Μια "Αγκαλιά" για τις φτωχές μητέρες, που θέλουν να κρατήσουν το μωρό τους

Εκατοντάδες μητέρες που βρέθηκαν στο δίλημμα να γεννήσουν ή να διακόψουν την κύηση, λόγω διαφόρων δυσκολιών, βρήκαν κουράγιο και στήριξη στον σύλλογο "Η Αγκαλιά".

|
SHARE THIS

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού "Η Αγκαλιά" γεννήθηκε πριν 16 χρόνια, με έναν και μόνο σκοπό: να στηρίξει τις υποψήφιες μητέρες που για διάφορους λόγους πιέζονταν να διακόψουν την κύηση. Η πρόεδρός του, Βαρβάρα Μεταλληνού, σύζυγος του πατέρα Γεώργιου Μεταλληνού, ερχόταν σε επαφή με μητέρες που έμεναν έγκυες εκτός γάμου, σε νεαρή ηλικία, κάποιες που δεν είχαν τη στήριξη του πατέρα για να προχωρήσουν στον τοκετό και το μεγάλωμα του παιδιού, άλλες που είχαν και άλλα παιδιά και δεν μπορούσαν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος του μεγαλώματος ενός, ακόμη παιδιού. 

Η ανάγκη να βοηθηθούν αυτές οι γυναίκες και αυτές οι οικογένειες ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του συλλόγου. Από τότε μέχρι σήμερα, σχεδόν 2 χιλιάδες παιδιά ήρθαν στον κόσμο, πολλά από τα οποία ίσως δεν υπήρχαν σήμερα, εάν δεν βρισκόταν στον δρόμο των γονιών τους η "Αγκαλιά". 

"Η Αγκαλιά" προσφέρει τόσο οικονομική όσο και ψυχολογική στήριξη στις μητέρες και τις οικογένειες, τόσο πριν όσο και μετά τον τοκετό, καθώς οι ανάγκες, στη συνέχεια, είναι ακόμη μεγαλύτερες. Σε ένα τριώροφο κτίριο, στην λεωφόρο Αθηνών, δωρεά φιλανθρώπου, στεγάζεται ο Σύλλογος που έχει δει, τα τελευταία χρόνια, τις ανάγκες να αυξάνονται κατακόρυφα και τις προσφορές να μην είναι το ίδιο εύκολες, όσο πριν την κρίση. Γι αυτό και πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων και ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ περιμένει και τις δικές σας προσφορές στο τηλέφωνο 210 8828788

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook