X

Ρέμα Φλόγα: Το νέο κυκλαδίτικο μπιστρό της Παροικιάς που ψήνει μεράκι στα ξύλα και σερβίρει μνήμη και νοστιμιά

Η ομάδα του Άκρα μεταφέρει στην Παροικιά την επιτυχημένη συνταγή μιας ζωντανής κουζίνας της φωτιάς, του τόπου και της ημέρας και ταράζει ευχάριστα τα δεδομένα της εστιατορικής σκηνής του νησιού…

Γράφει: TheToc team

Κρυμμένο στα στενά της παλιάς Παροικιάς, πλάι στο ρέμα Φλόγα που το ονομάτισε, το κυκλαδίτικο μπιστρό της παρέας της Συν -Τροφής και του Άκρα είναι μια καλοδεχούμενη άφιξη στο νησί.

Δεν ήταν μήνας που είχε ανοίξει, όταν βρεθήκαμε εκεί. Πρωί ακόμα, και στην εντυπωσιακή, εργονομικά στημένη κουζίνα-εργαστήριο που επεκτείνεται και σε σάλα, οι φωτιές ανάβουν, τα ζυμάρια πλάθονται, ο ξυλόφουρνος σκορπίζει μαυλιστικές μυρωδιές, στον κεντρικό πάγκο αναπαύεται ένα γιγαντιαίο καρβέλι φρεσκοψημένου ψωμιού, γελαστά παιδιά εργάζονται ολόγυρα ετοιμάζοντας τα καλούδια του "πρωινού”. Έχεις ήδη αντιληφθεί τι παίζει εδώ. Ακόμα κι αν καθήσεις έξω, στη δροσερή, νοσταλγική αυλή με τους βασιλικούς στα περβάζια, συχνά θα σηκωθείς να ρίξεις ματιές σ΄ αυτό το ζωντανό εργαστήρι, ν΄αναπνεύσεις μυρωδιές, να δεις τις λαδένιες να βγαίνουν απ’ τον ξυλόφουρνο, τα γλυκά να στήνονται, τις κατσαρόλες να τσιτσιρίζουν πάνω στα ξύλα.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr