Κάθε πέρσι και καλύτερα ο στολισμός της Αθήνας

Επηρεασμένη από την οικονομική κρίση, η Αθήνα φέτος μισοστολίστηκε, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στους πολίτες που κατέβηκαν για να αισθανθούν Χριστούγεννα.

|
SHARE THIS

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και φέτος, αλλά η Αθήνα δείχνει διαφορετική από άλλες χρονιές. Η πόλη στολίστηκε, αλλά, μάλλον προσαρμοσμένη στις ειδικές συνθήκες που επιβάλλει η οικονομική κρίση. Οι εποχές που ο δήμαρχος έβαζε στοίχημα να ξεπεράσει σε λαμπρότητα τον προηγούμενο και να φτιάξει στην πλατεία Συντάγματος ένα δέντρο ψηλότερο και καλύτερο έχουν περάσει. Το δέντρο έφυγε και τη θέση του πήρε ένα φωτισμένο καραβάκι.

Εκτός από το Σύνταγμα και την οδό Ερμού, άλλοι μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι της πόλης, όπως η οδός Αθηνάς, δεν θυμίζουν σε τίποτα τη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του παρελθόντος.

Οι Αθηναίοι, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν τις γιορτινές ημέρες και γέμισαν τους δρόμους της πόλης. Και ακόμη κι αν κάνουν περισσότερο window shopping παρά shopping, υποκατέστησαν με την παρουσία τους τη λαμπρότητα του χριστουγεννιάτικου στολισμού, που επιβάλλει και για τον δήμο της Αθήνας, η δύσκολη οικονομική συγκυρία. 

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook