«Το Athens Pride είναι μια μεγάλη αγκαλιά»

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου, εθελοντής του Athens Pride, μιλά για τη φετινή διοργάνωση που θα γίνει το Σάββατο, 14 Ιουνίου, για τα δεκάχρονα του Pride και τα αιτήματα για ισότητα και αποδοχή.

|
SHARE THIS

«Το Athens Pride σηματοδοτεί την οράτοτητα» και προτάσσει το αίτημα για ισότητα και αποδοχή. Αυτό δηλώνει στο theTOC.gr ο Γιώργος Παπαδημητρίου, εθελοντής του Athens Pride. Το φετινό Athens Pride θα γίνει το Σάββατο, 14 Ιουνίου, στην πλατεία Κλαυθμώνος στο κέντρο της Αθήνας.

Το Athens Pride αγκαλιάζει όλους όσους πιστεύουν στη διαφορετικότητα και στην ισότητα

Το Athens Pride, μας λέει ο Γιώργος Παπαδημητρίου, αγκαλιάζει όλους όσους πιστεύουν στη διαφορετικότητα και στην ισότητα και μας δίνει μια ευκαιρία για βάλουμε και πάλι στο τραπέζι το αίτημα για κοινωνικές αλλαγές με τις οποίες θα κτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε, μια πολύχρωμη Ελλάδα. Μας μιλά, επίσης, για το σύνθημα του φετινού Athens Pride, «Οικογενειακή Υπόθεση», το οποίο, όπως αναφέρει, εμπερικλείει πολλά θέματα: από την κατοχύρωση του Συμφώνου Συμβίωσης μέχρι τον πολιτικό γάμο και την υιοθεσία.

Επικρίνει, παράλληλα, την δυστοκία της πολιτείας να προωθήσει τα αιτήματα της κοινότητας ΛΟΑΤ στην Ελλάδα αλλά και για το γεγονός ότι κρατά αποστάσεις από τη διοργάνωση του Athens Pride. Με εξαίρεση τον Δήμο Αθηναίων, ο οποίος συμπεριέλαβε στις εκδηλώσεις του και το Pride, η πολιτεία «δεν θέλει να αγγίξει» το θεσμό όπως χαρακτηριστικά λέει.

Αναφέρεται, επίσης, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι ΛΟΑΤ, ειδικά στην επαρχία, και δηλώνει ότι τα δικαιώματα ΛΟΑΤ είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Ως τέτοια απαιτούν κατοχύρωση και προστασία από την πολιτεία.

TOC Studio

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook