«Γιαγιά, αν ανέβεις ξανά σε πλοίο θα σε πλακώσω»

Δύο συγκλονιστικές μαρτυρίες διασωθέντων του Norman Atlantic στο TheTOC, της κας Χριστίνας και του Γιώργου Τουζλούδη, μέλος κατώτερου πληρώματος του πλοίου

|
SHARE THIS

"Θα κάνω πολύ καιρό να ανέβω ξανά σε πλοίο" λέει μιλώντας στο TheTOC η κα Χριστίνα, μία από τις διασωθείσες του ναυαγίου του Norman Atlantic. "Ο 8χρονος εγγονός μου μου είπε: γιαγιά αν ανέβεις ξανά σε πλοίο θα σε πλακώσω" λέει περιγράφοντας την αγωνία των δικών της ανθρώπων, μέχρι να τη δουν και πάλι κοντά τους. Η κα Χριστίνα αισθάνεται ότι σώθηκε από θαύμα και περιγράφει τον συντονισμό της διάσωσης, χωρίς να μπορεί να πει με βεβαιότητα αν έγιναν λάθη ή όχι. Αυτό που ξεπερνάει όλες τις αναμνήσεις αυτού που έζησε ήταν ο φόβος του θανάτου και η αίσθηση του αποκλεισμού από τη φωτιά, χωρίς δρόμο διαφυγής. 

Από την άλλη μεριά, ο Γιώργος Τουζλούδης, μέλος του κατώτερου πληρώματος του πλοίου, περιγράφει την έλλειψη συντονισμού και την αιτία που δεν κατέβηκαν σωσίβιες λέμβοι στη θάλασσα, που ήταν, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η έλλειψη προσωπικού. Για τον ίδιο και την οικογένειά του, το σημαντικότερο, πλέον, είναι να ξαναβγάλει τα χαρτιά του που χάθηκαν όλα στη φωτιά και να αναζητήσει δουλειά, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο να μείνει στην ανεργία. 

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook