X

Είναι ασφαλές για κατανάλωση ένα καφέ αβοκάντο;

Γιατί τα αβοκάντο γίνονται καφέ και πώς να το αποτρέψεις.

Γράφει: TheToc team

Το αβοκάντο είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό φρούτο, δημοφιλές για την κρεμώδη υφή, την ήπια γεύση και την ευελιξία του στη χρήση. Ωστόσο, ένα συχνό πρόβλημα με το αβοκάντο είναι ότι πολύ γρήγορα ωριμάζει και γίνεται καφέ, κάτι που μπορεί να το κάνει να φαίνεται μη ελκυστικό για κατανάλωση. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα αβοκάντο γίνει καφέ; Είναι ακόμα ασφαλές για κατανάλωση ή όχι;

Γιατί τα αβοκάντο γίνονται καφέ;

Ο κύριος λόγος που το αβοκάντο γίνεται καφέ οφείλεται στην οξείδωση. Όταν ένα αβοκάντο κόβεται ή εκτίθεται στον αέρα, η σάρκα του φρούτου αρχίζει να αντιδρά με το οξυγόνο. Αυτή η χημική αντίδραση το κάνει καφέ. Το ίδιο συμβαίνει και με άλλα φρούτα και λαχανικά, όπως μήλα ή πατάτες.

Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr