Οι φλαβονόλες του κακάο και της σοκολάτας οι σπουδαίες αυτές αντιοξειδωτικές ουσίες αποκατέστησαν τη μνήμη σε άτομα που την είχαν απολέσει λόγω του προχωρημένου της ηλικίας τους.
Αυτό διαπίστωσαν ερευνητές του Ινστιτούτου Τάουμπ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Κολούμπια σε έρευνα την οποία δημοσιεύουν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Neuroscience.
Πρόκειται για την πρώτη φορά που διαπιστώνεται επιστημονικώς ότι η εξασθένηση της μνήμης μπορεί να βελτιωθεί αισθητά χάρη σε μία διατροφική παρέμβαση.
Σύμφωνα με Σκοτ Σμολ, επικεφαλής των επιστημόνων μετά από τρίμηνη χορήγηση διατροφής πλούσιας σε φλαβονόλες η μνήμη ενός τυπικού 60χρονου είχε βελτιωθεί και είχε γίνει σαν τη μνήμη 30χρονου ή 40χρονου.
Οι ίδιες ουσίες οι φλαβονόλες υπάρχουν σε αρκετά φρούτα όπως τα σταφύλια και τα μούρα και σε πολλά λαχανικά.