X

Σεράνο, αρμενοβίλ, πάστα αμυγδάλου: Τα εστιατορικά γλυκά της Αθήνας έχουν γεύση νοσταλγίας

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

Γράφει: TheToc team

Οι φίνες δημιουργίες της υψηλής pâtisserie μπορεί να συγκινούν τη στιγμή που τις γεύεσαι, τίποτα όμως δεν συγκρίνεται με τη μικρή εκείνη κουταλιά που θα σε ταξιδέψει στο παρελθόν, όπως η madeleine του Προυστ. Ετσι, την ώρα που ο αποδομημένος μπακλαβάς φαίνεται να έχει κλείσει τον κύκλο του, καλωσορίζουμε τη νέα era που ανατέλλει στα εστιατορικά επιδόρπια, με την όλο και πιο συχνή εμφάνιση στα μενού γλυκισμάτων μιας άλλης εποχής, που άφησαν εποχή.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr