Γνωριμία με τη λίμνη Μπελέτσι της Πάρνηθας

Δείτε έναν από τους όχι και τόσο γνωστούς υδροβιότοπους της Αττικής, τη λίμνη Μπελέτσι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στις ανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας.

|
SHARE THIS

Η λίμνη Μπελέτσι είναι μία μικρή, τεχνητή λίμνη που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του '70, με δαπάνες των Γεωργίου Νάστου και Αθανασίου Πάντου, για να χρησιμεύσει ως αποθήκη νερού για τα έργα της περιοχής. Το φράγμα που κατασκευάστηκε, συγκράτησε τα νερά μιας πηγής και έτσι δημιουργήθηκε η λίμνη, που πήρε το όνομά της από την κοντινή κορυφή Μπελέτσι, της Πάρνηθας. Βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, στην περιοχή Αγία Τριάδα.

Έχει μέγιστη διάμετρο 130 μέτρα περίπου και μέγιστο βάθος 9 μέτρα. Έχει εξελιχθεί σε σημαντικό υδροβιότοπο, αλλά και μια υπέροχη βόλτα για τους Αθηναίους, που κάνουν τον κόπο να φύγουν λίγο έξω από την πόλη, ακολουθώντας τη διαδρομή από το Τατόι προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Οι τυχεροί μπορούν να δουν εδώ και ελάφια από τον βιότοπο της Πάρνηθας.

Αυτές τις ημέρες, το τοπίο είναι μαγευτικό, με τα νερά, τις πρωινές ώρες, να είναι κατά τόπους παγωμένα και το χιόνι που έχει πέσει, τις προηγούμενες ημέρες, να έχει δώσει ένα, επιπλέον, χρώμα. Οι δρόμοι άνοιξαν και το Σαββατοκύριακο θα είναι άλλη μια ευκαιρία να γνωρίσετε τις όχι και τόσο γνωστές γωνιές της Αττικής.

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook