Ακροδεξιά, λαϊκισμός και το μέλλον της ΕΕ

Η Σία Αναγνωστοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), ο Παναγιώτης Ιωακειμίδης (ΕΛΙΑ) και ο Παύλος Ελευθεριάδης (ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ) συζητούν για την ακροδεξιά, τον λαϊκισμό στην ΕΕ και την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών.

|
SHARE THIS

Η σύνθεση του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις Ευρωεκλογές της 25ης Μαίου θα είναι σημαντική για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι, λοιπόν, δικαιολογημένη η ανησυχία των ευρωπαϊστών για την άνοδο της ακροδεξιάς και την ενίσχυση του λαϊκισμού σε όλη την Ευρώπη. Θα έχουμε, άραγε, μια Ευρωβουλή στην οποία θα έχουν καθοριστικό λόγο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων εκπρόσωποι κομμάτων που ταυτίζονται με την Μαρίν Λεπέν ή τον Πέπε Γκρίλο; Ο κίνδυνος είναι, πάντως, υπαρκτός. 

Θα έχουμε μια Ευρωβουλή στην οποία θα έχουν καθοριστικό λόγο στη διαδικασία λήψης αποφάσεων εκπρόσωποι κομμάτων που ταυτίζονται με την Μαρίν Λεπέν ή τον Πέπε Γκρίλο;

Για την ακροδεξιά, τον λαϊκισμό και την επόμενη μέρα στην Ευρώπη συζητούμε με τρεις πανεπιστημιακούς, τρεις διανοούμενους, οι οποίοι, παράλληλα, είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές: την Σία Αναγνωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΣΥΡΙΖΑ, τον Παναγιώτη Ιωακειμίδη, Καθηγητή Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποψήφιο ευρωβουλευτή με την ΕΛΙΑ και τον Παύλο Ελευθεριάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και υποψήφιο ευρωβουλευτή με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.  

TOC Studio

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook