Τριάντα ιστορίες για το φόβο:Eβδομη ιστορία - Νικόλας

Ο Νικόλας είναι οροθετικός , δηλαδή φέρει τον ιό HIV. Του πήρε καιρό να ξεπεράσει το πρώτο σόκ.Οταν έμαθε να ζει με τον ιό έπρεπε να μάθει να ζει και με τον κοινωνικό ρατσισμό

|
SHARE THIS

  Ο Νικόλας Φακιολάς , έχει γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της ζωής.Το φορτίο του είναι βαρύ.Οροθετικός.Δηλαδή δεν του φτάνει η αρρώστια του , τα χρήματα που θα πρέπει να πληρώνει για την πανάκριβη αντιρετροϊκή θεραπεία του ,έχει να αντιμετωπίσει το ρατσισμό και την παγωμάρα του στίγματος.

   Στην πολυκατοικία που έμενε όταν έμαθαν οτι είναι άρρωστος τον έδιωξαν.Μετά από πολλά χρόνια στην ανεργία, ο Νικόλας (ο οποίος μιλάει άνετα 5 ξένες γλώσσες ) εργάζεται σήμερα ως μεταφραστής σε πολυεθνικής εταιρεία.

Και ενώ η κρίση παραμονεύει και σαρώνει: περίθαλψη, γνώση και πληροφόρηση, ο Νικόλας, γαλανός σαν τον ουρανό μας, μας δίνει μαθήματα ζωής. Αξιοπρεπής και χαρούμενος ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Θα σπουδάσει νομικά και φιλοδοξεί να γίνει ο πρώτος οροθετικός, gay εισαγγελέας.

 info:Τα αρχικά της λέξης AIDS σημαίνουν Acquired Immunodeficiency Syndrom = Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας.Είναι μια σοβαρή νόσος η οποία προκαλείται από τον ιό HIV.

    Οροθετικός χαρακτηρίζεται κάποιος που έχει προσβληθεί από τον HIV.Οι περισσότεροι οροθετικοί δε φαίνονται άρρωστοι και οι νέες θεραπείες έχουν καταφέρει να μειώσουν τον τοξικό παράγοντα,να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής.
   Στην Ελλάδα ζούν περίπου 11.000 οροθετικοί.Τα τελευταία δυο χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει σημειωθεί αύξηση ανάμεσα στους χρήστες ενδοφλέβιων ουσιών. Το εθνικό σχέδιο δράσης κατά του AIDS, έληξε το 2012 και έκτοτε δεν έχει ανανεωθεί. Το υπουργείο υγείας πρόσφατα έχει συντάξει μια λίστα 43 χρόνιων παθήσεων, εκ των οποίων οι πάσχοντες δεν χρειάζεται να παρουσιάζονται στα ΚΕΠΑ ( κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας) και από αυτή την λίστα απουσιάζει το AIDS και η οροθετικότητα. Ο ιός του AIDS μεταδίδεται μόνο με την ανταλλαγή σπέρματος , αίματος και δια του μητρικου γάλακτος. Δεν μεταδίδεται πινωντας από το ίδιο ποτήρι, με το φιλι, με την αγκαλιά, χρησιμοποιώντας κοινό WC. 

    

 

 

TOC Studio

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook