Εκατοντάδες παιδιά σε κρατητήρια λόγω μη χρηματοδότησης

Εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά βρίσκονται σε κρατητήρια της αστυνομίας, στην Παραμεθόριο, λόγω λήξης της χρηματοδότησης για τη μεταφορά τους σε δομές φιλοξενίας.

|
SHARE THIS

Οι διηγήσεις των ανθρώπων που συμμετέχουν στις δράσεις της οργάνωσης ΜΕΤΑΔΡΑΣΗ είναι συγκλονιστικές. Στα καραβάνια των προσφύγων που φτάνουν συνεχώς στη χώρα μας, με κάθε τρόπο, υπάρχουν και παιδιά που είναι ασυνόδευτα. Δεν έχουν, δηλαδή, κανέναν ενήλικο συγγενή μαζί τους και, συνήθως, προσπαθούν να φτάσουν σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα που μένει κάποιος δικός τους, στην προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, μακριά από τη φτώχεια και τους κινδύνους που εγκυμονούν πολεμικές και εμφύλιες συρραξεις.

Η χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σταματήσει και εκατοντάδες παιδιά παραμένουν στα κρατητήρια, στις παραμεθόριες περιοχές.Δυστυχώς, σήμερα, η χρηματοδότηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σταματήσει, καθώς αναμένεται, μετά τον Φεβρουάριο να δημιουργηθεί ένα νέο Ταμείο για το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ένταξη, το οποίο δεν έχει, ακόμη, αποκτήσει διαχειριστικό πλαίσιο, κάνοντας ακόμη πιο θολό το τοπίο για το μέλλον της συγκεκριμένης δράσης. Αποτέλεσμα αυτού του κενού είναι αυτή τη στιγμή, εκατοντάδες παιδιά να παραμένουν στα κρατητήρια παραμεθορίων περιοχών, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές, που οι άνθρωποι της ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ πληρώνουν από την τσέπη τους για εισιτήρια και άλλα έξοδα, προκειμένου να βοηθήσουν κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις, που δεν μπορούν να περιμένουν. 

Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2009 και από το 2010 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2014, πραγματοποίησε 438 συνοδείες ασυνόδευτων ανηλίκων, προστατεύοντας πολλά από αυτά τα παιδιά από κυκλώματα εκμετάλλευσης, που δρούσαν (και δρουν ακόμη) έξω από τα κρατητήρια. Συνολικά 1732 ασυνόδευτα παιδιά συνοδεύτηκαν, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πάνω από 30 σεμινάρια διερμηνείας, δημιουργώντας εκατοντάδες νέους, αξιόπιστους και έμπιστους διερμηνείς.

Στην κάμερα του TheTOC μιλούν στελέχη της ΜΕΤΑΔΡΑΣΗΣ, καθώς και συνοδοί, νέοι επιστήμονες που αποφάσισαν να ασχοληθούν με αυτή την τόσο δύσκολη και απαιτητική δουλειά, με σκοπό να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά, αποκτώντας και οι ίδιοι σημαντικές εμπειρίες. 

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook