Από την άλλη άκρη της πόλης για έναν... χαλβά

Και φέτος, εκατοντάδες Αθηναίοι διανύουν αρκετά χιλιόμετρα μέχρι τη Δραπετσώνα και κάνουν ουρές έξω από το κατάστημα Κοσμίδη-Γαβρίλη, για να αγοράσουν ζεστό χειροποίητο χαλβά

|
SHARE THIS

Η εικόνα των δεκάδων Αθηναίων και Πειραιωτών που σχηματίζουν ουρές έξω από το κατάστημα Κοσμίδη-Γαβρίλη, στη Δραπετσώνα, είναι χαρακτηριστική των ημερών πριν τη Σαρακοστή. Η φήμη του χαλβά Κοσμίδη-Γαβρίλη φτάνει στα πέρατα της γης, μια φήμη που οφείλεται τόσο στην ποιότητα των υλικών όσο και στην ξεχωριστή γεύση του χειροποίητου χαλβά, που φτιάχνεται από σουσάμι, νερό και ζάχαρη και συσκευάζεται ζεστός, κατευθείαν από τον αναδευτήρα στο κουτί και από εκεί σε χιλιάδες μαγαζιά στην Αττική, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Φυσικά, οι πρώτοι που εξυπηρετούνται και αγοράζουν χαλβά ζεστό, κατευθείαν από το εργαστήριο είναι αυτοί που περιμένουν υπομονετικά για να γευθούν το εκλεκτό έδεσμα, φρεσκοφτιαγμένο.

Ο κ. Γαβρίλης δεν μπορεί να υπολογίσει την κατανάλωση τις ημέρες πριν και κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής και λέει χαρακτηριστικά "εμείς δεν μετράμε, δουλεύουμε". Και όσο κι αν η οικονομική κρίση έχει δημιουργήσει νέα αρνητικά δεδομένα στο σαρακοστιανό τραπέζι, ο χειροποίητος χαλβάς δεν λείπει, ακόμη κι αν έχει μειωθεί η ποσότητα που αγοράζουν οι καταναλωτές. Κι αυτό γιατί ο χαλβάς, εκτός από εξαιρετικά νόστιμος είναι και θρεπτικός (5 χιλιάδες θερμίδες το κιλό) και μία από τις πιο υγιεινές τροφές, με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας, που οφείλονται, κυρίως, σε ένα από τα βασικά του συστατικά, το σουσάμι.

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook