X

Επηρεάζει το μέλι τα επίπεδα σακχάρου; Τι δείχνει έρευνα

Παρότι το μέλι είναι γλυκό - και όταν κάποιος τρώει γλυκά ανεβαίνει το σάκχαρο στο αίμα του (σωστά;)-, ίσως τελικά να έχει διαφορετική επίδραση στον οργανισμό μας. Ακούγεται ενδιαφέρον;

Γράφει: Ελενη Δασκαλακη

Το ξέρεις από τη μητέρα σου, που το γνωρίζει από τη δική της μαμά πως το μέλι είναι ευεργετικό και προσφέρει αρκετά οφέλη στη διατροφή ενός ανθρώπου. Ωστόσο, αν και η "παράδοση" από στόμα σε στόμα καλά κρατεί, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν το πώς στην πράξη λειτουργεί όντως θετικά για να έχουμε καλή υγεία. Μία νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση δύο κουταλιών της σούπας μέλι μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα και στη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Πιο αναλυτικά, μία ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο μελέτησε τα αποτελέσματα 18 δοκιμών με περισσότερους από 1.100 συμμετέχοντες, διαπιστώνοντας πως το ακατέργαστο μέλι από μία μόνο ανθική πηγή είχε την πιο θετική επίδραση στον οργανισμό. Όπως δήλωσαν, η αντικατάσταση των πρόσθετων γλυκαντικών βλ. ζάχαρη, ζαχαρίνη, στέβια από το μέλι, έχει τη δυνατότητα να μειώσει τους κινδύνους ασθενειών όπως του διαβήτη τύπου 2, καρδιακών παθήσεων και της μη αλκοολικής λιπώδους ηπατικής νόσου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr