Μπορεί το πρωινό σου να είναι γεμάτο χρώμα, φρουτένιο άρωμα και τροπικά vibes, αλλά σύμφωνα με τη Βρετανίδα διατροφολόγο Nichola Ludlam-Raine, δεν είναι όλα τα φρούτα τόσο αθώα όσο δείχνουν. Μάλιστα, κάποια από αυτά που αγαπάς να προσθέτεις στο γιαούρτι, το porridge ή την overnight oats σου, βρίσκονται στον... πάτο της διατροφικής κατάταξης.
Η Ludlam-Raine, συγγραφέας του βιβλίου "How Not to Eat Ultra-Processed", μίλησε στην The Telegraph και αξιολόγησε 18 αγαπημένα φρούτα, με βάση την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και φυσικά σάκχαρα. Κι όχι, δεν είπε να κόψεις τα φρούτα, αλλά να ξεχωρίζεις ποια σε ωφελούν πραγματικά και ποια είναι περισσότερο… δροσιστικό σνακ παρά διατροφική επένδυση.
Δείτε περισσότερα στο shape.gr