Το παιδί μου βρίζει.Τι να κάνω;

Ο τρόπος που θα αντιμετωπίσετε το παιδί σας όταν βρίζει, καθορίζει τη μελλοντική του συμπεριφορά.

to-paidi-mou-brizeiti-na-kanw
SHARE THIS
0
SHARES

Μπορεί να είναι ένα αρκετά μεγάλο σοκ για εσάς, όταν θα ακούσετε για πρώτη φορά το παιδί σας να βρίζει. Ίσως να αναρωτηθείτε πού έμαθε αυτό το είδος της γλώσσας και κατά πόσο κατανοεί πραγματικά αυτό που λέει. Ο τρόπος που θα αντιδράσετε εκείνη τη στιγμή θα επηρεάσει τη μελλοντική συμπεριφορά του παιδιού σας.

Γιατί βρίζουν τα παιδιά;

Τα μικρά παιδιά συχνά βρίζουν επειδή εξερευνούν τη γλώσσα. Μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν μια νέα λέξη, ίσως για να καταλάβουν το νόημα της. Μερικές φορές τα παιδιά βρίζουν καταλάθος, στην προσπάθειά τους να μάθουν νέες λέξεις, ενώ άλλες φορές προσπαθούν να εκφράσουν ένα συναίσθημα όπως η απογοήτευση ή τα νεύρα. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιούν άσχημες λέξεις επειδή τους ακούγονται αστείες ή για να τραβήξουν την προσοχή των γονέων. Ωστόσο, ο πιο συχνός λόγος είναι επειδή προσπαθούν να μιμηθούν άλλα παιδιά ή ενήλικες που βρίζουν.

Τι πρέπει να κάνετε εκείνη τη στιγμή;

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διαχειριστείτε το άσχημο λεξιλόγιο του παιδιού σας είναι να το αγνοήσετε εντελώς...για περισσότερες συμβουλές δείτε εδώ

Πηγή: www.infokids.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook