Γυάλινη πολυτέλεια που ταξιδεύει στους ωκεανούς

Τρεις συμπαγείς γυάλινοι όγκοι, τοποθετημένοι ο ένας πάνω στον άλλο, δημιουργούν το πιο μινιμαλιστικό, αλλά απόλυτα πολυτελές γιοτ.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο ανατρεπτικός σχεδιαστής, Λουγιάκ Ντεσοτέλ , στον οποίο απονεμήθηκε ο τίτλος «Designer of the Year 2014 by Boat International Media», θέλοντας να επανεξετάσει τους παραδοσιακούς τρόπους κατασκευής πολυτελών γιοτ, δημιούργησε ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Ο Ντεσοτέλ, θέλοντας να δώσει μια ιδιαίτερη μορφή στο πλεούμενο αυτό αριστούργημα, τοποθέτησε πάνω στο κατάστρωμα του πλοίου, τρεις ορόφους σε σχήμα κύβου σαν να ήταν... τουβλάκια lego. Κάλυψε με διάφανο γυαλί ολόκληρη την επιφάνεια τους και κατάφερε με αυτό τον τρόπο να επιτύχει την είσοδο του εκτυφλωτικού φωτός στο εσωτερικό των χώρων – κάτι που επιθυμούσε πολύ.

«Το γυαλί είναι ένα πολύπλευρο και σαγηνευτικό υλικό. Ελαφρύ και διαφανές από τη μία, βαρύ και συμπαγές από την άλλη», δήλωσε ο ίδιος ο σχεδιαστής για την επιλογή του κυρίαρχου υλικού του. Η χρήση του γυαλιού, ήταν η τέλεια επιλογή, αφού επιτρέπει σε όσους βρίσκονται εκεί να έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση. Τόσο το βαθύ μπλε του ωκεανού όσο και του ουρανού, γίνονται ένα πίσω από τα γυάλινα τείχη, προσφέροντας στους ταξιδιώτες μια μοναδική εμπειρία.

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook