Βαλυράκη στο TheTOC: Σπάζοντας τα όρια

«Ο αθλητής σπάει τα όρια για τη νίκη κι ο καλλιτέχνης για την ελευθερία της έκφρασης». Στο TheTOC η Μ. Βαλυράκη λαμβάνοντας βραβείο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής

|
SHARE THIS

    Στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Χαλάνδρι απονεμήθηκε στην Μίνα Παπαθεοδώρου Βαλυράκη το βραβείο «Arts and Sports» της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που δίδεται για πρώτη φορά σε καλλιτέχνη από την IOC- International Olympic Committee.

  Η βράβευση αποτελεί, όπως ειπώθηκε, φόρο τιμής στο κομμάτι του έργου της καλλιτέχνιδας που έχει να κάνει με την μελέτη της πάνω στο σώμα του «Αθλητή» την κίνηση και την προσπάθεια του να σπάσει τα όρια προς την «Ελευθερία». 

΄Ενα βραβείο για την υπέρβαση των ορίων

   «(Η βράβευση) είναι μια τεράστια αναγνώριση για το έργο μου μέσα σ' αυτή τη μακροχόνια πορεία και την καταγραφή της δουλειάς μου στην προσπάθεια του αθλητή στην κινησιολογία – στην κίνηση και στην αγωνία του αθλητή να σπάσει τα όρια με στόχο τη νίκη», είπε στην κάμερα του TheTOC.gr η κυρία Βαλυράκη. «Παράλληλη είναι και η δράση του καλλιτέχνη να σπάσει τα όρια με στόχο – τι; - την ελευθερία της έκφρασης».

  Κατά τη διάρκεια της τελετής, η κυρία Βαλυράκη, πρόσφερε με τη σειρά της  στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ως φόρο τιμής, ένα από τα ιστορικά αθλητικά της έργα με τίτλο «JUANTORENA» (2m/1,5m) όπου καταγράφει τον τερματισμό του μεγάλου δρομέα.

  Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Ιταλός προέδρος του φεστιβάλ Ficts του Μιλάνο και μέλος της IOC Cultural Committee, Franco Ascani, ο οποίος παρέδωσε στην κυρία Βαλυράκη το εν λόγω βραβείο.

Μετά την τελετή, έγινε ξενάγηση στην έκθεση της ζωγράφου με τίτλο «The Mind and the Body» με τα μνημειώδη αθλητικά μεγάλων διαστάσεων έργα της, εκτεθειμένα στο foyer του κτιρίου της ΕΟΕ.

  Δείτε το σχετικό βίντεο.

 

 

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook