X

Καπνιστός σολομός: Πόσο ασφαλής είναι η κατανάλωσή του; - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

Τα οφέλη και οι κίνδυνοι του καπνιστού σολομού για την υγεία σου. Πώς να τον απολαύσεις με ασφάλεια και χωρίς περιττούς κινδύνους.

Γράφει: TheToc team

Ο καπνιστός σολομός είναι αναμφίβολα μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στον κόσμο των υγιεινών σνακ και γευμάτων. Με την εκπληκτική του γεύση, τη θρεπτική αξία και την ιδιότητά του να συνδυάζεται εύκολα με πολλά πιάτα, φαίνεται σαν να μην υπάρχει λόγος να μην τον εντάξεις στη διατροφή σου. Όμως, όπως κάθε τρόφιμο, έτσι και αυτό, κρύβει κάποιες παγίδες για την υγεία σου που πρέπει να γνωρίζεις. Μέσα από σχετικό άρθρο της στο WebMD, η διατροφολόγος Christine Mikstas, RD, LD, έθεσε υπόψη μας τα βασικά οφέλη αλλά και τις πιθανές επικίνδυνες συνέπειες από την κατανάλωση του συγκεκριμένου προϊόντος.

Ποια είναι τα οφέλη του καπνιστού σολομού;

Ο καπνιστός σολομός ξεχωρίζει για την πλούσια θρεπτική του αξία. Ορισμένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της κατανάλωσής του είναι:

Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις τους ιδιότητες, ενισχύοντας την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου. Αυτά τα λιπαρά οξέα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοαγγειακών νοσημάτων και βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Σύμφωνα με την Mikstas, τα ωμέγα-3 βοηθούν επίσης στη μείωση της φλεγμονής, προστατεύοντας τον οργανισμό από χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι φλεγμονώδεις παθήσεις.

Δείτε περισσότερα στο shape.gr