X

Το μαγαζί για το οποίο μιλά όλη η Αθήνα αυτή τη στιγμή: Τι πραγματικά συμβαίνει στο καφενείο των σεφ, στη Γούβα Παγκρατίου;

Απλό, προσιτό και φιλικό σαν καφενείο, αλλά με γεύσεις "από χέρι" και μενού της αγοράς και της ημέρας, το ολοκαίνουργιο και πολυσυζητημένο 'Πλυτά' είναι το μαγαζί που θα λαχταρούσες να έχεις στη γειτονιά σου, για να το χαίρεσαι όσο συχνά μπορείς.

Γράφει: TheToc team

Τέσσερα ηχηρά ονόματα της εστίασης άνοιξαν ένα "εκτός πιάτσας" μαγαζί, που προφανώς θα τρέξουν όλοι να το δουν και να το δοκιμάσουν. 'Ισως οι περισσότεροι να μη συναντήσουν αυτό που περίμεναν στο Πλυτά. Το δυνατό μαγειρικό team δεν ένωσε εδώ τις δυνάμεις του για ένα νέο γαστρονομικό opening στο ρυθμό της εποχής, αλλά την κοινή του επιθυμία για ένα απλό μαγαζί γειτονιάς, με ύφος καφενείου που διαθέτει και φαγητό. Απλό μεν, αλλά με τη σφραγίδα των δημιουργών του.

Τα ονόματα της παρέας γνωστά, καταξιωμένα και στην πρώτη γραμμή της εστιατορικής μας επικαιρότητας: o Περικλής Κοσκινάς, μάστορας της απλής, καθαρής ψαροφαγίας στην Cookoovaya, ο ιδιοσυγκρασιακός Γιάννης Λουκάκης που άνοιξε δρόμους με τη Moύργα της Θεσσαλονίκης και το Άκρα της Αθήνας, ο κορυφαίος ζαχαροπλάστης Σπύρος Πεδιαδιτάκης και, μαζί τους, ο ταλαντούχος Μάριος Κοροβέσης.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr.