Follow us

Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πρόγνωση καιρού για την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου

Βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα από τη Στερεά και νοτιότερα, στη Θράκη και στο Αιγαίο με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και εκεί μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά, ενώ τοπικές βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν εκ νέου στη Βόρεια Ελλάδα. Λόγω των σημαντικών ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα οι βροχές θα έχουν χαρακτήρα λασποβροχών και η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ωστόσο μετά το μεσημέρι η σκόνη θα υποχωρήσει.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 11 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ το δυτικό ρεύμα στον Κορινθιακό θα πνέει με εντάσεις 8 έως 9 και πιθανόν τοπικά 10 μποφόρ.

Βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρή και γρήγορη βελτίωση του καιρού, περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ.

Παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

ΠΗΓΗ: Μeteo.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Στη Νέα Ερυθραία για μια από τις ομορφότερες αυλές των βορείων προαστίων

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03 Σεπ 2025 | 07:20

Καιρός: 37αρια σήμερα και άνεμοι έως 6 μποφόρ - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ ανά περιοχή για σήμερα, Τετάρτη.

ΦΤΙΑΧΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ 31 Αυγ 2025 | 06:16

Καιρός: Συνεχίζεται η αστάθεια με ισχυρές καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από πρόσκαιρες χαλαζοπτώσεις προβλέπονται μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στις περιοχές της Κέρκυρας, των Παξών και της Ηπείρου

29 Αυγ 2025 | 07:43

Καιρός: Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα - Επικίνδυνες βροχές και καταιγίδες έρχονται το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, ωστόσο το Σαββατοκύριακο αναμένεται αλλαγή του σκηνικού με επικίνδυνες καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 28 Αυγ 2025 | 11:49

Μαρουσάκης: Ερχεται λίβας το Σαββατοκύριακο - Υψηλές θερμοκρασίες και μετά...επικίνδυνες καταιγίδες [χάρτες]

Για επικίνδυνες καταιγίδες και έντονη ζέστη που θα επηρεάσουν τη χώρα τα επόμενα 24ωρα, κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ 26 Αυγ 2025 | 23:35

Βιετνάμ: Τρεις νεκροί και 13 τραυματίες από το πέρασμα του τυφώνα Κατζίκι - Μεγάλες ζημιές σε περίπου 7.000 σπίτια

Ο τυφώνα Κατζίκι έχει προκαλέσει ζημιές σε σχεδόν 7.000 σπίτια, ρίχνοντας 18.000 δέντρα και πλημμυρίζοντας χιλιάδες στρέμματα ορυζώνων.

ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ 20 Αυγ 2025 | 21:44

Πακιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί μετά από καταρρακτώδεις βροχές στο Καράτσι

Η βροχή ξεκίνησε στο Καράτσι την Τρίτη και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η σφοδρή νεροποντή θα συνεχιστεί.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 20 Αυγ 2025 | 06:27

Αστατος ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Τα φαινόμενα θα πλήξουν και την Αττική

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός σήμερα Τετάρτη 20 Αυγούστου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Η θερμοκρασία αμετάβλητη θα φτάσει έως τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 19 Αυγ 2025 | 06:46

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας - Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 βαθμούς

Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 34 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΚΑΙΡΟΥ 18 Αυγ 2025 | 12:04

Καιρός: Ερχονται καταιγίδες και κεραυνοί από το μεσημέρι - Πρόβλεψη για έντονα φαινόμενα, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Ενισχύεται η αστάθεια στη χώρα σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ερχονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ 18 Αυγ 2025 | 06:20

Καιρός: Επιδείνωση σήμερα με βροχές και καταιγίδες – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα, πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Η αστάθεια που δημιουργείται αναμένεται να φέρει βροχές και καταιγίδες που θα σημειωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα.