Τσίπουρα χωρίς κράτηση στον «Μοβόρο» του Παγασητικού

Στα νότια του Παγασητικού, στον Πτελεό ή Φτελιό, στην παραλία της Ροδιάς, παρέα με τον «Μοβόρο». Τσίπουρα χωρίς «κράτηση» και οι καρέκλες καρφωμένες -κυριολεκτικά.

|
SHARE THIS

Ποιός είναι ο Μοβόρος; Πού συχνάζει; Τί τον θυμώνει; Πόσο ... επικίνδυνος είναι; Γιατί θεωρείται μία από τις πιο αυθεντικές φυσιογνωμίες της περιοχής; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο «Μοβόρος» έχει μερικές βασικές, απαραβίαστες αρχές.

  • Δεν δέχεται κράτηση (για κανέναν).
  • Δεν επιτρέπει να ενωθούν τραπέζια (σε κανέναν).
  • Δεν πιστεύει ότι «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο» (ουδείς εξαιρείται).
  • Δεν κάνει κέφι τις «πονηράδες». «Οι πονηράδες και οι εξυπνάδες αλλού», λέει.

Το TheTOC.gr ταξίδεψε μέχρι το Πηγάδι Πτελεού, στα νότια του Παγασητικού. Εκεί, στην όμορφη παραλία της Ροδιάς βρίσκεται εδώ και τριάντα, παρά δύο, χρόνια, το τσιπουράδικο «Ο Μοβόρος».

Ο κύριος Νίκος Δαγρές -ο Μοβόρος με τ' όνομα- εξηγεί πώς απέκτησε το ιδιαίτερο αυτό προσωνύμιο, για ποιό λόγο έχει καρφώσει τα τραπέζια -σκοπεύει να καρφώσει και τις καρέκλες- ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν έχει «κρατήσει» τραπέζι ποτέ και για κανέναν.

Υ.Γ. Ο Μοβόρος δεν έχει ανάγκη από διαφήμιση, το τσιπουράδικο του είναι γεμάτο, στο πεζούλι του διπλανού σπιτιού περιμένουν υπομονετικά οι παρέες να αδειάσει τραπέζι. Επίσης, δεν έχει καμία σχέση με το διαδίκτυο. Και κατά τα φαινόμενα, ούτε πρόκειται να αποκτήσει...  

 

 

 

 

 

On the Road

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook