X

Πού θα φάμε τα πιο λιχούδικα κρέατα αυτή την Τσικνοπέμπτη;

Σε ένα αφιέρωμα αυστηρά για κρεατοφάγους, συγκεντρώσαμε τα καρνιβορικά σημεία της πόλης που ακονίζουν τα μαχαίρια τους για εκλεκτές κοπές, ανάβουν τα κάρβουνα για μαεστρικά ψησίματα και επιλέγουν τα συνοδευτικά και τα αποστάγματα που θα απογειώσουν τη γευστική μας έξοδο.

Γράφει: TheToc team

"Οx Αthens": Κρεατοφαγία στην αστική ψησταριά του τώρα

Λίγα μέρη εμβαθύνουν στην ποιοτική κρεατοφαγία και γενικότερα, στην ευρύτερη εμπειρία νοστιμιάς– με τον τρόπο που το κάνει το "OX Athens". Βλέπεις, από την αρχή έως το τέλος κάθε γεύματος, εδώ όλα είναι εξόχως φροντισμένα και προσεγμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Το χειροποίητο ζυμωτό ψωμί, οι αεράτες αλοιφές και τα εμπνευσμένα ορεκτικά το επιβεβαιώνουν – το ίδιο και τα λαχανικά που σερβίρονται στο peak της εποχικής τους ωριμότητας. Υπάρχει επίσης σοβαρή επένδυση στη συνεργασία με μικρές φάρμες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με απώτερο σκοπό την κορυφαία, πάντοτε, πρώτη ύλη.

Έπειτα, συναντάμε μαεστρικά δομημένα πιάτα κρεατικών σε χειροποίητεςπαρασκευές όπως το λουκάνικο και το πασά κεφτέ, πριν πάρουν σειρά τα "βαριά χαρτιά" που ικανοποιούν όλα τα τερέν εκλεκτής κρεατοφαγίας. Επιπροσθέτως, μια προσεκτικά δομημένη και αποψάτη οινική λίστα έρχεται, όχι απλώς να συμπληρώσει, αλλά και να αναδείξει την εμπειρία κρεάτινης απόλαυσης και να δώσει θαυμάσιες προτάσεις σε οποιονδήποτε επιθυμεί απλώς να χαλαρώσει με ένα ποτήρι κρασί. Όλα τα παραπάνω, σε ένα εσωτερικό φιλόξενο και ντιζαϊνάτο, με ένα αρμονικό blend από πέτρα και σκυρόδεμα, τυλιγμένο με γήινες αποχρώσεις και διακριτικούς τόνους, και μια σε διαρκή κίνηση και με τη φλόγα μονίμως αναμμένη ανοιχτή κουζίνα.

Tip: Σημείωσε πως το "OX Athens" ενδείκνυται και για business lunch, χαλαρό μεσημεριανό ή after-office χαλάρωση.

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια, 2107107070, FB:Ox Athens, IG:@ox_athens

"Γίδι": Η αντισυμβατική χασαποταβέρνα

Παρ’ όλη τη διάχυτη νοσταλγία που αισθάνεσαι όταν περνάς τις πόρτες της πέτρινης ταβέρνας του 1960, μια ματιά στο μενού της αρκεί για να καταλάβεις ότι δεν μένει κολλημένη στο παρελθόν αλλά επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία, αναβιώνοντας την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Το στέκι του Βασίλη Ακρίβου παραμένει ένας κλασικός προορισμός για τους κρεατοφάγους, αλλά και για τους μερακλήδες που θέλουν να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη (και όχι μόνο) με τον πιο παραδοσιακό τρόπο. Αρνιά, προβατίνες, μοσχάρια, συκωταριές, λουκάνικα, κοκορέτσια και ένα σωρό άλλα λαχταριστά κρεατικά μαγειρεύονται διαρκώς στην κουζίνα του "Γιδιού" και προσκαλούν τους καλοφαγάδες να δοκιμάσουν κλασικά πιάτα αλλά και πιο… βαρβάτους συνδυασμούς, που "παντρεύουν" παράδοση και πρωτοτυπία.

Για να μας ανοίξει η όρεξη, επιλέγουμεκοντοσούβλι χοιρινό, φρυγαδέλι και την αντισυμβατική πίτσα προβατίνας με μαγιονέζα αβοκάντο, φράουλες και πίκλες κρεμμυδιού και συνεχίζουμε με συκωταριά λεμονάτη. Οι επιλογές στα κάρβουνα είναι πολλές, και όλες ιντριγκαδόρικες. Ξεχωρίζουν όμως οι ζουμερές σπαλομπριζόλες, τα αρνίσια παϊδάκια, καθώς και το all time classic αρνί στη σχάρα.

Tip: Οι πατάτες "χάος" του "Γιδιού", με διπλό τυρί ρακλέτ και πικάντικο λουκάνικο, είναι το ιδανικό συνοδευτικό.

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, 2102828848, www.gidi.gr, FB:ΓΙΔΙ, IG:@gidi_athens

Δείτε όλο το αφιέρωμα στο athinorama.gr