Τολμάτε να περπατήσετε στο μονοπάτι του θανάτου που κόβει την ανάσα;

«Tο πιο θανατηφόρο πέρασμα του κόσμου» που έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 5 ανθρώπους, ανοίγει εκ νέου για το κοινό. Θα τολμούσατε να περπατήσετε πάνω του;

SHARE THIS
0
SHARES

Είναι γνωστό ως «το πιο θανατηφόρο πέρασμα του κόσμου» και πρόκειται να ανοίξει εκ νέου για το κοινό αυτή την εβδομάδα, μετά από χρόνια εργασιών επισκευής.

Το Caminito del Rey ήταν κλειστό από το 2001, και σύμφωνα με το CNN θα είναι ξανά προσβάσιμο για το κοινό στις 26 Μαρτίου.

Βρίσκεται σε μια απόκρυμνη πλαγιά ενός φαραγγιού στον Ελ Τσόρο στην επαρχία της Μάλαγας και το όνομά του σημαίνει  «το μικρό μονοπάτι του βασιλιά». Ωστόσο, συχνά αποκαλείται ως «το πιο τρομακτικό μονοπάτι του κόσμου ή «η πιο θανατηφόρα διάβαση πεζών» στον κόσμο.

Το μονοπάτι δημιουργήθηκε στις αρχές του 1990 για να δώσει πρόσβαση σε δύο καταρράκτες, στους εργαζομενους ενός υδροηλεκτρικού σταθμού.

Με την πάροδο των ετών επιδεινώθηκε και μετά από μια σειρά από θανατηφόρα ατυχήματα το 1999 και το 2000 (συνολικά 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν) η κυβέρνηση γκρέμισε τα σημεία πρόσβασης.

Πλέον, ο διάδρομος έχει νέο ξύλινο μονοπάτι, ασφαλές για τους επισκέπτες οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος.

Δείτε το βίντεο και σκεφτείτε: Θα τολμούσατε να κάνετε αυτόν τον περίπατο;

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook