ΠΕΔΥ: 15 ημερών και βρίσκεται ακόμη στη... θερμοκοιτίδα

Δεκαπέντε μέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο υποκατάστημα της λεωφόρου Αλεξάνδρας, για την πρεμιέρα του ΠΕΔΥ, οι ελλείψεις σε γιατρούς είναι σημαντικές και προκαλούν προβλήματα

|
SHARE THIS

ΠΕΔΥ: Ελλείψεις από τη μη συμμετοχή του 50% των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, στον νέο φορέα

Δεκαπέντε μέρες πέρασαν από την ημέρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφτηκε το πρώην κατάστημα του ΙΚΑ και νυν κέντρο υγείας αστικού τύπου του ΠΕΔΥ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στην πρεμιέρα του νέου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τις ελλείψεις που προέκυψαν, από τη μη συμμετοχή του 50% των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, στον νέο φορέα. 

Σήμερα, βρεθήκαμε με την κάμερα του theTOC.gr στο υποκατάστημα του Κεραμεικού, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κειριαδών και Ευρυσθέως και μιλήσαμε με ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Οι περισσότεροι μιλούν για μεγάλα προβλήματα που προκαλούν οι ελλείψεις σε ειδικότητες, καθώς, περισσότεροι από τους μισούς γιατρούς που εργάζονταν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα επί ΕΟΠΥΥ, δεν δέχτηκαν να ενταχθούν στον νέο φορέα.

Η προσπάθεια που κάνουν οι λίγοι γιατροί και οι διοικητικοί υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν δεν αρκεί. Ασφαλισμένοι μιλούν ακόμη και για άρνηση των γιατρών να συνταγογραφήσουν ακριβά φάρμακα

Οι ασφαλισμένοι κάνουν λόγο για πολύωρες καθυστερήσεις, ενώ υπάρχουν ειδικότητες που καλύπτονται με έναν, μόνο, γιατρό και άλλες με κανέναν. Η προσπάθεια που, κατά γενική ομολογία, κάνουν οι λίγοι γιατροί και οι διοικητικοί υπάλληλοι για να εξυπηρετήσουν δεν αρκούν. Κάποιοι ασφαλισμένοι μιλούν ακόμη και για άρνηση των γιατρών να συνταγογραφήσουν ακριβά φάρμακα. 

Τις ελλείψεις σε γιατρούς παραδέχεται και ο διευθυντής του υποκαταστήματος κ. Αχμέτ Νταρουίς, ο οποίος θεωρεί ότι, σύντομα, θα καλυφθούν για να σταματήσουν να διαμαρτύρονται οι ασφαλισμένοι. 

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook