Η μουσική φτιάχνει τη διάθεση

Είσαι κακόκεφος ή δεν αισθάνεσαι καλά; Η μουσική θα σε βοηθήσει να αισθανθείς καλύτερα σύμφωνα με δημοσκόπηση του BBC radio.

i-mousiki-ftiaxnei-ti-diathesi
SHARE THIS
0
SHARES

Είσαι κακόκεφος και έχεις κακή ψυχολογία; Αν θες να αλλάξει η διάθεση σου, το BBC radio σου προτείνει να ακούσεις...μουσική! Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ComRes για λογαριασμό του ραδιοφώνου, κατα τη διάρκεια της Faith in the World Week μελετώντας τις θεραπευτικές ικανότητές της μουσικής, εδειξε πως αυτή βοηθά στο να νιώσεις καλύτερα και λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία του ανθρώπου.

Η δημοσκόπηση έγινε σε 1.000 άτομα με μόλις έναν στους 10 να μην συμφωνεί ότι η μουσική κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα όταν βιώνουν δύσκολες καταστάσεις ή είναι άρρωστοι. Περισσότερα από τα 2/3 που έλαβαν μέρος δήλωσαν ότι τους αρέσει να ακούν μουσική όταν δε νιώθουν καλά και το 81% μάλιστα δηλώσε ότι έχει όντως αισθανθεί καλύτερα ακούγοντας μουσική ενώ το 36% απάντησε ότι προτιμά να ακούσει μια ομιλία παρά μουσική.

Η δημοσκόπηση δεν έμεινε εκεί αφού στο κοινό ζητήθηκε παρακάτω να επιλέξει μέχρι και συγκεκριμένο είδος μουσικής και τραγούδια που προτιμά ν' ακούσει όταν δεν είναι καλά.

 Τρίτο στην προτίμηση του κοινού ήρθε το Happy του Φάρελ Γουίλιαμς,δεύτερο το Dancing Queen των Abba ενώ στην πρώτη θέση ως το καταλληλότερο τραγούδι για να σου φτιάξει τη διάθεση ανέρχεται το «Bohemian Rapsody»  των Queen.

Άν λοιπόν δεν αισθάνεσαι καλά δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις το δρόμο της μουσικής! 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook