Συνεργάστηκε η Αναστασία Κόκκαλη, κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος B.SC HONS (SRD).
Είναι, πλέον, επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η σωστή διατροφή προασπίζει την υγεία και συμβάλλει στην πρόληψη χρόνιων παθήσεων. Οι φυτικές ίνες δεν ανήκουν στα "θρεπτικά συστατικά", αποτελούν όμως βασικό συστατικό της διατροφής μας. Είναι πολύ σημαντικές για την καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και αποτελούν μια απλή και πολύ αποτελεσματική λύση για τη δυσκοιλιότητα!
Πόσες φυτικες ίνες πρέπει να καταναλώνω;
Οι νέες συστάσεις είναι 25 γραμ. ίνες ημερησίως! Τροφές πλούσιες σε ίνες είναι:
- τα όσπρια,
- τα σιτηρά,
- τα πιτυρούχα δημητριακά,
- τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά
Συστήνεται η καθημερινή κατανάλωση τουλάχιστον 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών, η κατανάλωση οσπρίων και λαδερών 3-4 φορές την εβδομάδα, μία σαλάτα λαχανικών πάντα με το βασικό γεύμα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr