Οι ετικέτες τροφίμων μάς βομβαρδίζουν με όρους όπως "χωρίς πρόσθετα", "φυσικά" και "χωρίς συντηρητικά", ενώ οι διατροφικές τάσεις μάς παρακινούν να επιλέγουμε προϊόντα με λιγότερα συστατικά, υποτίθεται για να τρεφόμαστε πιο υγιεινά. Αλλά είναι αυτή η επιλογή πάντα η καλύτερη; Στην πραγματικότητα, η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Η ιδέα ότι τα τρόφιμα με λίγα συστατικά είναι και πιο υγιεινά είναι ένας μύθος που έχει πολλές πλευρές. Ας δούμε λοιπόν τι κρύβεται πίσω από αυτήν την πεποίθηση, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Η αλήθεια πίσω από τις ετικέτες τροφίμων
Όταν κοιτάς μια ετικέτα, η λίστα των συστατικών σε βοηθάει να καταλάβεις τι περιέχει το προϊόν που κρατάς στα χέρια σου. Οι ετικέτες τροφίμων ακολουθούν συγκεκριμένους κανονισμούς, σύμφωνα με τους οποίους τα συστατικά πρέπει να αναφέρονται κατά σειρά ποσότητας, από το πιο πολύ στο πιο λίγο. Έτσι, αν το πρώτο συστατικό είναι ζάχαρη ή έλαιο, αυτό δείχνει ότι το προϊόν περιέχει σε μεγαλύτερη ποσότητα αυτά τα συστατικά.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr