Γ. Στεφανάκης: Ο Μάνος, η Αυριανή, ο Ιόλας

Είκοσι χρόνια κλείνουν στις 15 Ιουνίου από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι.Το TheTOC.gr, μαζί με 5 δικούς του ανθρώπους, ταξιδεύει ξανά στην αιώνια νεότητα του Μάνου. Σήμερα, ο Γ. Στεφανάκης

|
SHARE THIS

Η αποτίμηση του έργου του Χατζιδάκι με την απόσταση των είκοσι χρόνων, η γνωριμία τους σε ένα δικαστήριο μέσω του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και η απρόβλεπτη εξέλιξη, όταν σε μικρό χρονικό διάστημα από την πρώτη εκείνη συνάντηση, ο Γιώργος Στεφανάκης γίνεται προϊστάμενος -ως γενικός διευθυντής της ΕΡΤ- του Μάνου Χατζιδάκι, που ήταν διευθυντής στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Η φιλία, η αναρχική σκέψη του Χατζιδάκι, ο διασυρμός του από την εφημερίδα «Αυριανή» «... μία ανεκδιήγητη χυδαιότητα που δεν μπορώ ούτε να επαναλάβω», όπως λέει ο Γιώργος Στεφανάκης στον φακό του TheTOC.gr «που δεν αφορούσε μόνο στον Χατζιδάκι, αλλά επίσης, στον Γιάννη Τσαρούχη και στον Αλέξανδρο Ιόλα».

Ακόμη, οι τελευταίες ώρες του Χατζιδάκι και η αγωνία του για το μέλλον της Ορχήστρας των Χρωμάτων, η καθοριστική συμβολή του Θάνου Μικρούτσικου, η συμβουλή του Νίκου Γκάτσου και άλλων φίλων του Μάνου, η εγκατάλειψη της Ορχήστρας από την Πολιτεία και η ελπίδα για επαναφορά της.

Τέλος, ο Γιώργος Στεφανάκης, φίλος του Μάνου Χατζιδάκι, δικηγόρος του, πρόεδρος του ΔΣ της Ορχήστρας των Χρωμάτων -και πρόσφατα, πρόεδρος του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου- μιλά για τον Μάνο που εάν ήταν μαζί μας, θα ντρεπόντουσαν κάποιοι που σκύβουν το κεφάλι και βάζουν υπογραφές... 

TOC Studio

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook