Φτιάξτε μόνοι σας κρασί, με προσοχή στις λεπτομέρειες

Η ώρα του τρύγου ήρθε:Αν είστε ερασιτέχνες οινοποιοί ή θέλετε να φτιάξετε το δικό σας βαρελάκι, δείτε ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνετε και τι να προσέξετε.

|
SHARE THIS

Ο τρύγος βρίσκεται στην κορύφωσή του και μαζί με την ωρίμανση των σταφυλιών ωριμάζει σε πολλούς και η ιδέα του να φτιάξουν το δικό τους κρασί, να γίνουν ερασιτέχνες οινοποιοί, πιστεύοντας ότι θα εντυπωσιάσουν την παρέα με τη δημιουργία τους. Επειδή, όμως, η οινοποίηση δεν είναι μια εύκολη υπόθεση και, πολλές φορές, αντί για κρασί φτιάχνουμε ξύδι, ιδού μερικές συμβουλές για το πως θα φτιάξετε το δικό σας κρασί, από έναν παλιό οινοποιό των Μεσογείων, η οικογένεια του οποίου γράφει ήδη ιστορία πέντε γενεών στο κρασί. Ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου "Ζαχαίος" δίνει απλές οδηγίες για το τί πρέπει να κάνετε, ξεκινώντας από την επιλογή των σταφυλιών και του βαρελιού, μέχρι τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε για να φτιάξετε κρασί και όχι... ξύδι. Γιατί η οινοποίηση είναι και επιστήμη και τέχνη.

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook