
Εξαιρετικό το Σουit, αρτίστας ο Dimitris Economides, θαυμάσιο το The Zillers Pastry Bar, πρωτοποριακό το In Love Again, μαγικό το Ourse. Αλλά πολύ πριν από αυτά, υπήρξαν κάποια άλλα μέρη που έβαλαν τη βάση, αγκάλιασαν του απανταχού φίλους των γλυκών και συνέβαλλαν ακόμη και στην ιστορία της ίδιας της πόλης και των ανθρώπων της. Κλασικά, vintage και ρετρό ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που έχτισαν το γλυκό μύθο της πρωτεύουσας.
Αφοί Ασημακόπουλοι - Εξάρχεια
Ένα σποτ-μύθος, καθώς είναι το παλαιότερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, με ιστορία που ξεκινά το 1915, όταν και στο ίδιο ακριβώς σημείο που βρίσκεται σήμερα άνοιξε το πάλαι ποτέ γαλακτοπωλείο - η καταγωγή των δημιουργών του μάλιστα δεν ήταν τυχαία, καθώς η ορεινή Φωκίδα αποτέλεσε γενέτειρα σχεδόν όλων των γαλατάδων της Αθήνας εκείνη την εποχή.


Με το πέρασμα των δεκαετιών έχει εξελιχθεί σε ένα περίφημο σημείο για κάθε φίλο του ποιοτικού γλυκού, προσφέροντας μία εξαιρετικά ευρεία γκάμα. Τρέχει πια από την τρίτη γενιά της οικογένειας και φημίζεται μεταξύ άλλων για τις σοκολάτες του, τις τούρτες και τα γαλακτοκομικά, ενώ κατά την ταπεινή άποψη του υπογράφοντος, εδώ βρίσκεις και τα κορυφαία old school ταρτάκια με φρούτα.
Info: Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, τηλ. 2103610092, www.asimakopouloi.com
Saray - Πατήσια

Τσουρέκι πολίτικο, παγωτό καϊμάκι, σπέσιαλ καζάν ντιπί, προφιτερόλ, μιλφέϊγ. Η μαρκίζα μιλά από μόνη σε ένα ακόμη ιστορικό ζαχαροπλαστείο που λειτουργεί στα πέριξ της πλατείας Αμερικής και υπηρετεί -και αυτό- σε μεγάλο μέρος της ποικιλίας του την πολίτικη ζαχαροπλαστική.

Η οικογενειακή επιχείρηση ξεκίνησε το 1968, όταν η προηγούμενη γενιά έφερε από την Κωνσταντινούπολη μυστικά και γεύσεις. Στο σήμερα, η νέα φουρνιά ανθρώπων πατά πάνω στην παράδοση, πάντοτε με γνώμονα την ανόθευτη γεύση και την αγνότητα των πρώτων υλών.
Info: Λευκωσίας 45, Πατήσια, τηλ. 210 8613489, www.saray.gr
Κούτρας - Νέα Σμύρνη
Το μικρό ζαχαροπλαστείο με ύφος αλλά και crowd που παραπέμπει σε παλαιότερες δεκαετίες το συναντάς χαμηλά επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, μετά το ύψος της Αγίας Παρασκευής κατεβαίνοντας προς Φάληρο, στη Νέα Σμύρνη. Η παράδοση και η εμπειρία του ανέρχονται από το 1958, έχοντας φανατικό κοινό από κάθε γωνιά της πόλης. Αιτία; Ένα υπέροχο γαλακτομπούρεκο στο οποίο κυριαρχεί η πλούσια κρέμα και η ευωδιαστή αίσθηση πορτοκαλιού που δένουν θαυμάσια με το τραγανό φύλλο. Έξτρα τιπ: Δοκίμασε και τη θαυμάσια σπιτική βυσσινάδα.
Info: Ελευθερίου Βενιζέλου 165, Νέα Σμύρνη, τηλ. 210 9333331
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr