
Οκ, είναι κάπως πασέ να γράφουμε στους τίτλους, στα λιντ ή στα κείμενά μας για "μαγαζιά για τα οποία μιλά όλη η Αθήνα", αλλά η λίστα που ακολουθεί έχει ακριβώς τέτοια. Μπαρ, εστιατόρια της Αθήνας αλλά και άλλα γευστικά σημεία της πόλης, που άνοιξαν (εντός αυτού του αιώνα) και προκάλεσαν όσο ελάχιστα τη συζήτηση και το ενδιαφέρον του κοινού, από την πρώτη κιόλας στιγμή της ύπαρξής τους. Ότι δηλαδή έκαναν πρόσφατα σημεία όπως το "Μανάρι", το "Ιώδιο", ο "'Άσωτος", το "Koumkan", το "Βουλκανιζατέρ" και λίγο πιο πριν από αυτά το "Overoll", το "Wine is Fine", οι "Επτά Μάρτυρες" και η "Κάψα".
Ξεχωρίζουμε λοιπόν εκείνες τις αφίξεις -όλες μετά το 2000- στην πόλη, που έγιναν viral πολύ πριν αυτό γίνει κουλ και σίγουρα νωρίτερα από τα κέφια του εκάστοτε αλγορίθμου. 'Η και παράλληλα με τον τελευταίο και την άνοδο των social media.
Μέρη σαν τα παρακάτω:
"Mamacas"
Στις αρχές του Μιλένιουμ, το "Mamacas" ήταν λόγος για να πάει κάποιος στο Γκάζι, σε μια εποχή που ξεκινούσε, τότε, να στήνεται η επόμενη χοτ πιάτσα της πόλης, φέρνοντας κάτι από τον αέρα της Μυκόνου στη γνωστή πλατεία. Αρχικά με το κόνσεπτ της νεοταβέρνας και μία κουζίνα που η Αθήνα δεν ήταν πολύ εξοικειωμένη έως εκείνη τη στιγμή, έπειτα με το πολυπρόσωπο προφίλ του κάπου ανάμεσα σε lounge, μπαρ, εστιατόριο και club.
Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr