Συγκέντρωση με εντάσεις και χημικά έξω από το ΣτΕ

Διαμαρτυρία κατά της διαθεσιμότητας πραγματοποίησαν ΟΛΜΕ, δημοτικοί αστυνομικοί και μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, έξω από το κτίριο του ΣτΕ, όπου συζητήθηκε η προσφυγή των σωματείων για τη διαθεσιμότητα

|
SHARE THIS

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποίησαν το πρωί καθηγητές, δημοτικοί αστυνομικοί και εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την αντισυνταγματικότητα ή μη του νόμου 4172/13 (νόμος Μητσοτάκη) για τη διαθεσιμότητα. Δεν έλειψαν οι εντάσεις, όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να αποκλείσουν την οδό Πανεπιστημίου μπροστά από το ΣτΕ και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που έκαναν περιρισμένη χρήση χημικών. 

Εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης μίλησε στην κάμερα του TheTOC.gr για τη συγκέντρωση και την ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών

Στη συνέχεια, περίπου 3.000 άτομα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους σχολικούς φύλακες, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, το ΠΑΜΕ και αντιφασιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου ζήτησαν να δουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να πάρουν αρνητική απάντηση. 

Στην κάμερα του TheTOC.gr μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος

Οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν στην οδό Πανεπιστημίου όπου έμειναν μέχρι το τέλος της συζήτησης στο ΣτΕ. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον δικηγόρο του σωματείου των δημοτικών αστυνομικών, κ. Χαράλαμπο Μπουκουβάλα, η προσφυγή τους συζητήθηκε στην ολομέλεια κατά προτεραιότητα, εξαιτίας της κρισιμότητάς της για τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και η όποια απόφαση, όποτε αυτή εκδοθεί, θα μπορεί να αξιοποιηθεί και από τους σχολικούς φύλακες.  

 

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook