Follow us

Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο!

Νιώθετε πόνο στο στομάχι και τάσεις μελαγχολίας; Εχετε απώλεια βάρους ήλίγο αίμα; Δείτε τα 15 συμπτώματα οι άντρες πρέπει να ελέγξουν ως πιθανές αιτίες καρκίνου.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο!

Μπορεί οι άντρες να θυμίζουν λίγο... μπέμπηδες που προσπαθούν να αποφύγουν με κάθε τρόπο το κακό όταν έρθει η ώρα του γιατρού (εδώ που τα λέμε και ποιος έχει καλές σχέσεις με γιατρούς;...), ένα είναι σίγουρο: όσο πιο γρήγορα διεγνωσθεί κάποια ασθένεια, τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες υπάρχουν να νικηθεί. Για να προλάβουν, λοιπόν, μια από τις πιο ύπουλες ασθένειες, τον καρκίνο, οι άντρες θα πρέπει να ελέγχουν άμεσα τα 15 ακόλουθα συμπτώματα:

1. Δυνατός πόνος στο στομάχι και τάσεις μεγαγχολίας

Σύμφωνα με έρευνες, η κατάθλιψη συνδέεται με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Αν αντιμετωπίζετε δυνατό πόνο στο στομάχι και νιώθετε στεναχωρημένος καλό είναι να κάνετε ένα γενικό έλεγχο. Ο καρκίνος στο πάγκρεας μπορεί επίσης να προκαλέσει ίκτερο, γκρι κόπρανα, σκούρα ούρα και φαγούρα σε όλο το σώμα.

2. Αλλαγές στους όρχεις

Αν παρατηρήσετε κάποιο οίδημα, σκληρό εξόγκωμα ή μια αίσθηση βάρους στο όσχεο, πρέπει να δείτε άμεσα τον γιατρό σας. Μερικοί καρκίνοι των όρχεων μπορούν να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα. Παρ' ίολα αυτά, ο καρκίνος των όρχεων δεν είναι συνηθισμένος στους άνδρες ηλικίας 20-39 ετών.

3. Πυρετός

Καρκίνοι του αίματος όπως το λέμφωμα ή η λευχαιμία παρουσιάζουν πυρετό, παρόλο που πολλοί άλλοι καρκίνοι μπορεί να προκαλέσουν πυρετό, ειδικά καθώς ο όγκος εξαπλώνεται από το αρχικό του σημείο σε άλλα μέρη του σώματος. Ο πυρετός είναι κυρίως σύμπτωμα μόλυνσης αλλά μπορεί επίσης να υποδηλώνει καρκίνο.

Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο!

4. Οίδημα ή εξόγνωμα στους λεμφαδένες

Το οίδημα στους λεμφαδένες δεν σημαίνει οπωσδήποτε καρκίνο, αλλά υπάρχει η πιθανότητα να έχει προκληθεί από λέμφωμα και λευχαιμία. Πότε είναι ώρα να επισκεφτείτε τον γιατρό; Αν παρατηρήσετε ένα εξόγκωμα ή οίδημα στους λεμφαδένες που δείχνει να μεγαλώνει προοδευτικά κάτω από τη μασχάλη ή στον αυχένα σας.

5. Απώλεια βάρους

Αν έχετε χάσει βάρος χωρίς να έχετε προσπαθήσει γι' αυτό πρόσφατα (δηλαδή χωρίς να έχετε αλλάξει κάτι στην διατροφή σας ή στην άσκηση) θα μπορούσε να είναι αιτία ανησυχίας. Αν έχετε χάσει περισσότερο από 10% του βάρους σας μέσα σε 3-6 μήνες κλείστε ραντεβού με τον γιατρό σας.

Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο! - εικόνα 2

6. Κόπωση

Μπορεί η κόπωση να είναι ένα πρώιμο στάδιο λευχαιμίας,του καρκίνου στο παχύ έντερου ή στο στομάχι. Σημειώστε πάντως ότι σύμφωνα με την Αμερικανική Καρκινική Εταιρεία, η κόπωση μπορεί να προκληθεί από μια ευρεία ποικιλία ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων του στρες καθώς και της ποιότητας ζωής.

7. Εντονος και παρατεταμένος βήχας

Ένας έντονος ή παρατεταμένος βήχας θα μπορούσε να είναι σημάδι χρόνιας βρογχίτιδας. Θα μπορούσε, ωστόσο να είναι καρκίνος των πνευμόνων. Ο γιατρός σας θα μπορέσει μέσα από τις εξετάσεις να το επιβεβαιώσει.

Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο! - εικόνα 3

8. Σημάδια αίματος

Αν δείτε αίμα κάπου όπου δεν θα έπρεπε να υπάρχει δείτε άμεσα ένα γιατρό. Η αιμόπτυση ή το αίμα στα κόπρανα ή στα ούρα δεν θα έπρεπε ποτέ να αγνοούνται. Μην υποθέτετε ότι το αίμα στα κόπρανα προκαλείται από τις αιμορροΐδες, θα μπορούσε να είναι καρκίνος του παχέος εντέρου.

9. Λευκές κηλίδες

Δύο συμπτώματα της λευκοπλακίας, μιας προκαρκινικής φάσης που μπορεί να εξελιχθεί σε στοματικό καρκίνο είναι η εμφάνιση λευκών κηλίδων μέσα στο στόμα και στη γλώσσα. Αν καπνίζετε ένας λόγος να πάτε νωρότερα στο γιατρό.

10. Συχνή ούρηση

Η συχνότητα της ούρησης αυξάνεται καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν. Αν τα συμπτώματα εντείνονται, ειδικά τη νύχτα, πρέπει να δουν άμεσα ένα γιατρό καθώς μπορεί να πάσχουν από υπερτροφία του προστάτη. Ο αιτία της πρόκλησής της μπορεί να είναι είτε καλοήθης είτε καρκίνος.

11. Πόνος που επιμένει παντού

Ένας πόνος δεν σημαίνει αυτόματα καρκίνο, αλλά ο επίμονος πόνος μπορεί ένα είναι έαν πρώιμο σημάδι μερικών τύπων καρκίνου. Γιατί να μην το ελέγξετε, λοιπόν, για να είστε ασφαλής;

Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο! - εικόνα 4

12. Κακή πέψη

Κακή πέψη μπορεί να σημαίνει καρκίνος του λάρυγγα, του οισοφάγου ή του στομάχου. Καλό είναι να δείτε ένα γιατρό αν η δυσπεψία διαρκεί για αρκετές εβδομάδες ή επιδεινώνεται.

13. Οίδημα στην περιοχή του στήθους, ζάρωμα δέρματος, εισοκλή θηλών ή εκκρίσεις

Μπορεί να μην είναι συνήθης στους άνδρες, όμως, ο καρκίνος στο στήθος μπορεί να υπάρξει και στον ανδρικό πληθυσμό. Αν παρατηρήσεετε ένα οίδημα στην περιοχή του στήθους, ζάρωμα του δέρματος, η εισοκλή των θηλών καθώς και τυχόν εκκρίσεις... αμέσως στο γιατρό.

14. Αλλαγές σε κρεατοελιά

Σημάδια καρκίνου του δέρματος είναι μια αλλαγή μεγέθους, σχήματος ή χρώματος σε μια κρεατοελιά, η εμφάνιση μιας νέας ή αλλαγές στην επιδερμίδα (όπως υπερβολική απολέπιση ή αιμορραγία).

15. Δυσκολία στην κατάποση

Σημάδι καρκίνου στο λαιμό ή τον οισοφάγο είναι η δυσκολία στην κατάποση. ΄Εχετε βήχα, νιώθετε να πνίγεστε την ώρα που προσπαθείτε να καταπιείτε κάτι; Πονάτε ή νιώθετε ότι κάποια τροφή να έχει κολλήσει στον λαιμό σας; Καλό είναι τότε να επισκεφτείτε τον γιατρό.

Ανδρες προσοχή: 15 σημάδια που «χτυπούν καμπανάκι» για καρκίνο! - εικόνα 5

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΑΣΘΕΝΗΣ 17 Ιουν 2022 | 11:52

Θεραπεία για τον καρκίνο εξαλείφει τη λευχαιµία, αλλά εγείρει νέα ερωτήµατα

Πως χτυπήθηκε η λευχαιμία και γιατί εγείρονται νέα ερωτήματα με τη συγκεκριμένη θεραπεία.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ 17 Ιουν 2022 | 11:38

Δωρεά του πρωθυπουργικού γραφείου στον σύλλογο "Ηλιαχτίδα" που υποστηρίζει παιδιά με καρκίνο

Το πρωθυπουργικό γραφείο ανταποκρίθηκε σε επιστολή του Παγκρήτιου Συλλόγου Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία "Η Ηλιαχτίδα" που έφτασε από Κρήτη.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ 16 Ιουν 2022 | 10:34

Έρευνα: Μεγαλύτερος ο κίνδυνος καρκίνου του ήπατος λόγω μεγάλης κατανάλωσης αναψυκτικών και ροφημάτων με ζάχαρη

Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον ένα αναψυκτικό ή άλλο ρόφημα με ζάχαρη τη μέρα, έχουν 78% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος.

ΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 14 Ιουν 2022 | 13:58

Κώστας Χαρδαβέλλας: Βλακώδης η κόντρα μου με την Αγγελική Νικολούλη - Ο καρκίνος με άλλαξε [βίντεο]

Για το πώς τον άλλαξε ως άνθρωπο ο καρκίνος που πέρασε, αλλά και για την κόντρα του με την Αγγελική Νικολούλη μίλησε ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 10 Ιουν 2022 | 07:27

Ξεκινούν οι δωρεάν μαστογραφίες με το πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά" - Ποιες τις δικαιούνται - Πώς κλείνουμε ραντεβού

Το πρόγραμμα για τις δωρεάν μαστογραφίες αφορά σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 50-69 ετών, οι οποίες διαμένουν στην Ελλάδα και διαθέτουν ΑΜΚΑ.

ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ 09 Ιουν 2022 | 09:42

Πώς συνδέεται η κατανάλωση ψαριού και γαλακτοκομικών με τον καρκίνο

Αυξημένος ο κίνδυνος για μελάνωμα λόγω μεγάλης κατανάλωσης ψαριών και για καρκίνο του προστάτη από το πολύ γάλα, σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες.

ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΝΕΑ 08 Ιουν 2022 | 07:22

Ποια είναι η επαναστατική θεραπεία που εξαφάνισε τον καρκίνο του παχέος εντέρου σε έξι μήνες

Ο καρκίνος παρέμεινε μη ανιχνεύσιμος σε όλους τους ασθενείς, συμπεριλαμβανομένου ενός που παρακολουθήθηκε για 25 μήνες.

ΣΤΟ MEMORIAL SLOAN KETTERING 07 Ιουν 2022 | 22:37

Ελπίδες από κλινικές δοκιμές στη Νέα Υόρκη: Φάρμακο "εξαφάνισε" τον καρκίνο του παχέος εντέρου [Βίντεο]

Πρόκειται για μια μορφή ανοσοθεραπείας που διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών για να καταπολεμήσει πιο αποτελεσματικά το συγκεκριμένο είδος καρκίνου του παχέος εντέρου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΦΑΡΜΑΚΑ 06 Ιουν 2022 | 09:05

Το φάρμακα των ΑstraZeneca και Daiichi που βελτίωσε την επιβίωση από τον συχνότερο καρκίνο του μαστού

Το φάρμακο Enhertu των Astra Zeneca και Daiichi Sankyo βελτίωσε την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του μαστού.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ-ΒΟΜΒΑ 02 Ιουν 2022 | 22:18

Newsweek: "Ο Πούτιν υποβλήθηκε σε θεραπεία για προχωρημένο στάδιο καρκίνου - Έγινε απόπειρα δολοφονίας του τον Μάρτιο"

Απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που επικαλείται το Newsweek, αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποβλήθηκε σε θεραπεία για τον καρκίνο τον Απρίλιο

ΤΗΣ ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 30 Μαϊ 2022 | 12:03

Δύσκολες ώρες για τον θρυλικό τερματοφύλακα Άντι Γκόραμ: Του δίνουν έξι μήνες ζωή

Μόλις έξι μήνες ζωή δίνουν οι γιατροί στον "θρύλο" της Ρέιντζερς αλλά και της Μ. Γιουνάιτεντ Άντι Γκόραμ.

ΝΕΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ 29 Μαϊ 2022 | 17:11

Νέες φήμες για την υγεία του Πούτιν: Χάνει την όρασή του - Οι γιατροί του δίνουν 2-3 χρόνια ζωής

Ολο και περισσότερο φουντώνουν οι φήμες που θέλουν την υγεία του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να επιδεινώνεται. Τι λέει ανώτερο στέλεχος της FSB.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ INSTAGRAM 29 Μαϊ 2022 | 13:13

Ολυμπία Κρασαγάκη: Διαγνώστηκε με καρκίνο η γνωστή φωτογράφος - Η στήριξη από την Ιωάννα Παλιοσπύρου

Η Ολυμπία Κρασαγάκη ήταν εκείνη που φωτογράφισε πρόσφατα χωρίς μάσκα την Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία έσπευσε να εκφράσει τη στήριξή της