Σε τι αναφερόμαστε όταν μιλάμε για τη γύρη μελισσών; Πρόκειται για τη γύρη που μαζεύουν οι μέλισσες είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (περίπου 40% πρωτεΐνη), ελεύθερα αμινοξέα, βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος Β και φολικό οξύ. Μάλιστα είναι πιο πλούσια σε πρωτεΐνες από οποιαδήποτε άλλη πηγή ζωικής προέλευσης. Περιέχει περισσότερα αμινοξέα από το βοδινό, τα αυγά και το τυρί, ίδιου βάρους. Περίπου η μισή από την πρωτεΐνη που περιέχει είναι στη μορφή των ελεύθερων αμινοξέων, τα οποία είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως από το σώμα μας. Ορίστε 9 λόγοι για τους οποίους πρέπει αμέσως να προσθέσεις τη φρέσκια γύρη μελισσών στην καθημερινή διατροφή σου… αν και υπάρχουν πολλοί ακόμα!
Χαρίζει ενέργεια
Διαβάστε τη συνέχεια στο Shape.gr