Συνελήφθη η μητέρα φίλης της, που τους κέρασε ποτά

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα μία 17χρονη στη Λάρισα, καθώς μέθυσε κατά τη διάρκεια εξόδου με συνομήλικη φίλη της και τη μητέρα της

09 Δεκ 2025 | 06:00

Μυστήριο και αμείωτο σασπένς και 3η χρονιά στο "Δημήτρης Χορν"

Με ένα καστ γεμάτο ταλέντο και ενέργεια, η παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" ζωντανεύει το θρυλικό δικαστικό θρίλερ της Άγκαθα Κρίστι στο θέατρο "Δημήτρης Χορν". Για 3η χρονιά η ένταση και η αληθοφάνεια κρατούν το κοινό καθηλωμένο από την πρώτη στιγμή ως το συγκλονιστικό φινάλε.

08 Δεκ 2025 | 06:00

Τι δεν πρέπει να χάσεις τον Δεκέμβριο στα σινεμά: Οι κορυφαίες ταινίες του μήνα

Μία από τις πιο σημαντικές ταινίες της χρονιάς, ο νέος Τζέιμς Κάμερον, η ταινία που χάρισε στον Τζιμ Τζάρμους τον πρώτο του Χρυσό Λέοντα και η ιστορία του Ιωάννη Καποδίστρια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

07 Δεκ 2025 | 09:00

Εκεί θα πάνε όλοι στις γιορτές: Τα χριστουγεννιάτικα πάρκα και χωριά της Αθήνας

Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί και γιορτινές διευθύνσεις για να κάνεις τις βόλτες σου στην Αθήνα αυτή την περίοδο.

06 Δεκ 2025 | 09:00

Λένε πως αυτό είναι το πιο designάτο και arty εστιατόριο της Αθήνας

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

05 Δεκ 2025 | 06:00

Ο πιο πολυσυζητημένος Έλληνας σκηνοθέτης αυτή τη στιγμή και όλες οι ταινίες του σε σειρά

Μια αναδρομή στη φιλμογραφία του τολμηρού Έλληνα σκηνοθέτη, του οποίου η "Σπασμένη Φλέβα", που προβάλλεται αυτή τη στιγμή με μεγάλη επιτυχία στις αίθουσες, ενθουσίασε θεατές και κριτικούς.

04 Δεκ 2025 | 07:00

Η μαγική υπερπανσέληνος του Δεκεμβρίου είναι εδώ: Πού θα απολαύσεις το Παγωμένο Φεγγάρι στην Αθήνα

Η Υπερπανσέληνος του Δεκεμβρίου καταφθάνει στις 4 Δεκεμβρίου, με το 'Παγωμένο Φεγγάρι' να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πανσέληνος της χρονιάς.

03 Δεκ 2025 | 07:00

Τα ξενοδοχεία του χειμώνα: Πού θα μείνεις στις φετινές χειμερινές σου εξορμήσεις

Αν ετοιμάζεστε για χειμερινές και Χριστουγεννιάτικες διακοπές στην Ελλάδα αυτά είναι τα ξενοδοχεία που πρέπει να τσεκάρετε!

02 Δεκ 2025 | 06:00

Για κοκορέτσι και άλλες ρουστίκ λιχουδιές σε μια ταβέρνα-έκπληξη στους Θρακομακεδόνες

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

01 Δεκ 2025 | 06:00

Σεράνο, αρμενοβίλ, πάστα αμυγδάλου: Τα εστιατορικά γλυκά της Αθήνας έχουν γεύση νοσταλγίας

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

30 Νοε 2025 | 09:00

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη και όλες οι καινούριες προτάσεις στους κινηματογράφους

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 27 Νοεμβρίου.

29 Νοε 2025 | 09:00

Ένα street πάρτι που θα συζητηθεί: Τι ακριβώς προσεχώς θα συμβεί στη Μητροπόλεως

Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

28 Νοε 2025 | 05:00

Φαγητό μιας άλλης εποχής στο Κουκάκι: Η νεο-ταβέρνα που αξίζει της προσοχής σου

Με νοσταλγική διάθεση και σε ένα θεατρικό σκηνικό, δοκιμάζεις πιάτα με μνήμη και οικειότητα.

27 Νοε 2025 | 06:00

Στην Αθήνα, δωρεάν: Όλα όσα μπορείς να κάνεις στην πόλη, δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Μέσα από μοναδικές αφηγήσεις η ιστορία της Αθήνας αλλά και της Ελλάδας ζωντανεύουν και συνδέονται με το σήμερα, ενώ το κοινό μοιράζεται μία ξεχωριστή βιωματική εμπειρία.

26 Νοε 2025 | 06:00

Η Μέκκα του κρασιού βρίσκεται στη Χιλή: Αυτό είναι το καλυτερο οινοποιείο του κόσμου για το 2025

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για το ξεχωριστό οινικό σημείο που βρέθηκε στο νο.1 των The World's 50 Best Vineyards 2025.

25 Νοε 2025 | 06:00

Η επιστροφή ενός μεγάλου σεφ στην Αθήνα: Τι ετοιμάζει ο Δημήτρης Κατριβέσης στη στοά του Drunk Sinatra

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

24 Νοε 2025 | 06:00

Το υπεραιωνόβιο εστιατόριο που συγκινεί με τη θαλασσινή του κουζίνα

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

23 Νοε 2025 | 09:00

Παίρνουμε τα βουνά: Οι καλύτεροι ελληνικοί προορισμοί του χειμώνα

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες ετοιμάζουμε βαλίτσες και προγραμματίζουμε τις αποδράσεις του Σαββατοκύριακου. Ακολουθούν οι must προορισμοί για όσους λατρεύουν το τρίπτυχο βουνό, τζάκι, χιόνι. Αν και το τελευταίο δεν μπορούμε να σας το υποσχεθούμε.

22 Νοε 2025 | 09:00

Ό,τι πιο κοντινό σε Τόκιο παίζει στην Αθήνα: Σε αυτό το "εστιατόριο τσέπης" τρως το σούσι όπως πουθενά αλλού

Στο sui generis εστιατόριο του Αντώνη Δρακουλαράκου, τα ψάρια εξακολουθούν να τραγουδούν, σε δείπνα ευστρόφως λιτά, οριακά τελετουργικά και βαθιά συγκινητικά.

21 Νοε 2025 | 09:00

Τα άχαστα των κινηματογράφων: Τι να δεις αυτές τις ημέρες στα αθηναϊκά σινεμά

Η άποψη του "α" για τις πρεμιέρες που παίζονται στους κινηματογράφους από τις 20 Νοεμβρίου.

20 Νοε 2025 | 06:00

Ένα στέκι με τη γεύση της παλιάς Αθήνας: Εκεί τρώμε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

19 Νοε 2025 | 06:00

Όλοι μιλούν για το μουσικό καλοκαίρι του 2026: Τι θα παίξει με τις συναυλίες

Συγκεντρώσαμε ποιες ημερομηνίες σημειώνουμε από τώρα στα ημερολόγιά μας και για ποιες συναυλίες σπεύδουμε να εξασφαλίσουμε εισιτήρια από νωρίς.

18 Νοε 2025 | 09:00

Ένα έπος από τον Κρίστοφερ Νόλαν: Οι πρώτες εικόνες της "Οδύσσειας" είναι εδώ

Με τις πρώτες εικόνες από την Οδύσσεια, ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει ένα παράθυρο στο νέο του κολοσσιαίο project, ένα φιλμ που αναμετριέται με τον Όμηρο μέσα από την προσωπική, ρεαλιστική και πάντα εντυπωσιακή κινηματογραφική του γλώσσα.

17 Νοε 2025 | 06:00

Λένε πως αυτή είναι μία από τις πιο τίμιες, νέες ταβέρνες της Αθήνας

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.

ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16 Νοε 2025 | 15:28

Άγριο μαχαίρωμα στο Μουζάκι: Τρεις τραυματίες έξω από μπαρ

Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν τρία άτομα

16 Νοε 2025 | 09:00

Ήξερες πως μπορείς να δεις την Αθήνα δωρεάν;

Μία ξεχωριστή εμπειρία, όπου το παρελθόν συναντά το παρόν στις γειτονιές και τα τοπόσημα της πόλης.

15 Νοε 2025 | 08:00

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα στην Αθήνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

14 Νοε 2025 | 06:00

Το MIR 2025 εκτινάσσεται "προς το αναπόδραστο μέλλον"

Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης επιστρέφει για 17η χρονιά "απλώνοντας" στους πιο απρόσμενους χώρους 16 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις στα όρια των τεχνών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (21-30/11).

13 Νοε 2025 | 06:01

Ο Χρήστος Τριπόδης μιλάει στο "α" για το νέο θέατρο Φιλίπ

Μια συζήτηση με τον Χρήστο Τριπόδη, ηθοποιό, σκηνοθέτη και παραγωγός, που εγκαινιάζει το νέο θέατρο Φιλίπ στην Κυψέλη με τρεις επιτυχημένες παραστάσεις.

12 Νοε 2025 | 06:00

Το offline είναι το νέο luxury και στο Περιστέρι το γνωρίζουν πολύ καλά

Καλός καφές και προσεγμένες ζύμες, spritzes και cocktails, πίτσα και τάπας, σκανδιναβική απλότητα και αφαιρετική αισθητική στα ΔΠ.

11 Νοε 2025 | 06:00

Λένε πως αυτό το ιταλικό εστιατόριο στα νότια προάστια θα το λάτρευε ο Αντρέα Μποτσέλι

Η αυλή του που θυμίζει piazza στη Ρώμη και η κομψή σάλα φτιάχνουν ένα σκηνικό που αποπνέει ηρεμία και ιταλική φινέτσα.

10 Νοε 2025 | 09:00

Ήταν όλοι τους εκεί: Οι σημαντικότερες εμφανίσεις στα Θεατρικά Βραβεία Κοινού του αθηνοράματος

Τα Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2025 από το "αθηνόραμα" απονεμήθηκαν για 27η χρονιά την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στην αίθουσα "Αλεξάνδρα Τριάντη" του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ 03 Νοε 2025 | 19:58

Πανσέληνος Νοεμβρίου 2025: Πότε κορυφώνεται το "Φεγγάρι του Κάστορα" - Θα είναι πορτοκαλί για λία λεπτά

Για περίπου 15 με 20 λεπτά, η Πανσέληνος Νοεμβρίου 2025 προβλέπεται να λάμψει σε πορτοκαλί απόχρωση, διασχίζοντας το πυκνότερο στρώμα της γήινης ατμόσφαιρας

03 Νοε 2025 | 09:00

Η μεγάλη γιορτή σταρ μπαρ της Αθήνας: Όλα όσα δε χάνονται αυτή την εβδομάδα

Η Athens Bar Week είναι εδώ και μερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν με guests τις αθηναϊκές μπάρες. Τι θα παίξει, πότε και πού.

02 Νοε 2025 | 09:00

The Mamagers Family Fun Day στο Ellinikon Experience Park: Μια Κυριακή γεμάτη παιχνίδι, μουσική και φαντασία

Το TheMamagers.gr διοργανώνει μια μεγάλη, ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στις οικογένειες, με ελεύθερη είσοδο, γεμάτη παιχνίδι, διασκέδαση και live concert από τους The Burger Project.

30 Οκτ 2025 | 06:00

Στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης: Πώς, πού και γιατί συχνάζουν πλέον οι Αθηναίοι ώστε "δουν και να τους δουν"

Τι έχει αλλάξει στα νέα κοσμικά εστιατόρια της πόλης; Καταρχάς, όντως, λέγονται ακόμα "κοσμικά";

29 Οκτ 2025 | 09:00

Θέατρο, η νέα εμμονή: Πώς και γιατί έχουμε τόσες πολλές sold out παραστάσεις στην Αθήνα

Ανιχνεύουμε τους λόγους πίσω από το φαινόμενο και τι αποκαλύπτουν για την ταυτότητα της θεατρικής Αθήνας και τις ανάγκες του κοινού της.

28 Οκτ 2025 | 09:00

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

27 Οκτ 2025 | 09:00

Όλοι πάνε Ρέντη: Μουσική, φαγητό, ποτό και τέχνη, στο νέο, απροσδόκητο σημείο της Στέγης

Εικαστικές περιηγήσεις, μουσική, φαγητό και ποτό σε ένα νεοσύστατο χώρο από το Ίδρυμα Ωνάση στην καρδιά του Ρέντη.

26 Οκτ 2025 | 09:00
25 Οκτ 2025 | 09:00

Δωρεάν στην Αθήνα: Όλα όσα θα κάνεις τις επόμενες ημέρες δίχως να ξοδέψεις Ευρώ

Φεστιβάλ ασιατικού φαγητού, προβολή μιας θρυλικής ταινίας, μουσεία για την 28η Οκτωβρίου, events για το Χάλογουιν και μερικά ακόμη πραγματάκια με ελεύθερη είσοδο.

24 Οκτ 2025 | 06:00

Ένα event που δε χάνεται στην Αθηναϊκή Ριβιέρα: Εκεί θα βρεις σύντομα μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Βραβευμένοι σεφ από δέκα εστιατόρια της χώρας έρχονται να μαγειρέψουν την ξεχωριστή κουζίνα τους στο Symposio at Ark, το φεστιβάλ-θεσμό που συνδιοργανώνουν το "Ark" και το "αθηνόραμα". Κλείστε θέση.

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ 23 Οκτ 2025 | 18:30

Γκάζι: Στο νοσοκομείο τρία ακόμη παιδιά - "Ήπια ένα ποτό και έφυγα λιπόθυμη", καταγγέλλει 20χρονη

"Είχαμε πάει με την παρέα μου, πήραμε βότκα με ένα ενεργειακό ποτό και διασκεδάζαμε"

23 Οκτ 2025 | 06:00

Λένε πως αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι οι καλύτεροι στην Αθήνα

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

22 Οκτ 2025 | 00:02

Όλοι (θα) πάνε Πανόρμου: Το νέο χοτ μπαρ της Αθήνας μόλις άνοιξε στους Αμπελόκηπους

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

21 Οκτ 2025 | 06:00

Πίτσα, πάστα, νοστιμιά: Σε αυτά τα εστιατόρια της Αθήνας τρως την καλύτερη ιταλική κουζίνα

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

20 Οκτ 2025 | 09:00

Πίτσα και cocktails, καφενειακές γκουρμεδιές, ποτά σε μινιατούρες: Τα νέα εστιατόρια και μπαρ της Αθήνας

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

19 Οκτ 2025 | 09:00

Παρακμή, σκληρός ρεαλισμός, λούμπεν στοιχεία: 10 ακυκλοφόρητες φωτογραφίες από το "Άνθρωποι και Ποντίκια" του Βασίλη Μπισμπίκη

Μέσα στη σκόνη, στη φτώχεια και στα όνειρα των ανθρώπων, το Cartel Τεχνηχώρος ξαναστήνει την παράσταση που σημάδεψε μια εποχή. Δέκα ακυκλοφόρητες φωτογραφίες αποκαλύπτουν το πάθος πίσω από το "Άνθρωποι και ποντίκια".

18 Οκτ 2025 | 09:00

Σαν να βγήκαν από το Instagram και τα περιοδικά του design: Τι ακριβώς συμβαίνει με τα νέα burgerάδικα της Αθήνας;

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

17 Οκτ 2025 | 06:00

Λένε πως το φαγητό σε αυτή τη νέα ταβέρνα σου ζεσταίνει την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

16 Οκτ 2025 | 10:16

Το Saskeptism Festival στο ρυθμό του Bacardi -Μια νύχτα "10 με Τόνο"

Τα μπαρ Bacardi με το χαρακτηριστικό Caribbean spirit, έγιναν το σημείο συνάντησης κάθε παρέας.

16 Οκτ 2025 | 09:00

Ο Νίκος Ψαρράς και ο Δημήτρης Παπανικολάου δίνουν νέα ζωή στο "Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ"

Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες του Στίβεν Κινγκ ζωντανεύει για πρώτη φορά στη χώρα μας στη σκηνή του Θεάτρου Άνεσις.

15 Οκτ 2025 | 09:00

Οι πρωταγωνιστές των ελληνικών σειρών πατάνε σανίδι: Σε ποιες παραστάσεις και θέατρα θα τους δεις φέτος

Φέτος η θεατρική και τηλεοπτική σκηνή γεμίζει με αγαπημένους πρωταγωνιστές: ανακαλύπτουμε ποιοι λάμπουν σε νέες παραστάσεις και ταυτόχρονα ξεχωρίζουν σε τέσσερα σίριαλ. Θέατρο & TV, οι αγαπημένοι μας πρωταγωνιστές σε δύο ρόλους.

14 Οκτ 2025 | 09:00

Λένε πως αυτό είναι το ομορφότερο μπαρ της Αθήνας

Στον πρώτο όροφο ενός πολύ καλού ταϊλανδέζικου εστιατορίου, συναντάς ένα αισθητικά αψεγάδιαστο μπαρ.

13 Οκτ 2025 | 09:00

Τι βλέπουμε στις αίθουσες την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου: Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ στα προσεχώς

Χρυσός Φοίνικας, Λούκα Γκουαντανίνο, Κιάνου Ριβς και Ίθαν Χοκ προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.